Tilbage til projekt-oversigt

Udflugt til Tibet

På denne 8 dages tur fra Kathmandu til Lhasa i Tibet vil du opleve spektakulære udsigter udover Himalayas tinder, ældgamle klostre, fæstninger og tibetansk kultur.

Information

8 dage

Fra kr. 12.325,-

Udflugt til Tibet

Som frivillig i Nepal med EXIS, kan du kombinere dit ophold med forskellige udflugter. Denne 8 dages tur fra Kathmandu til Lhasa i Tibet er én af dem. Du vil opleve spektakulære udsigter udover Himalayas tinder, ældgamle klostre, fæstninger og tibetansk kultur.

Datoer
Du kan vælge at deltage i denne ekskursion enten efter din første uge i Katmandu eller efter dit arbejdsophold. Fra november til februar gennemføres ekskursionen ikke på grund af snefald.

Ruten

Herunder beskrivelse af ruten. Vi tager forbehold for små ændringer. 

Dag 1
Første del af rejsen er en 5 timers køretur fra Kathmandu til Zhangmu. Efterfølgende kører du igennem naturskønne omgivelser til Kodari, grænsende op til Tibet.

Herefter kører du videre til Nyalam, hvor du vil tilbringe natten på et hotel. Strækningen mellem Nepal og Tibet byder på mange smukke, varierende landskaber.

Dag 2
På 2.dagen vil du opleve en 250 km. køretur fra Nyalam til landsbyerne Tingri og Lhatse. Her kan du nyde den betagende udsigt til Himalaya og det prægtige Mount Everest. Der vil være en overnatning på et hotel.

Dag 3
Du fortsætter nu fra Tingri til Xigatse, den næststørste by i Tibet. Xigatse er kendt for dens religiøse betydning, dens smukke klostre og mange spændende markeder. Byen blev grundlagt i 1447 af Tsong Khapa, som var nevø og discipel af Gendundrub, den første Dalai Lama. Under den fjerde Panchen Lama, blev Xigatse væsentligt udvidet og udviklede sig til en by af stor kulturel og religiøs betydning. Her kan man se en enorm, 26 meter høj statue af den kommende Buddha. Klosteret er prægtigt dekoreret med kunst, antikke skrifter, rulle-malerier. Du vil overnatte på et hotel.

Dag 4
Dagen starter med en sightseeing tur i Panchen Lama Tashilumpu’s kloster. Herefter kører du til Gyantse, 264 km. sydvest for Lhasa på den nordlige bredde af floden Nyang Chu. I 1400-tallet fungerede Gyantse som hovedstad i et lille Kongerige. Byen er i dag stadig dybt rodfæstet i den tibetanske kultur. De vigtigste bygninger i byen er et højt beliggende slot med storslået udsigt og et kloster beliggende på en bjergomgivet slette. Klosteret omfatter det enorme Palkhor Chode tempel og det store stupa Kumbum Chorte. Disse religiøse monumenter i Gyantses gamle kloster-bydel, indeholder nogle af de mest ekstraordinære kunstværker i Tibet. Du overnatter i et gæstehus eller på hotel.

Dag 5
Du kører fra Gyantse gennem Karola passet i 5010 meters højde og derfra til Khambala passet i 4794 meters højde. På denne dag, vil du også se den vidunderlige Yamdrok Tso sø, også kaldet ”Turkis søen” og den vigtige Brahmaputra floden. Du vil overnatte i et gæstehus eller på hotel i Lhasa.

Dag 6 og 7
To fulde dages sightseeing i Lhasa, med besøg i blandt andet Jokhang templet, Potala paladset, Barkhor markedet, Drepung og Sera klostrene. Du vil overnatte på et hotel.

Dag 8
Lhasa – Kathmandu: tidligt om morgenen kører du til Gonggar lufthavn, hvorfra du flyver tilbage til Kathmandu. Under flyvningen kan du nyde den spektakulære udsigt over bjerge som Mount Kanchenjunga, Mount Everest, Mount. Makalu m.fl.

Pris for Udflugt til Tibet

Særpris for frivillige: Ca. kr. 12.325,-
Bemærk at prisen kan svinge pga. de kinesiske myndigheders tendens til at lave tingene om med kort varsel!

Datoer
Du kan vælge at deltage i denne ekskursion enten efter din første uge i Katmandu eller efter dit arbejdsophold. Fra november til februar gennemføres ekskursionen ikke på grund af snefald.

Bemærk: Send en kopi af dit pas ved tilmelding, så koordinatoren i Kathmandu kan forberede dit turistvisum ved den kinesiske ambassade i Kathmandu.

Inkluderet i prisen

Transport med turistbus til Lhasa

Flybillet tilbage til Kathmandu

Morgenmad

Indkvartering i dobbeltværelse i gæstehuse eller hoteller

Guide

N

Visum til Tibet

Følgende er i ikke inkluderet i prisen:

  • Adgangsbilletter til templer, museer, klostre etc.
  • Drikkevarer
  • Frokost og aftensmad

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til vores udflugt til Tibet