Tilbage til projekt-oversigt

Ekskursion til Chitwan

Chitwan parken blev etableret i 1973 for at bevare et enestående økosystem. Parken er især kendt for beskyttelse af det truede indiske næsehorn (Rhinoceros unicornis), tigere, og Gavial-krokodiller.

Ekskursion til Chitwan

Kommer du til Nepal for at arbejde som frivillig kan du deltage i denne 3 dages ekskursion. Der er afgang hver dag, så du bestemmer selv om du vil lægge den under din introduktionsuge i Katmandu, eller om du vil bruge en weekend i arbejdsperioden.

Chitwan parken blev etableret i 1973 for at bevare et enestående økosystem. Parkområdet er på 932 km2 og er beliggende i det subtropiske Terai lavland, i den sydlige centrale del af Nepal. UNESCO optog dette område på listen over Verdens Naturarv områder i 1984. Selvom der kun er omkring 160 km fra Kathmandu til Narayanghat tager turen ca. 5-6 timer på grund af vejenes tilstand. Parken består af bakker, søer, floderne Rapti, Reu og Narayanis flodlejer. Bakkerne stiger gradvist mod øst fra 150 m til over 800 m. De lavere Someshwor bakker optager det meste af den vestlige del af parken. Floderne Narayani og Rapti danner parkens grænser i nord og vest, og Reu floden og Someshwor bakkerne i syd og sydvest. Den østlige grænse ligger op til “Parsa Wildlife Reserve”.

Der er mere end 43 forskellige arter pattedyr i parken. Parken er især kendt for beskyttelse af det truede indiske næsehorn (Rhinoceros unicornis), tigere, Gavial krokodiller og mange andre arter af vilde dyr. Der er over 450 slags fugle i parken. Den bedste tid for fuglekiggeri er i marts og december.

Parken har et tropisk monsun klima med relativt høj luftfugtighed. Vinter, forår og monsun-perioden er de tre vigtigste sæsoner. Den køligere vintersæson er fra oktober til februar. Foråret starter i marts og bliver hurtigt efterfulgt af sommeren, der slutter i begyndelsen af juni. Sommerdage er typisk varmt med gennemsnitligt 30 C. Monsun-perioden begynder normalt i slutningen af juni og fortsætter indtil september.

Pris for Chitwan-ekskursion

Særpris for frivillige: EUR 146,-

Inkluderet i prisen

Transport i turistbus til parken og tilbage til Katmandu

Indkvartering i delt værelse

Morgenmad, frokost og aftensmad

Guide

N

Parkgebyr

Følgende er i ikke inkluderet i prisen:

  • Frokost under transport
  • Drikkevare (kan købes)
  • Andre aktiviteter som ”Jungle driving, Jungle watching during the night, guided jungle walk, canoeing” etc.

Rejseplan

Udflugten varer 3 dage:

Dag 1
Der køres i turistbus fra Katmandu kl. 10.00 om morgenen. Ankomst til parken er ca. kl. 14.30. Efter ankomst besøger du museet og om aftenen følger du en forestilling med traditionel Tharu dans. Aftensmad indtages på “ Safari Club Hotel”, hvor du også overnatter.

Dag 2
Næste morgen skal du tidligt op, for at få tur på elefant i parken! Morgenmaden serveres på hotellet kl. 9.00. Derefter kan du se elefanterne bade og vende tilbage til hotellet, hvor frokosten serveres kl. 12.00. Om eftermiddagen kan du sejle en tur i kano, besøge “Elephant Breeding Center” eller vælge at deltage i andre aktiviteter.
Aftensmaden serveres på hotellet.

Dag 3
Morgenmaden serveres næste dag kl. 8 og afrejsen tilbage til Katmandu begynder kl. 9.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til ekskursion til Chitwan