Tilbage til projekt-oversigt

Udflugt til Zanzibar

Mange EXIS frivillige vil gerne se endnu mere af Afrika før de vender hjem – en af de populære muligheder for vores deltagere i Tanzania, er en tur til Zanzibar.

Information

Fra 2 overnatninger 

Fra kr. 5.111,-

Udflugt til Zanzibar

De fleste frivillige vælger at lægge denne tur, lige inden de skal rejse hjem til Danmark, men man kan også sagtens tage et par dage fri fra sit arbejde, hvis man hellere vil have en ferie midt i sit ophold. Knap 50 kilometer fra Tanzanias fastland ligger Zanzibar, en koralø i det Indiske Ocean. De dejlige strande er Zanzi-bars største attraktion. Året rundt lokker øen med behage-lige temperaturer og fine koralrev til snorkling og dykning. I april og maj måned er det regntid, men selv i denne perio-de er øen et besøg værd.

Kridhvide sandstrande med svajende kokospalmer og pragtfuldt azurblåt vand strækker sig kilometer efter kilo-meter langs Det Indiske Ocean. Tidevandseffekten er stor, så vandlinjen kan rykke flere hundrede meter ind og ud fra østkysten. EXIS arrangerer udflugter til den nordlige ende af øen, hvor man finder de bedste strande. Vil du ikke kun ligge på stranden, er der mange mulighe-der for aktiviteter, som kan bookes efter ankomst.

Priser for Zanzibar-udflugt

Særpriser for frivillige.
Pris per person, ved to deltagere:

2 overnatninger: kr. 5.111,-
3 overnatninger: kr. 5.557,-
4 overnatninger: kr. 6.003,-
5 overnatninger: kr. 6.448,-
6 overnatninger: kr. 6.894,-

Spørg [email protected] om priser for deltagere der rejser alene, om priser på et andet antal overnatninger – eller på priser for personer som ikke er EXIS-frivillige.

Bemærk: Hvis du vælger at lægge udflugter til Zanzibar under dit arbejdsophold, refunderes der ikke for kost og logi i lejligheden mens du er af sted.

Inkluderet i prisen

Flyforbindelse tur-retur Arusha – Zanzibar – Arusha

Transport fra Zanzibar lufthavn til hotellet og tilbage til lufthavnen

Indkvartering i dobbeltværelse med aircondition

Morgenmad

Følgende er i ikke inkluderet i prisen:

  • Aktiviteter på øen

Rejsen til Zanzibar

Rejsen til Zanzibar Deltagere er med fly fra Arusha til Zanzibar, typisk med enten Fast Jet, Precision air eller Tropical.

Indkvartering

Deltagere indkvarteres på Sunset Kendwa hotel  på den nordlige spids af øen ved Nungwi, en gammel fiskerby, hvor kan man se traditionelle håndværkere, som bygger de typiske “dhow” både. Eller på Villa Didda på østkysten, i byen Pwani Mchangani.

Vaccinationsbevis

Husk at tage dit vaccinationsbevis med.

Drikkepenge

Mange serviceansatte er dårligt betalte og forventer drikkepenge. Der forventes ca. 10 % i barer og restauranter og omkring 500 shilling (ca. 3 kr.) om dagen til en stuepige.
Guider forventer også drikkepenge, men det er helt frivilligt, hvor meget man vil give. Betal aldrig guiden før man tager afsked med ham.

Transport

Der er et netværk af minibusser (kaldet “dalla-dallas”) som kører overalt på øen.

Dyr

Der er ingen farlige dyr på Zanzibar, dvs. ingen skorpioner eller lignende.

Strande

Mest berømt er strandene i nord, Nungwi og Kendwa. Her finder du det bedste badevand og der er en fantastisk solnedgang. Der ligger en del hoteller og restauranter langs stranden, så det er nemt at finde et godt sted at spise.

Penge

Hæveautomater findes kun i Stonetown, hvor der er tre banker og bankomater, der accepterer de internationale Master- og Visa kort. Skulle du rejse med US dollars, skal billetterne være relativt nye! Gamle sedler bliver ikke accepteret.

Religion

95 % af befolkningen er muslimer. Det er meget vigtigt at du respekterer kulturen og tilpasser din tøjstil. Gå ikke ind i byområder i badetøj og lad være med at spise eller ryge på gaden fra solopgang til solnedgang i Ramadan perioden. Er man ikke muslim skal man ikke besøge en moske.

Drikkevand

Drik kun vand fra flasker og husk at tage flasker med på udflugter.

Sikkerhed

Selvom Zanzibar er et sikkert område, er det ikke en god ide at gå rundt men mange penge på lommen. Tag ikke alene ud på stranden, særligt ikke om natten. Der er venstrekørsel på øen, så pas på når du krydser gaden. Der findes meget få fodgængerovergange og biler stopper ikke nødvendigvis.

Vejret

Regnsæsonen er fra slutningen af marts til midten af maj og i november. Zanzibar ligger tæt på ækvator, derfor er havet og luften varmt året rundt. Der er gennemsnitlig 7-8 timers sol hver dag. På østkysten er der stor forskel på flod og ebbe. Her er en oversigt over klimaet på Zanzibar: http://en.wikipedia.org/wiki/Zanzibar#Climate

Mulige aktiviteter på Zanzibar

Bytur i Stone Town Krydderitur
Sejltur
Svømme med vilde delfiner
Besøg på små øer
Aften sejltur i Dhow
Picnic på sandbanke
Snorkling
Besøg i regnskov

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til vores udflugter til Zanzibar