Tilbage til projekt-oversigt

Safari i Tanzania

Denne 5 dages safari starter fra Arusha og viser mange af de vigtige seværdigheder, Tanzania har at byde på.

Information

5 dage

Fra kr. 8.975,-

Safari i Tanzania

Denne 5 dages safari starter fra Arusha og viser mange af de vigtige seværdigheder Tanzania har at byde på. Turen foregår i en komfortabel 4-hjulstrækker, som er et specielt safari-køretøj med mulighed for at åbne taget og plads til opladning af fx videokamera. Der er mellem 4 og 7 personer med på en tur.

Beskrivelse af ruten

Bemærk: ruten er vejledende. Vejrforhold, årstider og dyrenes adfærd kan betyde ændringer i ruten.

Dag 1: Lake Manyara National Park På den første dag er der afrejse fra lejligheden for frivillige i Arusha, hvorefter turen går til Manyara søen. I parken vil du opleve et “game drive”, efterfulgt af en sen frokost. Turen fortsætter i parken til om aftenen, hvorefter du køres til lejren. Middagen og overnatningen er i Jambo lejren, et dejligt camp-site, som ligger i landsbyen Mtu-Wa Mbu, ikke langt fra indgangen til Manyara parken. Lake Manyara er en naturskøn park på vejen fra Arusha til Ngorongoro Crater. Selve søen optager meget af parkens arealer og der er kun en stribe land ned langs kysterne, hvor dyrene holder til. Parken er berømt for sine elefanter, store bestande af bavianer og takket være det varierede landskab er der også mange andre dyr som gnuer, bøfler, flodheste, flamingo, zebra og impala. Hovedattraktionen er de træklatrende løver. Hvorfor disse løver klatrer i træerne er stadig genstand for debat. Også fuglelivet har gode betingelser.

Dag 02: Serengeti National Park Efter morgenmaden kl. 07.30 henter chaufføren deltagerne for at køre til Serengeti National Parken. På vejen standses der ved det fredede område i Ngorongoro. Der stoppes lige ved kraterets kant for at spise frokost. Vi ankommer til Serengeti om eftermiddagen. Hvis der er tid og du er ikke for træt, er der mulighed for et game drive i solnedgangen. Aftensmaden og overnatningen er på Seronera campingpladsen.

Dag 03: Ngorongoro Du kan komme tidligt af sted til en “Sunrise game drive” i Serengeti parken. Du kan også vælge i stedet at deltage i ballonsafari i parken (Pris 550 USD per person). Efter turen kan du køre tilbage for en brunch inden afrejsen til Ngorongoro. Der vil være endnu en game drive undervejs. Natten tilbringes på Simba campingpladsen på kanten af krateret.

Dag 04: Ngorongoro Krater Ngorongoro krateret og det omkringliggende højland er en af Afrikas smukkeste regioner. På den vulkanske jord findes nogle af de rigeste græsningsarealer. Ngorongoro krateret er med sine 600 meter høje vægge, verdens største intakte supervulkan. I det frugtbare landområde lever ”The Big Five” (løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder). Ngorongoro en af kontinentets mest berømte safaridestinationer. Det er det bedste sted i Tanzania for at se ”The Big Five” og er det er derfor desværre ikke til at undgå, at der tit er mange turister. Her kan man se mange løver, leoparder og hyæner sammen med flokke af gnuer, bøfler og zebraer, men også savannah katte, aber, sjakaler, gazeller, flamingoer, ræve og ca. 400 forskellige fuglearter. Du bliver vækket kl. 6 til morgenmad og omkring en time efter er vi på vej ned i krateret med en picnickurv til frokost. Bagefter kører vi tilbage til Mto wa Mbu. Aftensmad og overnatning er på Jambo campingpladsen.

Dag 05: Tarangire National Park og Arusha Efter morgenmaden forlader vi området og kører til Tarangire National Park for at se på dyr der. Denne park i det nordlige Tanzania er et dejlig rolig sted med en autentisk safariatmosfære. I de tørre måneder er der næsten lige så mange og forskellige dyr ved Tarangire floden som ved Ngorongoro krateret. Elefanterne er den største attraktion med op til 3000 i højsæsonen men også store antal gnuer, zebraer, giraffer, bøfler, gazeller, leoparder og geparder færdes i området. Er du heldig, får du endda set dværg-desmerdyr, oryx og generuk gazeller men de er meget sjældne. Parken er også kendt for sin mange baobab træer og træklatrende løver. Senere på eftermiddagen kører vi tilbage til Arusha.

Billeder fra safarien:

I galleriet herunder kan du se billeder fra safarien, som forskellige deltagere har sendt hjem til os:

Priser for safari i Tanzania

Pris:
For EXIS frivillige: kr. 8.975,-
For andre deltagere: kr. 10.775,-

Husk sovepose (som eventuelt kan lejes eller købes i Arusha), myggespray, kamera og kikkert.

Inkluderet i prisen

Alle måltider

Indkvartering

Transport i en komfortabel 4-hjulstrækker

Professionelle guider

Alle afgifter og gebyrer + alle parkgebyrer

N

Lejrgebyrer

N

Mindst 1,5 liter mineralvand om dagen

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

  • Drikkepenge til chauffører, guides osv. (Det er naturligvis frivilligt hvor meget man vil give, men det bliver betragtet som normalt, hvis deltagerne tilsammen giver noget i omegnen af 25 USD pr. dag til chaufføren og kokken.)
  • Tøjvask, drikkevarer og andre personlige udgifter
  • Flyforbindelse til og fra Tanzania
  • Evt. Visa gebyr

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til vores safari i Tanzania