Tilbage til projekt-oversigt

Masai Mara og gorillaer

Oplev det ægte Afrika og en tur spækket med aktiviteter med denne 14 dages campingsafari fra Nairobi i Kenya til Queen Elizabeth National Park i Uganda.

14 dages campingsafari: Masai Mara og gorillaer / Nairobi-Uganda-Nairobi

Mange EXIS frivillige vil gerne opleve en safari i Afrika, før de vender hjem. Har du lyst til udfordringer og eventyr er denne 14 dages campingtur fra Nairobi i Kenya til Queen Elizabeth National Park i Uganda måske noget for dig. Turen er oplagt at kombinere med frivilligt arbejde i Kenya, men kan også uden besvær enten stå alene – eller kombineres med frivilligt arbejde i et andet land.

Turen

Rejsen, der foretages i en safari jeep og en overland adventure truck går gennem Kenya og Uganda, sammen med maksimalt 17 andre deltagere. Der er mulighed for mange aktiviteter undervejs, nogle er valgfrie og ikke inkluderet i prisen, andre er inkluderet.

Da det er en trekkingtur, kan det ikke forventes, at forholdene under opholdet er luksuriøse, men det er en god, billig og meget spændende rejseform.

Pris for Campingsafari – Masai Mara og gorillaer

Programpris Masai Mara og gorillaer:
Camping-udgave: kr. 34.321,-
Comfort Plus udgave: kr. 38.477,-

Datoer
Der er regelmæssige afgange fra Nairobi. Spørg [email protected] hvilke afgange der passer sammen med din ønskede rejse.

Det er vigtigt, at du sørger for at være i Nairobi senest dagen før afrejsen. Book ikke en flybillet med hjemrejse lige efter safarien, regn med 1 eller 2 ekstra dage i Nairobi i tilfælde af forsinkelse som følge af vejr- og vejforholdene.

Inkluderet i prisen

14 dages campingsafari

Indkvartering som beskrevet

Morgenmad, frokost og aftensmad medmindre andet er angivet

Lokale guider

”Green Seat”. Vores samarbejdspartner har indført ”grønne pladser” i bilen. Tillægget på 270 Rand, som er inkluderet i programprisen går direkte til plantning af træerne ”Spekboom” et oprindeligt sydafrikansk træ, som plantes i nærheden af Addo National Park i Sydafrika.

N

Aktiviteter som beskrevet

”Gorilla Permit”

Håndbog

Følgende er i ikke inkluderet i prisen:

  • Flyforbindelse
  • Rejseforsikring
  • Visagebyrer
  • Indkvartering før og efter safarituren
  • Valgfrie aktiviteter
  • Ekstra drikkevarer, souvenirs og drikkepenge til guiderne

Rejseplan

Rejsen begynder kl. 07.00 fra Sentrim Boulevard hotellet i Nairobi: Sentrim Boulevard, Harry Thuku Road, Nairobi, Kenya. EXIS booker gerne et værelse på hotellet for dig.

Indkvartering og kost undervejs
Overnatning sker typisk i telte og maden tilberedes ofte over bål. Alt praktisk udstyr som telte, myggenet, køkkenudstyr, borde, stole og teltbelysning stilles til rådighed af arrangørerne. Enkelte aktiviteter kræver at deltagerne er i god fysisk form og det forventes, at man hjælper til med daglige opgaver som madlavning, rengøring og opstilling af telte.

Man får 3 måltider om dagen med mindre andet er nævnt i teksten.

Dag 1
Du skal møde op ca. en halv time før afrejsetidspunktet (kl. 07.00) for at hilse på de andre deltagere og guiden. Vi forlader hovedstaden Nairobi og rejser til Masai Mara, verdenskendt for sine endeløse sletter med vilde dyr. Der køres i mindre safari jeeps og ikke transportbussen. Derfor skal du pakke en lille overnatnings rygsæk med dit håndklæde, sovepose, tøj, og toiletsager.

Ruten fra Nairobi til Masai Mara: 240 km
Måltider: frokost og aftensmad
Indkvartering er i permanente telte i Masai Mara Camp
Activity package: Kenyan Parks Highlights Excursion

Dag 2 – Masai Mara National Reserve
Sletterne i Masai Mara tilbyder ideelle muligheder for at tage kønne billeder. Masai Mara er Afrikas største vildtreservat med en stor bestand af løver og gnuer. Gnu, zebra og gazelle migrerer fra Serengeti til Mara-reservatet fra juli til oktober. Denne vandring er en af de mest imponerende begivenheder og omfatter millioner af dyr, som søger nye græsgange. Langs dyrenes årlige rute venter mange sultne rovdyr, især løver og hyæner. Alle de store dyr (Big 5) forekommer i Masai Mara, selvom der nu kun er ca. 2000 sorte næsehorn tilbage. Flodheste lever i store grupper i Masai Mara og Talek-floderne. Chimpanser findes også stadig i området, selvom de er truede. Derudover er der mere end 450 fuglearter som gribbe, marabu, næsehornsfugle, strudse, ørne og afrikanske falke. Masaier er et folk, som lever på savannen side om side med de vilde dyr, men de spiser kun kød fra køer og får. Derfor findes der stadig mange vilde dyr, hvor masaierne lever.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i permanente telte i Masai Mara Camp
Inkluderet aktivitet: Kenyan Parks Highlights Excursion

Dag 3 – Masai Mara – Lake Nakuru
Vi står tidligt op og tager efter morgenmaden endnu en game drive gennem Masai Mara reservatet, hvorefter vi tager videre til Lake Nakuru National Park, hvor der igen venter der om eftermiddagen en game drive gennem parken. Parken byder på store mængder af flamingoer, pelikaner sorte og hvide næsehorn, leoparder og løver. Lake Nakaru var oprindeligt kun et fuglereservat, men blev opgraderet til National Park i 1968.

Ruten fra Masai Mara til Lake Nakuru: 220 km
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i to-personers værelser i Lake Nakuru Lodge

Dag 4 – Jinja
Vi forlader Lake Nakuru og kører i retning af Uganda. Der stoppes et øjeblik ved ækvatoren for at tage billeder. Jinja er Ugandas næststørste by. Det er her Nilen udspringer fra Victoriasøen og begynder sin 6695 km lange rejse til Egypten og Middelhavet. Jinja var tidligere et fiskerleje, men gennem tiden fik bomuldsproduktion, nærliggende sukkerplantager og adgang til jernbaneforbindelse Jinja til at vokse. Omkring år 1910 emigrerede mange indiske handelsmænd hertil. I 1971 blev inderne fordrevet fra Uganda af præsident Idi Amin. Byen bærer dog stadig tydeligt præg af den indiske kultur.

Ruten fra Jinja til Kampala: 85 km
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i dobbelværelse i Eden Rock Resort
Oplevelse: Kryds ækvator

Dag 5 – Masindi – Murchison Falls National Park
Murchison Falls, også kaldet Kabaraga Falls er et vandfald i Nilen, som løber gennem national parken. Parken betragtes som en af de bedste nationalparker i Uganda. Når vi har slået teltene op, kommer guiden med en orientering om følgende dages aktiviteter. Hvis der er tid nok har du mulighed for at besøge i vandfaldet. Det er afhængigt af hvornår chimpansetrekkingen finder sted.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Kabalega-lejren

Dag 6 – Masindi Budongo Central Forest Reserve
Budongo skoven er den største mahogniskov i hele Østafrika og er hjemsted for det største antal chimpanser overalt i Uganda. Der antages, at der er mellem 600-700 chimpanser i Budongo. Om morgenen møder vi vores chimpanse guide, der vil tage os på vores trek gennem skoven på jagt efter chimpanserne. Der er også en tur gennem parken for at se den store mangfoldighed af vilde dyr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Kabalega-lejren
Inkluderet aktivitet: En halv dags ”Chimpanse trekking” og en sejltur i Murchison Falls National Park

NB:
Trekkingen er begrænset til 12 deltagere. Derfor bliver der sandsynligvis lavet et formiddags- og et eftermiddagshold. Det kan derfor være, at du først kommer på en udflugt igennem parken og derefter på trekket, eller omvendt.

Dag 7 – Kampala
Om formiddagen er der tid til at deltage i de aktiviteter, som v i ikke nåede de forløbe dage. Derefter kører vi til på Kampala, hvor du får eftermiddag fri til at besøge denne travle by.

Måltider: Morgenmad
Valgfri aktivitet: Aftensmad i byen
Indkvartering er i dobbeltværelse på Sky Hotel
Inkluderet aktivitet: Ziwa Rhino walk

Dag 8

Vi krydser endnu en gang ækvator og rejser sydpå til Bunyonyi søen. Herfra forbereder vi den kommende Gorilla trek og modtager om aftenen en orientering om næste dags begivenhed. Selvom der er afsat 2 dage til gorilla-trekkingen, er der kun en dag med trekking. Det tager tid til at få tilladelserne på plads og delt grupperne op i 2, hvis der er flere end 6 deltagere på turen.

Rute fra Kampala til Lake Bunyonyi: 420 km
Valgfri aktivitet: kano tur på Bunyoni søen
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Lake Bunyonyi-lejren

Dag 9 – Gorillas (Lake Bunyoni)
Bjerggorillaer er ekstremt truede og selv om de præcise tal varierer, antages det, at der kun er 650 tilbage.
Der udstedes kun meget få tilladelser til at besøge gorillaerne, og derfor er deltagerne nødt til at være fleksible angående både ruten, og hvor vi faktisk besøger dyrene, som færdes i områder i Uganda, Rwanda og Congo. Pengene for tilladelsen bliver brugt til dyrenes beskyttelse. Afhængigt af tilladelserne besøger vi nationalparken i Uganda, Rwanda eller Congo.

Ruten fra Lake Buyoni National Park til startpunktet af trekkingen: 125 km
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Lake Bunyonyi-lejren
Valgfri aktivitet: Gorilla Trekking
Inkluderet aktivitet: Mountain Gorilla

Dag 10 – Nyombi Village
I dag besøger vi pygmælandsbyen Nyombi Village. Der sejles i en motorbåd fra Bunyonyi til landsbyen.Her får du mulighed for at lære om pygmæernes kultur og levevis.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Lake Bunyonyi-lejren
Inkluderet aktivitet: Sejltur i motorbåd til Pygmæ-landsby

Dag 11 Lake Bunyonyi – Kampala
I dag siger vi farvel til gorillaerne og begynder den lange rejse tilbage til Ugandas hovedstad Kampala. Om aftenen orienterer guiden om de forskellige aktiviteter i Jinja så alle kan planlægge næste dag. Vi overnatter i Kampala og spiser aftensmad i byen.

Måltider: morgenmad og frokost
Valgfri aktivitet: Aftensmad i Kampala
Indkvartering er i dobbeltværelser på Sky Hotel

Dag 12 – Jinja
Vi forlader Kampala tidligt om morgenen for at nå frem til Jinja lige før frokosten. Eftermiddagen er til at slappe af eller deltage i de forskellige mulige aktiviteter, som svømning, quad-biking, kajak eller rafting.

Rute fra Masindi to Bunyonyi 265 km
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Eden Rock-lejren

Day 13 – Eldoret, Kenya
Vi vender nu tilbage til Kenya for at besøge Eldoret, landets 5. største by. Byen ligger nær ”The Great Rift Valley” 2100 meter over havets overflade. Eldoret er hjemby for mange legendariske kenyanske løbere, den mest berømte af dem er Kipchoge Keino. Den høje beliggenhed gør den til et ideelt træningsområde for mange midt- og langdistance løbere. De storvindende atleter har bidraget betydeligt til byens økonomiske vækst.

Ruten fra Jinja til Eldoret 290 km
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Indkvartering er i Naiberi River camp-lejren

Dag 14 – Nairobi
Vi vender tilbage til Nairobi, Østafrikas største by og hovedstaden i den kenyanske republik i siden 1963.
De fleste deltagere vælger at afslutte rejsen med aftensmad på en restaurant for at sige farvel til rejsekammeraterne.

Ruten fra Eldoret til Nairobi 305 km
Måltider: Morgenmad og frokost
Valgfri aktivitet: Aftensmad i Nairobi

Ekstra aktiviteter

Følgende ekstra aktiviteter er valgfrie og ikke inkluderet i programprisen. Bemærk, at de valgfrie aktiviteter regelmæssigt udvides . Vi har kun beskrevet de mest populære.

Hvis der er noget bestemt, du ønsker at deltage i, er du velkommen til at spørge din guide.

Land Område Aktivitet Ca. pris
Tanzania Lake Naivasha Elsamere High Tea 30 til 102 USD
Tanzania Masai Mara Masaai Village Tour 30 til 42 USD
Tanzania Masai Mara Tips til guide – per dag 12 til 18 USD
Uganda Entebbe Besøg på Wildlife Education Centre 15 til 25 USD
Uganda Entebbe/Ngamba Ngamba Chimpansehjem inkl. transport med båd. *Bemærk venligst at adgangsprisen afhænger af antal deltagere. 102 til 120 USD
Uganda Entebbe Middag på lokal restaurant 28 til 40 USD
Uganda On Trek Tips til guiderne – per dag 18 til 28 USD
Uganda Lake Bunyoni 4 timers mountainbike-tur 10 til 15 USD
Uganda Lake Bunyoni Sejltur i motorbåd til Pygmæ-landsby 80 til 90 USD
Uganda Lake Bunyoni Naturvandring 5 til 10 USD
Uganda Lake Bunyoni Hiking 5 til 10 USD
Uganda Queen Elizabeth NP Kazinga Kanal sejltur 30 til 55 USD
Uganda Queen Elizabeth NP Chimpanse trekking på Lake George 50 til 60 USD
Uganda Jinja Nile River Rafting (halv dag) 95 til 150 USD
Kenya Nairobi Middag på lokal restaurant 25 til 60 USD

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til camping safari i Afrika