Tilbage til projekt-oversigt

Camping-safari:
Dar Es Salaam, Zanzibar til Victoria Falls

Har du lyst til udfordringer og eventyr, så kast dig ud i denne 11 dages campingsafari fra Dar es Salaam gennem Malawi og Zambia til de storslåede Victoria Falls i Zimbabwe.

11 dages campingsafari: Dar Es Salaam til Victoria Falls

Mange EXIS-frivillige vil gerne se endnu mere af Afrika før de vender hjem. Har du lyst til udfordringer og eventyr er denne 11 dages camping tur fra Dar es-Salaam til Victoria vandfald måske noget for dig. Rejsen foretages i en ”overland adventure truck” fra Dar es Salaam gennem Malawi og Zambia til Victoria i Zimbabwe, sammen med maksimalt 17 andre deltagere. Der er mulighed for mange aktiviteter undervejs, nogle er valgfrie og ikke inkluderet i prisen, andre er inkluderet.

Da det er en trekkingtur, kan det ikke forventes, at forholdene under opholdet er luksuriøse, men det er en god, billig og meget spændende rejseform, hvor man overnatter i telte på lejrpladser og maden tilberedes ofte over bål. Alt praktisk udstyr, såsom telte, myggenet, køkkenudstyr, borde, stole og teltbelysning stilles til rådighed af arrangørerne, men man skal tage sovepose og pude med. Enkelte aktiviteter kræver at deltagerne er i god fysisk form og det forventes at man hjælper til med de daglige opgaver, som madlavning, rengøring og opstilling af telte.

Priser for Campingsafari: Dar – Victoria Falls

Programpris:
Camping udgave: kr. 20.588,-
Comfort Plus-udgave: kr. 25.088,-

Datoer
Der er regelmæssig afgang fra Dar es Salaam. Spørg [email protected] om der er plads på din ønskede afrejsedato. Bemærk venligst, at det er vigtigt, at du er i Dar es Salaam senest dagen før afrejse. Book venligst først din hjemrejse fra Victoria tidligst til dagen efter ankomst til byen, da der kan forekomme forsinkelser, som følge af vejforholdene (og det er i øvrigt også et dejligt sted at bruge et par dage).

Detaljer

Tilmeldingsprocedure
Når vi har modtaget din tilmelding, reserverer vi plads og sender en bekræftelse med oplysninger om den eksakte afrejsedato fra Dar es Salaam og ankomstdato til Victoria. Betalingsdatoerne på depositumbeløb (3.300 kr.) og restbeløb fremgår af fakturaen. Billet, pakkeliste og yderligere oplysninger tilsendes ved modtagelse af depositumbeløbet.

Annullering
Hvis du af en eller anden grund er nødt til at annullere din tilmelding 8 uger eller mere før programstart, refunderes det fulde beløb, minus depositum. Annuller du 4-8 uger før programstart, refunderes 50 % af programprisen. Annullerer du en 4 uger eller mindre før programstart, har vi allerede overført den fulde betaling til udlandet, og kan vi desværre ikke refundere noget. Vi vil til gengæld i det omfang det er muligt, forsøge at sørge for at du vil kunne benytte det indbetalte beløb til et nyt ophold inden for 12 måneder.

Deltagelse
Udeblivelse fra arrangementer berettiger ikke til refundering.

Rejseforsikring
En rejseforsikring er obligatorisk for at deltage i denne tur. Hvis du ikke har én der dækker i forvejen, sørger EXIS gerne for et tilbud til dig, der dækker under alle tænkelige forhold.

Varighed og visa
Ved indrejse til Tanzania som turist, modtager du et turistvisum i lufthavnen til et 3 måneders ophold.

NB
Vi tager forbehold for ændringer.
Rejsebeskrivelsen er vejledende. Eventuelle ændringer i rejseruten og indkvarteringer kan forekomme på grund af vejforholdene eller vejret.
Bliver indkvarteringen ændret, er det til et sted med lignende forhold.

Ansvar
EXIS optræder som agent for lokale arrangører og kan ikke påtage sig ansvar for eventuelle ændringer, som vor samarbejdspartner måtte have foretaget efter redigering af programtekst.

Inkluderet i prisen

16 dages campingsafari

Indkvartering som beskrevet

Morgenmad, frokost og aftensmad. På første rejsedag dog kun frokost og aftensmad og på sidste rejsedag kun morgenmad og frokost

Officielle guides

”Green Seat”. Vores samarbejdspartner har indført ”grønne pladser” i bilen. Tillægget på 140 Rand, som er inkluderet i programprisen går direkte til plantning af træerne ”Spekboom” et oprindeligt sydafrikansk træ, som plantes i nærheden af Addo National Park i Sydafrika.

N

Aktiviteter som beskrevet

Håndbog

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

  • Flyforbindelse til Dar es Salaam/fra Victoria
  • Indkvartering før afrejse og ved ankomst i Victoria
  • Rejseforsikring
  • Visagebyr
  • Ekstra drikkevarer, souvenirs, tips til guiderne og valgfrie aktiviteter

Rejseplan

Rejsen begynder i Dar es Salaam, kl. 08.00 om morgenen fraNemax hotel. Deltagerne kan spørge koordinatoren i Arusha om hjælp til en busforbindelse til Dar es Salaam. Vi anbefaler at overnatte på selve Nemax hotellet. (Et dobbeltværelse koster 500 Rand, og et enkeltværelse 930) EXIS booker gerne et værelse til dig på forhånd.

Indkvartering undervejs
Der overnattes på campingpladser med skiftende forhold. Nogle steder er der bruser med varmt vand, swimmingpool, internetforbindelse, indkøbsmuligheder, restaurant, bar etc. Kun på nogle få steder er forholdene primitive.

Dag 1: Tanzania – Mikumi National Park
Vi mødes kl. 8:00 ved afhentningsstedet ved Dar es Salaam og hilser på de andre deltagere og guiden. Vi starter rejsen med en 260 km køretur til Mikumu National Park. Denne smukke nationalpark er hjem for mange forskellige dyrearter såsom; løver, zebraer, gnuer, antiloper, bøfler og elefanter.
Valgfri eftermiddagsaktivitet: Køretur igennem parken med mulighed for at opleve det mangfoldige dyreliv.

Indkvarteringen er i en lejr i nærheden af Tan-Swiss Lodge.
Ruten fra Dar es Salaam til Mikumi: 260 km.
Rejsetid: 4 til 5 timer.

Dag 2: Tanzania- Iringa
Vi forlader Mikumi og rejser til Iringaområdet, hvor der dyrkes te. Aftensmaden indtages i en lokal Masai hytte.

Indkvarteringen er i nærheden af Kisolanza Farm.
Ruten fra Mikumi til Kisolanza: 280 km.
Rejsetid: 5 til 6 timer.
Inkluderede aktiviteter: Aftensmad i en lokal Maasai hytte.

Dag 3: Malawi – Northern Lake Malawi
På den sidste strækning i Tanzania kører vi gennem naturskønne bjergpas til søbredden ved Chitimba. Malawi søen er en smuk destination og ønsker du afveksling på køreturen, er der mulighed for en kort vandretur til Manchawe vandfald.

Indkvarteringen er i nærheden af Chitimba camp.
Ruten fra Iringa til Chitimba strand: 640 km.
Rejsetid: 10 til 11 timer.
Valgfrie aktiviteter: Vandsport etc.
Inkluderede aktiviteter: Kort vandretur til Manchawe vandfaldet.

Dag 4/5: Malawi – Kande Beach
De næste 2 dage bliver der mulighed for mange valgfrie aktiviteter, som ridning og forskellige former for vandsport. Der organiseres gåtur med guide i en landsby, hvor man kan møde befolkningen og lære mere om livet i Malawi.

Indkvarteringen er i nærheden af Kande Beach Camp.
Ruten fra Chitimba Beach til Kande Beach: 250 km.
Rejsetid: 4 til 5 timer.
Valgfrie aktiviteter: Vandsport, ridning, indkøb af lokalt kunsthåndværk etc.
Inkluderet aktivitet: Gåtur med guide i landsbyen.

Dag 6: Malawi – Lilongwe
I dag besøger vi ”Lilongwe Wildlife” centret, Malawis eneste hjem for forældreløse og tilskadekomne vilde dyr. Centret ligger i et smukt skovareal på 180 hektar, det eneste beskyttede naturreservat i Lilongwe.

Indkvarteringen er i nærheden af: Barefoot Lodge.
Ruten fra Kande Beach til Lilongwe: 380 km.
Rejsetid: 6 til 7 timer.
Inkluderet aktivitet: Besøg i Lilongwe Wildlife Centre.
Valgfrie aktiviteter: Bytur.

Dag 7: Zambia – South Luangwa National Park
Tidligt om morgenen kører vi til Zambia og fortsætter til ”South Luangwa National Park”, hvor vi tilbringer de næste to nætter ved bredderne af Luangwa floden. Fra lejrens bar kan man ofte se flodheste og andre dyr. I eftermiddagens solnedgang ser vi på de vilde dyr i nationalparken.

Indkvarteringen er ved Wildlife Camp.
Ruten fra Lilongwe til South Luangwa National Park: 330 km.
Rejsetid: 10 til 11 timer.
Inkluderet aktivitet: Udflugt i South Luangwa National Park.

Dag 8: Zambia – South Luangwa National Park
Om formiddagen har du mulighed for at tage på endnu en udflugt i parken, som er kendt for sine mange leoparder og flodheste. Efter frokost besøger vi en landsby og et tekstilprojekt ledet af lokale stammefolk.

Indkvarteringen er ved Wildlife Camp.
Inkluderede aktiviteter: Besøg i landsby og tekstilprojekt.
Valgfrie aktiviteter: Formiddagstur i nationalparken.

Dag 9: Zambia – Chipata
Vi forlader Luangwa og har en relativt kort køretur til Chipata, hvor eftermiddagen bruges til at slappe af i Zambias frodige, subtropiske vegetation.

Indkvarteringen er i nærheden af Mama Rulas lejren.
Ruten fra South Luangwa National Park til Chipata:120 km.
Rejsetid: 6 til 8 timer (afhængig af vejforhold).

Dag 10: Zambia – Lusaka
Rejsen går nu i retning mod den travle zambiske hovedstad Lusaka. Afhængig af ugedagen kan der være lejlighed til at besøge et af de interessante lokale markeder i den zambiske hovedstad.

Indkvarteringen er i Eureka lejren.
Ruten fra Chipata til Lusaka: 756 km.
Rejsetid: 10 til 12 timer (afhængig af vejforhold).

Dag 11: Zimbabwe – Victoria Falls
På rejsens sidste dag kører vi fra Lusaka over grænsen til Zimbabwe og Victoria Falls. Selvom rejsen slutter her anbefaler vi, at du bruger 1-2 nætter i området for at opleve Victoria Vandfald og de mange spændende muligheder for aktiviteter, som ”rafting” eller gåture med løver.

Bilen stopper ved ” Victoria Falls Rainbow Hotel”.
Indkvarteringen er ikke inkluderet i programprisen.
Du kan enten selv finde et sted at være eller vælge at bo på Victoria Falls Rainbow Hotel.
EXIS kan reservere enkelt eller dobbeltværelse på forhånd.
Dagens rute fra Lusaka til Victoria Falls: 500 km.
Rejsetid: 7 til 8 timer.

Mere om Victoria Falls:
http://sevennaturalwonders.org/the-original/victoria-falls

Ekstra aktiviteter

Følgende ekstra aktiviteter er valgfrie og ikke inkluderet i programprisen. Bemærk, at de valgfrie aktiviteter regelmæssigt udvides . Vi har kun beskrevet de mest populære. Hvis der er noget bestemt, du ønsker at deltage i, er du velkommen til at spørge din guide.

 

Område Aktivitet Ca. pris
Mikumi Mikumi NP game drive Pris/person ved min. 6 deltagere $35-$45
Chitimba Beach Sejltur $15-$20
Chitimba Beach Livingstonia Hiking Day Trip $15-$20
Kande Beach Scuba Diving $50-$60 (per dyk)
Kande Beach Ridning (2 timer) $85-$95
Kande Beach Aftensmad på restaurant $25-$30
Kande Beach Snorkling $5-$10
Kande Beach Leje af vandsport-udstyr $6-$30
Lilongwe 2 timers tur gennem byen $8-$15
South Luangwa Game Walk i nationalparken $75-$85
South Luangwa Game Walk uden for nationalparken $35-$45
South Luangwa Formiddags Game Drive $65-$75
Victoria Falls Aftensmad på restaurant $45-$55

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads til camping safari i Afrika