Tilbage til projekt-oversigt

Campingsafari i Afrika

EXIS tilbyder i samarbejde med en afrikansk safari-arrangør en række forskellige camping-safarier på kryds og tværs af kontinentet. Alle ruter har afgange minimum to gange om måneden – nogle af dem meget oftere.

Campingsafari i Afrika med EXIS

EXIS tilbyder camping-safarier i Afrika, i samarbejde med en anerkendt sydafrikansk operatør, som i 25 år har opbygget – og udbygget – et fantastisk netværk af ruter på kryds og tværs af det sydlige- og østlige Afrika.

En camping-safari er en unik oplevelse, der kombinerer det bedste fra safari, rejse og eventyr. Det er en måde at udforske og nyde naturen på, samtidig med at man oplever spændende destinationer og kulturer. Ruterne er omhyggeligt planlagt, så du kan nyde naturens skønhed, se vilde dyr, og opleve forskellige kulturer og traditioner undervejs. Det er en god idé at medbringe en kikkert, så du kan få det bedste ud af udsigten!

Bilen:
Rejsen gennem landene forgår typisk i en komfortabel Overland Truck med plads til 20 deltagere. Trucken er udstyret med aircondition, individuelle USB-porte/opladere og store vinduer så du kan nyde udsigten over savannen. For at sikre sikkerheden af deltagernes ejendele såsom pas og penge, er der indbygget en safe i bilen. Drikkevand er til rådighed under kørslen.

 

 

 

 

 

Indkvartering undervejs:
Som udgangspunkt er indkvarteringen på turene – som navnet antyder – i bedste camping-stil, men de fleste ture fås også i en opgraderet ”komfort plus” udgave, hvor man får en lidt mere ”magelig”-indkvartering. Her følger en beskrivelse af de to muligheder.

Standard camping
I camping-udgaven af turene, bor man i 2-personers telte. Disse telte har ståhøjde og et areal på cirka 2.5×2.5 meter, hvilket giver tilstrækkelig plads til at strække sig ud og slappe af. Teltene er udstyret med regndækken, indbygget myggenet samt madras, så du behøver kun selv at medbringe sovepose, hovedpude og håndklæde. Teltende har fleksible selvstående stænger, der gør opsætningen let, og der er ingen unødvendige pløkker at bøvle med. Guiderne vil give grundig instruktion om korrekt opsætning og nedtagning af teltet. Camping-udgaven er den mest populære – og billigste – indkvarteringsform.

Komfort Plus
I den opgradede version af turene, er indkvarteringen i hytter/lodges, permanente telte og nogle gange hotelværelser. Indkvarteringen er ikke luksuriøs, men du kan forvente komfortable 2-3-stjernede indkvarteringsfaciliteter, hvor størstedelen har eget badeværelse.

Der er blevet omhyggeligt udvalgt indkvarteringssteder, så de passer til de områder, du besøger, hvilket giver dig en varieret oplevelse.

 

Aktiviteter:
Alle turene har et ret stort aktivitetsprogram, som naturligvis svinger fra rute til rute. Nogle aktiviteter er inkluderet som standard på turen, mens andre er valgfrie og kan tilkøbes undervejs. Din guide på turen kan hjælpe dig med at vælge, hvilke valgfrie aktiviteter der bedst passer til dine ønsker, uanset om du mest er til kulturelle oplevelser, adrenalin-aktiviteter eller noget helt tredje.

Dagligdagen:
På camping-safarier begynder en typisk dag tidligt og slutter sent. Morgenmad serveres typisk kl. 07:00, hvorefter man drager afsted mod næste destination. Tre måltider om dagen er som standard inkluderet i turen (medmindre andet fremgår af rutebeskrivelsen) og der tages hensyn til allergier osv. efter behov. Guiderne står for det meste af det ”huslige” arbejde undervejs på turen, men det forventes, at deltagerne hjælper til med opgaver såsom opvask, madlavning og opsætning af lejr for at lette arbejdsbyrden.

Alt i alt er Camping Safari-ture en fantastisk måde at udforske verden på og skabe dyrebare minder.

Praktisk:
Inden afrejse vil modtage du en håndbog, som indeholder information om krav til bagage, tips til pakning/tøj, visa-information og meget andet.
Hvis du har brug for at hotelovernatninger før og/eller efter camping-safarien, kan EXIS booke dem for dig til fordelagtige priser, ligesom vi på de fleste ruter kan hjælpe med at arrangere lufthavns-transfer før eller efter safarien.

Herunder kan du læsere mere om de forskellige camping-safari ture EXIS tilbyder fra forskellige startpunkter i det sydlige og østlige Afrika. Sortimentet udbygges løbende.

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.