Tilbage til projekt-oversigt

Lær spansk i Guatemala

Midt i det smukke Antigua, som er kendt for sit behagelige klima året rundt, finder du vores sprogskole i Guatemala.

Information

3 kurser

1-12+ uger

Fra kr. 5.046,-

Sprogskolen i Guatemala

Vores sprogskole i Antigua er grundlagt i år 2000 og er en af de mest anerkendte i Guatemala. Den er berømt for sine høje faglige standarder og tilbyder undervisning på alle niveauer, fra nybegynder til avanceret.

Udover at fungere som international sprogskole, udbyder skolen også programmer via Brookhaven College i USA og tilbyder undervisning til amerikanske medicinstuderende, socialarbejder og lærere. 

På skolen foretages undervisningen både indenfor og i den tilknyttede store have. 

Atmosfæren på skolen er international og der har været studerende fra over 70 lande i årenes løb. Der er kursusstart hver mandag og afhentning i lufthavnen søndagen før.

 

Undervisningen

Skolen i Guatemala tilbyder høj-intensiv undervisning, hvor der tages udgangspunkt i dine sprogkundskaber. Vægten i undervisningen bliver fortrinsvis lagt på det talte sprog, og den studerende får sin helt egen lærer! Så alle lektionerne er individuelle lektioner, hvilket garanterer størst mulige udbytte af undervisningen.

Sprogkurser i Guatemala

EXIS tilbyder følgende sprogkurser i Antigua, Guatemala:

 

 

Standardkurser
20 individuelle spansklektioner om ugen. Programmet garanterer solide sprogfærdigheder, men også forståelse for og kendskab til landets kultur, politik og andre samfundsmæssige forhold.

Intensivkurser
Vil du gøre endnu hurtigere fremskridt, kan du vælge at følge 25 individuelle lektioner per uge.

Superintensivkurser
30 individuelle lektioner per uge.
Dette kursusforløb er for studerende, som ønsker en fuldstændig “hjernevask” :-).

 

Standardkurser med 20 ugentlige lektioner

Uger Pris
1 5.046
2 7.231
3 9.416
4 11.601
5 13.786
6 15.971
7 18.156
8 20.341
9 22.526
10 24.211
11 26.896
12 29.081

Intensivkurser med 25 ugentlige lektioner

Uger Pris
1 5.448
2 7.781
3 10.114
4 12.448
5 14.781
6 17.114
7 19.447
8 21.780
9 24.114
10 26.447
11 28.780
12 31.113

Superintensivkurser med 30 ugentlige lektioner

Uger Pris
1 5.960
2 8.552
3 11.143
4 13.735
5 16.322
6 18.918
7 21.510
8 24.101
9 26.693
10 29.285
11 31.876
12 34.468

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Der er ingen refundering for tabte undervisningstimer på nationale fridage. Sprogskolen lukker ikke i december, bortset fra i juledagene og nytårsdag.

 

Inkluderet i prisen

20, 25 eller 30 lektioners lektioners individuel sprogundervisning mandag-fredag

Indkvartering hos en guatemalansk familie med helpension, 3 daglige måltider mandag-lørdag

Afhentning i lufthavnen

N

Ugentlige sprogtest og orientering

Kursusbevis efter endt undervisningsforløb, som specificerer det niveau i spansk, du har opnået

Rundvisning i byen

Håndbog før afrejse

Adgang til skolens eftermiddagsakivititeter

Følgende er ikke inkluderet i programprisen:

 • Flybilletter
 • Forsikringer (EXIS laver gerne et tilbud på rejse- og/eller afbestillingsforsikring til dig)
 • Vaccinationer
 • Du kan tilvælge professionel salsa- og merengueundervisning. Pris ca. 10 USD per time
 • Skolens udflugtsprogram (kan tilvælges for kr. 2.175,-)

Indkvartering under sprogkurset

Du indkvarteres hos en guatemalansk familie og får tre måltider om dagen, mandag-lørdag. Du får eget værelse og adgang til bad og toilet. At bo hos en familie er en enestående mulighed for at praktisere sproget og få et indblik i en guatemalansk families dagligdag. De fleste familier har flere studerende boende og bor indenfor 15-20 minutters gåafstand fra skolen.

Aktiviteter

Sprogskolen arrangerer mange forskellige aktiviteteter for de studerende. Herunder følger et udpluk:

Eftermiddagsaktiviteter:

 • Filmforevisninger
 • Madlavningskurser
 • Diskussionsgrupper
 • Gæsteforedrag
 • Scrabble på spansk og andre brætspil
 • Fodboldkampe mellem studerende og lærere
 • Demonstration af de typiske guatemalanske væveteknikker og forklaring af mønstrenes betydning
 • Besøg på arbejdssteder, museer og mayaruiner
 • Udflugter til vulkaner
 • Udflugter på cykel
 • Specielle begivenheder, som deltagelse i gadeudsmykning til påskeugen, juleoptog, Halloweenfest osv.

Alle disse aktiviteter er gratis, undtagen transportudgifter, leje af cykel og adgangsbilletter. Skolen organiserer også korte og lange udflugter. Yderligere oplysninger tilsendes i håndbogen efter tilmelding.

Landet

Guatemala er et meget smukt og frodigt land. Det grænser op til Mexico mod nord og til El Salvador og Honduras mod syd. Landet har desuden naturlige grænser mod Stillehavet og det Caribiske Hav.

Guatemala har Mellemamerikas højeste og mest aktive vulkaner, de mest imponerende mayaruiner, og herudover er det landet med den største indianske befolkning. Ca. 40 % af befolkningen er indiansk og fordelt på 22 folkeslag. Hver gruppe taler sit eget sprog, men størstedelen taler også spansk.

Størstedelen af mayaindianerne bibeholder stadig deres traditionelle tøjstil og klæder sig i fantastiske, farvestrålende og hjemmevævede dragter. Hvert folkeslag har sin karakteristiske klædedragt, væveteknik og specielle broderi. Med dets skønhed, frodighed og interessante indianske kultur tiltrækker landet mange unge rejsende og turister.

Klima

Guatemalas tropiske klima gør, at temperaturen er relativt høj året rundt. Det afhænger dog af hvor i landet, man befinder sig. Mens der ved strandene og i lavlandsområderne er fugtigt og varmt, er temperaturerne i højlandet mere ustabile. De kan svinge helt fra 30 grader om dagen og ned til 5 grader om natten.

I regntiden, der strækker sig fra maj til september, skinner solen som regel indtil klokken 16 om eftermiddagen, hvorefter voldsomme regnskyl forvandler gaderne til floder. December og januar er de koldeste måneder, marts og april de varmeste. Guatemala City har dagtemperaturer på omkring 25-30 grader året rundt.

Sprog

Det officielle sprog er spansk, men der tales også flere oprindelige sprog.

EXIS i Guatemala

Antigua
I timen før daggry kan du af og til høre lyden af hestevogne, der drejer om hjørnerne i Antiguas brostensbelagte gader. De lokale genkender lydene som spøgelserne fra de spanske erobrere fra dengang Antigua var hovedstad i Guatemala. Antigua er fuld af den slags spøgelser og historier, og det er med til at give byen den sjæl, der har gjort den kendt og elsket i hele verden.

Antigua, der i dag har ca. 35.000 indbyggere, blev grundlagt i 1542. Byen ligger 1500 meter over havets overflade i en smuk, grøn dal, ca. 45 km. fra Guatemala City. De brostensbelagte gader, de imponerende kirker, paladser og koloniale bygninger, hvoraf mange forfalder pga. mangel på vedligeholdelse, gør byen unik i Mellemamerika. Tre vulkaner indrammer byen, og i klart vejr giver det en fantastisk udsigt fra hvert gadehjørne.

Klimaet er meget behageligt. Der er sædvanligvis 20-25 graders varme i dagtimerne. Sidst på eftermiddagen, eller først på aftenen, falder temperaturen. Restaurerede koloniale bygninger fungerer nu bl.a. som caféer og restauranter. Der er imponerende bygningsværker med massive træsøjler, som bærer store balkoner og rummer hyggelige patioer med et væld af blomster og planter. Her kan man sidde nogle timer over en kop kaffe, betragte menneskelivet og nyde atmosfæren.

Midt i byen findes den store koloniale plads, hvor folk fra de omkringliggende landsbyer dagligt sælger deres vævede tekstiler, tæpper og lignende. Markedet om søndagen på pladsen er et rent farveorgie. Udover vævede stoffer i alle farver og mønstre sælges alt lige fra børster og toiletpapir, eksotiske krydderier, grøntsager, frugter og blomster til kyllinger, stegte majs og kandiseret slik.

På grund af den unikke arkitektur og det behagelige klima er Antigua et meget besøgt sted. Det betyder underholdningsmuligheder udover det sædvanlige. Der er dansesteder, hyggelige caféer, hvor rejsende mødes, biografer etc.. Er du træt af brune bønner og majs-tortillas, findes der internationale spisesteder, der serverer alt fra store frugtsalater med müesli og yoghurt, til fondue og boeuf bourgignon og en fransk ostedessert med et glas rødvin til. Du vil her kunne møde lokale og andre udlændinge og for en stund diskutere andre ting end spanske verber.

Befolkningen

Størstedelen af befolkningen lever i dyb fattigdom og er ofte ikke i stand til at få deres basale behov opfyldt. Levealderen er på ca. 65 år og børnedødeligheden på 70 ud af 1000. Ca. 40 % af befolkningen har ikke adgang til sikkert rent drikkevand. Analfabetismen er på 44 % blandt mænd og 52 % blandt kvinder. 78 % af bønderne ejer 10 % af jorden.

Udover de fremherskende sociale problemer har den indianske befolkning også oplevet en stærk politisk undertrykkelse. Det ene militærdiktatur har afløst det andet gennem årene, med en voldsom undertrykkelse af den indianske befolkning til følge. I protest mod diktaturet, og som et forsøg på at vælte det, blev de første guerillagrupper dannet i 1960. Guerillaen søgte tilslutning blandt den indianske landbefolkning og opnåede den også i nogen grad. I 1982 fik guerillaen således en del magt og kontrollerede store dele af landområderne. En systematisk undertrykkelse fra militærets side blev igangsat for at knuse oppositionen. Hele landsbyer blev brændt ned, og store massakrer fandt sted. I løbet af to år blev 40.000 mennesker dræbt, 420 landsbyer slettet af landkortet og 250.000 sendt på flugt til bl.a. Mexico. 1 million blev gjort til flygtninge i deres eget land. I dag er landet en demokratisk republik, og forholdene er ganske rolige.

En stor del af flygtningene er vendt tilbage fra Mexico for at genopdyrke deres marker og skabe sig et nyt liv i deres hjemland. Generelt er Guatemala et sikkert sted at rejse og opholde sig. Lokalbefolkningen er utrolig venlig og gæstfri. Afholder man sig fra at blande sig i politik og bruger sin sunde fornuft, er der ingen grund til nervøsitet. Guatemala er Mellemamerikas absolut mest yndede og populære rejsemål.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et sprogkursus i Guatemala