Tilbage til projekt-oversigt

Erfaringer med EXIS i Frankrig

Her kan du læse om tidligere deltageres erfaringer med EXIS i Frankrig

Turen går til Rambouillet.

Jeg var rigtig glad for min værelseskammerat som var japaner. Hun var smaddersød og jeg lærte meget om hendes kultur, som er så langt fra min verden.

Hvordan de ser på så selv i grupper, i forhold til sig selv og hvordan man er sammen i en stor flok.

Kokken var rigtig sød og jeg fik et rigtig godt forhold til folkene der arbejde på stedet; de var der altid for en snak og lagde øre til, hvis man havde noget på hjerte. Folk var rigtige søde og jeg fik mange venner på blot 2 uger. SÅ næste gang går turen til at besøge mine venner.

Undervisningen var fuld af energi ,sjov, ballade og seriøst meget grammatik. Jeg fik super meget udbytte af de 2 uger. Der var hele tiden noget og lave og man kedede sig sjældent.

Marie-Valentine

Nu er det snart en uge siden, at jeg kom hjem fra Rambouillet. Det har virkelig været et fantastisk ophold! Mine lærere var virkelig gode, sjove og ambitiøse, og meget hjælpsomme når man havde spørgsmål. Det var en stor fordel at al undervisningen foregik på fransk, for så blev man tvunget til at tænke på fransk, og til at stille sine spørgsmål på fransk. I starten var det lidt grænseoverskridende, fordi jeg havde været vant til min danske gymnasieklasse, hvor alt blev forklaret på dansk. Men så snart jeg sprang ud i det, blev det nemmere, og til sidst føltes det helt naturligt.

 

Der var en meget international atmosfære i klasselokalet – jeg gik både i klasse med amerikanere, maliere, spaniere, japanere, tyskere, russere, sydkoreanere, baskere, kinesere osv. Det var meget spændende og lærerigt for mig at høre om de forskellige traditioner i de meget forskellige lande, og også sjovt for mig at forklare om, hvordan livet er i Danmark. Lærerne gav os f.eks. globale samtaleemner og opgaver om stereotyper, og det var virkelig sjovt at dele de forskellige indtryk af nationaliteterne. Og trods al mangfoldigheden kommunikerede vi med det samme sprog, og kunne derfor også dele hinandens glæder (og indimellem frustrationer) ved den franske grammatik.

Jeg føler virkelig, jeg har lært en masse nyt på mine fem uger. Allerede efter én uge mærkede jeg pludselig, at jeg faktisk kunne forklare forholdsvist avancerede emner og diskutere og udtrykke min mening til mange ting, og så bliver det nu engang (endnu) sjovere at bruge sproget, frem for bare at sige almindelige høfligheder à la: “Hvad hedder du?/Har du det godt?/Hvor gammel er du?” osv.

Jeg lærte også meget fransk gennem min værtsfamilie, som var helt fantastisk. De var så imødekommende, omsorgsfulde, nysgerrige og sjove, og jeg savner dem, men vi har talt om, at jeg må besøge dem igen en anden gang, og vi holder kontakten! Jeg boede også i hus med en anden elev, en gammel, men meget livlig tysk mand. Trods der var godt 50 år imellem os, så blev vi rigtig gode venner. Vi lavede lektier sammen, tog på udflugt i weekenden til andre byer, og nogle gange var værtsfamilien også med os. Jeg har bl.a. spist middag hos min værtsfamilies venner i Chartres, og det var så spændende at få lov at komme ind i autentiske franske hjem, smage hjemmelavet mad og ja, bare få en idé om deres tilværelse.

Nok er der fordomme om, at franskmænd er arrogante og afvisende, men jeg har kun mødt venlige, imødekommende, sjove og nysgerrige franskmænd på mine fem uger. Derfor kan jeg kun anbefale alle, der vil blive klogere på kulturen og sproget, at rejse til Rambouillet – og gerne i værtsfamilie, hvis I har mod på det! ?

Bisous, Mie

Og tak for al jeres hjælp, det har været så fantastisk alt sammen!

– Mie

Det var to gode uger jeg havde i Rambouillet med franskkurset. Det var lidt uklart for mig hvornår og hvordan man skulle starte, men det gik da. Folk er meget hjælpsomme også i sekretariatet.

Det er ekstremt dygtige, velorganiserede og entusiastiske lærere vi havde. Dejligt at deltage.

Jeg tror nok jeg er blevet bedre til fransk, men jeg fandt nu også ud af, at man skal kunne sin grammatik, og det er ikke min stærke side. Den skal der arbejdes mere med.

Man gik ret hurtigt frem, så det var godt at jeg havde valgt intensivt kursusforløb, idet det inkluderer arbejde om eftermiddagen. Der var gode øvelser flere af eftermiddagene.
Jeg savnede egentligt bagefter en slags lærebog, gad vist om de havde det, jeg fik ikke spurgt.
Jeg købte WiFi adgang men det virkede ikke alle steder, men var en god hjælp der hvor det virkede. I kan anbefale at man får bedre dækning.
Jeg var privat indkvarteret og det var OK, jeg fik snakket med mine værter og vi havde det godt sammen.
Familien havde WiFi, så der var god forbindelse hjem.
De havde arrangeret fisketur i weekenden og vi var også til barbecue hos deres familie.
Skolen har et meget godt køkken og det var et par stolte kokke, der hver dag stod og præsenterede maden.

EXIS har ydet en god assistance, tak for det.

Jeg kan varmt anbefale alle der ønsker væsentlige fremskridt i fransk at deltage i kurset.

Ebbe

Jamen det har været en fantastisk oplevelse indtil videre. En super sød familie jeg er havnet hos. Meget udadvendte og gode til at hjælpe med alle de spørgsmål man nu engang har. Hvad angår skolen så findes der ikke bedre, dygtigere og mere engagerede lærer end de to som jeg har fået tildelt.. Så alt i alt en helt igennem fantastisk første uge :))

– Adnan

Jeg er rigtig glad for at være her, og jeg synes at lærerne er enormt dygtige og de andre elever åbne og velkomne. Mit værelse er også godt. Alt i alt ser jeg frem til de næste seks uger i Rambouillet.

– Emilie

Lærerne her er femten gange bedre end i Danmark

Og jeps, jeg hygger mig rigtig meget.

Magnus

Jeg havde et glimrende ophold i Rambouillet, som sluttede for en uge siden. Det var meget intenst, og lærerigt. Underviserne var meget imødekommende og professionelle samtidig med, at der var en god afslappet stemning. I det store hele er jeg meget tilfreds.

Christian

Jeg er lige vendt hjem fra mit ophold i Frankrig. Jeg kan helt klart anbefale Rambouillet sprogskole.

 

Jeg synes, at det er en fordel, at det foregår i en mindre by, så man også efter skoletid kan ses med de andre elever. Der var også ‘ældre’ elever, så det var rart for mig. Jeg fik to gode venner dernede. Men jeg talte også meget med de unge, som primært var japanerne og unge fra Mellemamerika, der arbejdede som au pair.

Vi havde 2 lærere, som var utroligt dygtige til at få undervisningen til at virke spændende. Undervisningen var også varierende og tog aktuelle emner op som f.eks. var årsdagen for invasionen i Normandiet et emne. Men vi har også gennemgået grammatikken, vi var i laboratoriet, vi hørte om Frankrigs historie, vi havde gruppearbejder,

Jeg fik undervisning 4 timer om formiddagen og 2 timer om eftermiddagen. Herudover havde jeg 1 time privatundervisning. Jeg kan klart anbefale den ekstra time, da jeg blev tvunget til at tale fransk en hel time med en lærer.

Jeg boede hos en ældre fransk dame, der kun talte fransk. Hun talte langsomt, så jeg kunne forstå hende, og hun tog mine to venner og mig med på en tur til Chartres, hvor vi så domkirken. Jeg ville vælge at bo privat igen, fordi det er godt at tale fransk hele tiden, selvom man selvfølgelig skal indordne sig lidt, når man bor privat.

I weekenden var jeg også i Paris med den ene af mine venner. Der var også mange ting at se i Rambouillet med slottet, hvor Maire Antoinette og Louis den 16. også boede en stor park, hvor vi var på skovtur en aften.

I det hele taget var det et rigtigt godt ophold.

Anna

Det var et godt ophold for mig. Jeg forlod det udflugtsprogram, der var planlagt, jeg ville hellere have work-shop fransk om eftermiddagen. Det var der tilsyneladende heller ingen problemer med.
Undervisningen blev foretaget af engagerede og inspirerende lærere. Der var en masse grammatik, hvilket passede mig godt.

Mit eneste problem i klassesammenhæng, var at 5 af eleverne var fra Asien, og deres fransk var vanskeligt at forstå for mig.

Mit private ophold hos Mme. Hervy viste sig at blive en stor succes. Hun og hendes naboer flokkedes om mig, og det lærte jeg meget fransk af. De var søde til at rette mig sprogligt.
Vi spiste sammen nogle aftener, gik på restaurant og på udflugt til Chartres, og jeg sluttede af med at lave middag til dem alle!

Cordialement

Aksel

Mit ophold i Rambouillet var yderst tilfredsstillende. Da vi ankom, var folk meget åbne og imødekommende. Shelly fulgte os rundt på stedet, samt viste hvor vores værelse lå og diverse sportsaktiviteter var.
Undervisningen var meget interessant!

Jeg sad i klassen sammen med 5 fremmede mennesker men hurtigt fik lært dem at kende, da vi skulle fortælle om hinanden på fransk. Det var sjovt og på den måde fik man også skabt nye venner.

Lærerne her var også meget smilende og imødekommende. De spurgte ofte, om man havde forstået opgaverne, eller hvad de lige havde fortalt.
Jeg synes personligt, at de ture man havde mulighed for at tage på, var prisen lidt for høj. Det gjorde, at jeg af og til sad tilbage i computer-lokalet, mens de andre var taget ud for at se diverse ting i Paris.

Jeg har lært enormt meget på de to uger jeg var i Rambouillet. Jeg har også fået masser af ekstra materiale og hjælpemidler fra undervisning, som jeg kan rykke over i den danske undervisning. Det er tydeligt jeg har lært en masse, og er foran de andre “fransk-studerende” i min klasse.

Udbyttet fra Frankrig er noget jeg aldrig vil glemme, og jeg har en stor interesse i at komme tilbage næste år!

Rasmus

Hej EXIS 

Her er lidt tekst om mit ophold som jeg gerne vil dele med andre:
Hvis du har lyst til at opleve Frankrig på en anden måde end du er vant til, så er sprogkurset i Rambouillet efter min mening et godt alternativ til at lære fransk – på den bedste måde.

Under mit ophold i Rambouillet lærte jeg meget fransk, hvor jeg efter allerede en uge følte at jeg havde gjort store fremskridt. Men det er ikke kun fagligt man gør fremskridt – det er aldeles også socialt! Der er folk fra hele verden, som man knytter bånd til og jeg har da også fået et par rigtig gode venner fra nogle andre lande. Livet på skolen er meget afslappet og hvis man har lyst, kan man tage på café efter skole med nogle venner eller tage til Paris.

Alt i alt har sprogkurset været rigtig positivt for mig og jeg har fået en masse ud af det både fagligt og socialt!

Søs

Der er mange gode ting at sige om sprogskolen i Rambouillet. For eksempel er lærerne meget gode og man kan godt mærke, at de er uddannet til at undervise i fransk som et fremmedsprog. Niveauinddelingen er ligeledes god, da der er et tilstrækkeligt antal hold, til at man kan blive undervist sammen med andre elever på samme niveau.

Det sociale liv på skolen afhænger meget af hvilke elever der går der, men der er altid mulighed for at have hyggeligt samvær med elever fra andre lande. Man kan spille bordtennis, bordfodbold eller leje en film. Når vejret er godt kan man tage sig et spil volleyball eller fodbold.

Standarden er til at leve med. Bygningerne er forholdsvis gamle, men indeholder alt, hvad der skal være. I skolens restaurant serveres der alt slags mad. Der er altid flere forskellige retter at vælge imellem. Naturligvis falder alt ikke i ens smag, men udvalget er stort, så det er ikke noget problem.

Vi kan sagtens anbefale skolen til andre, som har lyst til at lære fransk på en sprogskole. Og vi kunne også selv finde på at tage tilbage hertil. Det bedste minde, vi tager med os herfra, er alle de spændende mennesker vi har mødt.

Iben

Tak for en fantastisk oplevelse!! Det var rigtig godt på slottet i Rambouillet!! Lærerne var fantastiske, indkvarteringen til at leve med og undervisningen superb. Lærte en masse, og er ked af at mit ophold var så kort. Pønser på at tage en tur til foråret igen. Måske et andet sted hen for at opleve noget nyt, men det er fransk jeg er meget interesseret i så mulighederne er små.

Før jeg valgte EXIS var jeg meget i tvivl, fordi der var én ting jeg var meget imod ved skolen, og det var beliggenheden nær Paris, men det er fordi jeg har set Paris op til flere gange så jeg ville helst et andet sted hen. Men jeres program og skolen i Rambouillet blev valgt mest pga. at man kunne bo på skolen, hvilket var super.

Vi holdte fester i kælderen under slottet og havde et utroligt sammenhold som man ikke ville få hvis alle boede forskellige steder. Lige da jeg kom derned mødte jeg en dansk pige, Katrine, og havde hun ikke været der havde mit ophold nok ikke været så godt… Hun gav det lige det lille ekstra som har betydet det hele, så jeg føler mig meget heldig at det lige passede med hun havde været der en måned da jeg kom og tog af sted sammen med mig.

Jeg vil helt sikkert anbefale jer og stedet til andre, og som sagt måske endda rejse med jer igen.

Nina

Skolen var utrolig hyggelig, lærerne var dygtige og meget rare. Jeg synes virkelig jeg kunne mærke, at jeg lærte noget og var bare vild med hele atmosfæren. I kan roligt blive ved med at anbefale stedet.

Sarah

En virkelig dejlig oplevelse, som jeg uden tvivl vil anbefale til andre.

Tanja

Jeg tilbragte 2 fantastiske måneder på skolen i Rambouillet. Mit franske er blevet væsentligt bedre, fik fornemmelsen af helt at stå på egne ben, for derefter at knytte gode og tætte venskaber på tværs af landegrænser og kontinenter.

Det var virkelig en fed oplevelse!! Selvom jeg glædede mig til at komme hjem, savner jeg nu skolen helt forfærdeligt! Stemningen på stedet, elever og lærere. Det er helt sikkert 2 måneder, jeg aldrig vil glemme!

Katrine

Hei Marion!

Jo, vi er veldig godt fornøyde med oppholdet i Rambouillet. De tre ukene gikk veldig fort, og vi synes vi lærte en god del. Lærerne var alle tiders, mat og opphold var også bra.

Vi kjøpte med oss bøkene fra kurset, og fortsetter å lese litt hver dag. Om forholdene legger seg til rette, tar vi gjerne et par uker til til neste år.

– Astrid og IvarNorge

Ja, jeg var på skolen, da Paccou residerede på Château du Vieux Moulin. Det var en pragtfuld tid, og hvis jeg skal komme ind på andet end det uforglemmeligt sjove, kan jeg da i høje toner rose lærerne, som var utroligt dygtige.

På elementaire havde vi en Pierre (husker desværre ikke mere efternavnet), som var meget dygtig, på næste trin havde vi en ældre lærer, som også var utroligt dygtig med et fransk, som virkelig klang i ørerne. Der var lidt rullen på r’ene, men han var en højt estimeret herre, som kunne tillade sig det. Superieure-kurset blev også ledet af en ældre herre, som var meget dygtig.

Jeg var så (u)heldig at få det højeste gennemsnit på alle kurserne. Det skal jeg ikke have ros for, for jeg kunne ikke lade være, men det affødte mange sjove titler, den ene bedre end den anden.

Trods det gik jeg ikke glip af nogle af festerne, som foregik i kælderen. Altså hvor var det herligt! Det var på den tid, hvor den ikke fik for lidt med “lady Madonna”, “Delilah”, ”a whiter shade of pale”, “sittin’ on the dock of the bay”, “we shall overcome” etc. Hver gang jeg hører nogle af de meget kendte sange, tænker jeg på min tid i Rambouillet. Jeg ville ikke have været den foruden, for den var en oplevelse for livet.

– Lone

Mig og min veninde Camilla, havde alle tiders ophold. Vi lærte rigtig meget fransk på den korte tid vi var der (3 uger). Vores største problem var at vi havde svært ved at forstå fransk. Det er blevet 100 pct. bedre.

Skolen var seriøs, men stadig afslappet – så pengene gik slet ikke spildt. Socialt var det også alle tiders, da der var en del på vores alder, som vi ellers frygtede der ikke vil være. Vores ophold lå også på alle tiders tidspunkt, da vi opleve d. 14 juli (fyrværkeriet, som er så smukt, nede i Rambouillets park) og VM, hvor franskmændene festede til langt ude på natten!

Det har været rart at møde unge fra forskellige nationer, og vi kunne sagtens finde på at komme igen.

– Pernille

Det var en kæmpe oplevelse og lærerne var gode.. Jeg synes, at jeg lærte noget. Undervisningsformen var rigtig god. Det at man kun måtte tale fransk betød meget.

Alt i alt en kanon god tur og det er bestemt noget jeg ville gøre igen, hvis jeg fik mulighed for det.

– Camilla

Lærerne var enormt dygtige til at undervise på en sjov, men alligevel effektiv måde. Folk på skolen var åbne over for andre kulturer og det var enormt spændende at der var så mange folk fra alle verdensdele.
Jeg lærte enormt meget i løbet af de fire uger, men vi havde det samtidig sjovt og var på ture til Paris, Chartres, Giverny etc.
Alt i alt må jeg sige at det var en fantastisk tur. Jeg vil sagtens kunne anbefale andre at tage afsted.

– Ida

Jeg er netop kommet hjem fra to ugers super sprogophold på skolen i Rambouillet. Jeg er fuldt tilfreds og har lært en masse.

Jeg valgte Modul 2 ”Intensiv undervisning”. Det var jeg godt tilfreds med, da jeg kun var afsted i to uger og gerne ville udnytte tiden optimalt.

– Nanna

Jeg har haft et super ophold i Rambouillet, det er et fantasisk sted

– Mathias