Tilbage til projekt-oversigt

Sprogkurser i udlandet

EXIS har arrangeret sprogkurser i udlandet siden 1982. Opnå det bedst mulige sproglige udbytte på den kortest mulige tid.

EXIS har arrangeret sprogkurser i udlandet siden 1982

Hos EXIS er vores holdning, at man tilmelder sig et sprogkursus i udlandet for at lære sproget bedst, på kortest tid – samtidig med at få en oplevelse ud af det! For at indfri dette, sender vi ikke deltagere afsted i store grupper, hvor der er risiko for, at man taler dansk halvdelen af tiden. Vi mener, at de fleste får den bedste sprogrejse ved at lære sammen med en broget gruppe, og netop derfor bestræber vi os på at have en god blanding af nationaliteter på sprogskolerne.

Kvalitet i centrum på alle sprogskoler 

Vi har valgt at koncentrere os om relativt få, veletablerede sprogskoler i Europa, Latinamerika, USA og Australien ud fra en kombination af pris, kvalitet og 30 års tilbagemeldinger fra tilfredse studerende. Selekteringen af sprogskolerne er din sikkerhed for et seriøst og udbytterigt sprogophold i udlandet med erfarne lærere og højt fagligt niveau.

Alle skoler EXIS samarbejder med har undervisning af høj kvalitet, som udspiller sig i en international atmosfære. På en sprogskole i udlandet modtager du undervisning sammen med fremmede studerende fra hele verden! Alle skolerne tilbyder undervisning på alle niveauer, så alle har mulighed for at deltage, hvad end de er begyndere eller øvede. Før kursusstart hjælper sprogskolerne de studerende med at finde det niveau, der passer bedst til den enkelte – det får alle mest ud af!

Kombinér sprogkurser i udlandet med udflugter

Du kan vælge kurser med få eller mange undervisningstimer og eventuelt kombinere sprogundervisning med sightseeing. Især sprogskolerne i Latinamerika tilbyder mange spændende aktiviteter og udflugter. I Latinamerika kan du også vælge at kombinere sprogundervisningen med frivilligt arbejde – dét er virkelig en måde at få noget ud af opholdet på!

Sprogkurser i udlandet varer typisk fra 2 uger

Sprogkurserne varer typisk fra to til flere uger eller måneder. Vi rådgiver gerne om kursuslængde og -type, hvis du ønsker at opnå et bestemt niveau i forbindelse med videreuddannelse eller arbejde.

Læs mere om sprogkurserne og de forskellige destinationer herunder.

3 kæmpe fordele ved sprogkurser i udlandet

1. Du lærer sproget bedre end ved udelukkende almindelig sprogundervisning i Danmark

Det er ikke en hemmelighed, at det er nemmere at lære et sprog, når man er omgivet af det. Hvis du for eksempel vælger at tage sprogkurser i Danmark, så bruger du kun sproget, når du har undervisning – og måske slet ikke så meget, som du burde. Du kommer her helt sikkert til at tale dansk med de andre deltagere på sprogkurset, fordi det simpelthen er en mulighed. Hvis du til gengæld vælger at tage et sprogkursus i udlandet, så bliver du smidt sammen med en hel gruppe mennesker af andre nationaliteter, hvor I måske kun har det sprog tilfælles, som I alle sammen gerne vil lære. Du får dermed brugt sproget, som du vil lære dag ud og dag ind – og det giver dig mulighed for hurtigt og nemt at tale sproget mere eller mindre flydende.

Det er dog ikke en dårlig idé at tage et sprogkursus i Danmark i kombination med et sprogkursus i udlandet. I Danmark får du nemlig grammatikken på plads, hvorimod sprogkurser i udlandet giver dig alt andet – både udtale, ordforråd og så meget mere. Du kan også se det sådan at et sprogkursus i Danmark giver dig det teoretiske grundlag for at du kan lykkes i praksis med et sprogophold i udlandet. Begge dele giver dig således sammen det bedste grundlag for at blive en haj til ethvert sprog, du sætter dig for.

Sprogkurser i udlandet
Sprogskole i udlandet

2. Du lærer ikke kun sproget, men også kulturen og historien

Bare fordi man måske kan finde ud af at tale et bestemt sprog, betyder det ikke, at man kender kulturen og historien bag sproget – specielt ikke hvis man bare sidder i en sprogskole i Danmark og terper grammatik. Et sprogkursus i Danmark giver således ikke den samme forståelse for sproget som et sprogophold, hvor man er helt smeltet sammen med kulturen og befolkningen.

Et sprogkursus i udlandet, hvor du er omringet af modersmålet, giver den unikke fordel, at du får lært sproget rigtigt – du lærer sproget, som de lokale taler det. Du får både jargon og slang med, som du ikke lærer i et undervisningslokale i Danmark – også selvom du måske har en underviser, der har sproget som modersmål. Du bliver af den grund mere og hurtigere flydende i sproget på en skoleskole i udlandet end du ville kunne i Danmark alene.

3. Du får vigtig erfaring på dit CV – og til din ansøgning

Uddannelsesinstitutioner og arbejdsgivere ved også godt, at en sprogskole i udlandet giver uvurderlig erfaring med sproget – en erfaring, som man ikke kan samle i Danmark alene. Det er derfor et kæmpe boost til dit CV, hvis du har erfaring fra udlandet – uanset om der er tale om et sprogophold, frivilligt arbejde eller praktikophold.

Det er de færreste i Danmark, der har ”bevis” for deres sproglige færdigheder, men det er lige netop det, du får, hvis du tager på sprogskole i udlandet. Du kan dokumentere over for både uddannelsesinstitutioner og potentielle arbejdsgivere, at du rent faktisk kan tale sproget – og det kan give dig en fordel over andre ansøgere i forbindelse med en kvote 2-ansøgning eller en jobsamtale.

Sprogkurser i udlandet

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.