Tilbage til projekt-oversigt

Praktik for lærerstuderende

Udlandspraktik er en unik mulighed for både personlig og faglig udvikling, samtidig med at du lærer en anden kultur at kende.

Praktikarbejde for lærerstuderende

Er du lærerstuderende med lyst til et anderledes praktikophold? Udlandspraktik er en unik mulighed for både personlig og faglig udvikling, samtidig med at du lærer en anden kultur at kende. Du får indsigt i, hvordan undervisning foregår i et andet land og får prøvet dig selv og din viden af.

Undervisning er vejen til en bedre fremtid

De fleste elever i U-lande er klar over, at uddannelse er deres eneste vej ud af fattigdom, og de er derfor meget motiverede for at lære. I U-landene kan der være mangel på lærere, eller også er lærerne ikke uddannede nok. Især er der behov for hjælp til engelskundervisning.

Udfordringerne er derfor helt anderledes, end dem vi kender i Danmark. Der er ofte meget få ressourcer til rådighed på arbejdsstederne – du kan for eksempel komme til at undervise i et slumkvarter, hvor der end ikke er et klasseværelse! Mange steder vil du også støde på en helt anden undervisningsstil. Eleverne er typisk vant til masser af udenadslære. Her har du en chance for at bidrage med en ny vinkel og hjælpe børnene til ikke alene at lære udenad, men også at forstå. Det er nødvendigt at tænke kreativt og bruge kropssprog, tegninger, leg og aktiviteter i undervisningen.

Det gør stort indtryk på dine elever, at du kommer fra den anden ende af verden for at undervise dem! Undervisningen er i høj grad en givende oplevelse for begge parter. Det, at du ikke bare holder ferie i landet gør, at du bliver modtaget og inddraget i hverdagen og kulturen på en helt anden måde, end du ville opleve som turist.

Hvor kan du arbejde?

EXIS arrangerer praktik på skoler og andre institutioner verden over. Du kan for eksempel komme i praktik på skoler, børnehjem og ungdomscentre. Der er mulighed for at undervise i både boglige, kreative og praktiske fag. Herudover kan du nogle steder også undervise i idræt.

Her du kan læse et par artikler om at undervise i udlandet:

Anna – undervisning i Nepal
Emil – undervisning i Ecuador

Bemærk, at hvis du vælger et praktikophold i Latinamerika eller i Tyskland indledes dit ophold med et sprogkursus (minimum 4 uger). Dette er naturligvis inkluderet i prisen.

Kontakt os
Kan du ikke finde et relevant arbejdssted for dit praktikophold, vil vi meget gerne prøve at skræddersy et tilbud, der passer lige præcis til dine behov. Det meste kan lade sig gøre, hvis bare du fortæller os, hvad du er på udkig efter!

Siden 2002 har EXIS, i samarbejde med forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i Danmark, sendt studerende i praktik i udlandet. Hvis din praktik-vejleder ikke kender til os endnu, er du meget velkommen til at få ham/hende til at kontakte os, så vi kan tage en snak om mulighederne for udlandspraktik for lærerstuderende.

Udlandspraktik inden for følgende fag:

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.