Tilbage til projekt-oversigt

UCL SUND: praktik i udlandet

EXIS tilbyder praktikophold i udlandet, for studerende på UCL SUND indenfor forskellige studieretninger.

UCL SUND: praktik i udlandet | EXIS

EXIS sender studerende i udlandspraktik i samarbejde med UCL SUND. Denne side er primært målrettet UCL SUND studerende fra campus Vejle, Svendborg & Odense, men det meste af informationen er også relevant for studerende fra andre uddannelsesinstitutioner indenfor sundhedsområdet.

Det er altid en god ide at overveje praktik i udlandet, da det giver en ny forståelse hvordan andre sundhedssektoren i andre lande fungerer – ofte på vilkår som vi ikke er vant til i det danske sundhedssystem.

Du kan deltage i programmerne både hvis du rejser alene og hvis I er flere der gerne vil af sted sammen.

 

Generel info (fælles for alle studieretninger)
Alle vores programmer indeholder – ud over selve praktikopholdet – både kost og logi, afhentning i lufthavnen ved ankomst og naturligvis hjælp fra din lokale koordinator som du har tilknytning til under hele opholdet.

De arbejdsopgaver du vil få kommer til at afhænge af din uddannelse, kompetencer og din uddannelsesinstitutions krav til praktikken. Du riskerer altså ikke at skulle stå med alt for meget ansvar.

Du kan læse detaljer om de enkelte destinationer, ved at klikke dig ind på landet under Frivilligt arbejde på exis.dk. Bemærk at når du trykker på linket, kommer du ind på en side der primært omhander frivilligt arbejde i det pågældede land. Dette skyldes blot at mange af de praktiske/logistiske detaljer (hvor man bor, oplysninger om landet, fritid og områdets muligheder etc) er ens uanset om man er frivillig eller praktikant.

Priserne for praktikopholdene finder du ligeledes inden under de enkelte lande. Nogle lande har særskilte priser for praktikophold (dette fremgår så på siden).

 

Procedure
Her beskriver vi hvordan ansøgningsproceduren er, og fortæller hvad vi skal bruge fra dig undervejs.

  • Et tilmeldingsskema (dette finder du på vores hjemmside under det enkelte land, som nævnt ovenfor)
  • Et indskrivningsbevis (på engelsk) fra din uddannelse, så praktikstedet kan se, at du rent faktisk er under uddannelse
  • Et CV på engelsk (send dette til [email protected])
  • Et ”letter of motivation” (også på engelsk), hvor du fortæller lidt om dig selv, din uddannelse og dine ønsker til det kommende praktiksted (send dette til [email protected])
  • Inden du sender tilmeldingen til os, skal du have en aftale om udveksling med din internationale koordinator.

Og det er så det! Herefter foretager vi i samarbejde med vores lokale koordinator i det pågældende land en individuel vurdering af, hvilket praktiksted der passer bedst til dine ønsker og krav.

Hvis du endnu ikke ved, præcis hvilken destination du gerne vil til, kan du starte med at sende dit  “letter of motivation” til [email protected], så vil vi forsøge at finde det bedst mulige praktiksted til dig, baseret på dine ønsker. Husk at oplyse hvornår og hvor længe du gerne vil af sted, samt evt. formelle krav (antal timer pr. uge eller lignende).

 

 

Uddannelsesretninger: UCL SUND

Herunder kan du se de specifikke uger og hvilke semestre, du kan komme på praktik i udlandet, alt efter hvilken studieretning du har (sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf eller bioanalytiker). De nævnte perioder er vejledende og kan i nogle tilfælde tilpasses dine egne ønsker. Kontakt din internationale koordinator på din uddannelse for at høre nærmere. Vi nævner også en række destinationer, hvor vi kan arrangere praktikophold i udlandet for dig – disse er eksempler, så hvis der er andre af vores programlande du er interesseret i, skal du endelig kontakte os og høre om de konkrete muligheder for netop din studieretning.

 

Sygeplejerske:
Som sygeplejerskestuderende på UCL SUND har du mulighed for at søge om udlandspraktik på 3., 4., 6. og 7. semester.

På dit 3. semester kan du vælge at være afsted i 10 uger inden for perioden uge 17-26 eller uge 46-4.

På dit 4. semester kan du vælge at være afsted i 7 uger inden for perioden uge 38-45 eller uge 9-16.  På 4. semester er der dog også nogle gange mulighed for at tage et 10 ugers praktikophold; spørg din internationale koordinator på skolen om mere info, hvis du er interesseret i dette.

På dit 6. semester kan du vælge at være afsted i 10 uger. Det er forskelligt fra campus til campus hvornår denne periode ligger For Vejle er det i perioden uge 35-44 eller uge 6-15

For campus Svendborg og Odense er perioden uge 46-04 eller uge 17-26.

På dit 7. semester kan du vælge at være afsted i enten 3 eller 6 uger indenfor perioden uge 35-40 eller uge 6-11.

Eksempler på destinationer (Sygeplejerskestuderende).

Som sygeplejerskestuderende kan du komme i praktik på hospitaler i udlandet, hvor du kan vælge afdelinger/behandlingsområder som du særligt er interesseret i (det kunne f.eks. være neurologi, pædiatri, ortopædi, urologi eller andre). EXIS tilbyder praktikophold på hospitaler i bl.a. Sydvietnam, Ecuador, Cambodja, Indien, Kenya, Nepal, Tanzania og Togo.

Fysioterapeut:
Som fysioterapeutstuderende på UCL SUND har du mulighed for udlandspraktik 1 gang på din uddannelse, nemlig på 7. semester, hvor du kan være 6 uger afsted, inden for perioden uge 35-40 eller uge 6-11.

Eksempler på destinationer (fysioterapistuderende).

I Sri Lanka har vi et praktiksted som er skræddersyet til din uddannelse. Her kommer du til at være i praktik et Terapi-center. Projektet arbejder konstant på at forbedre og udvikle behandlinger i samarbejde med terapeuter på tværs af grænser. Centret tilbyder behandlinger indenfor følgende kategorier: Hjerneskade, hjerne og rygmarvsskader, tumor relaterede handicaps, medfødte handicaps, følgevirkninger af slagtilfælde. Alternativt kan du komme i praktik på hospitaler i lang række lande.

 

Ergoterapeut:
Som ergoterapeutstuderende på UCL SUND har du mulighed for udveksling 3 gange på din uddannelse; På 5., 6. og dit 7. semester.

På dit 5. semester kan du vælge at være afsted i cirka 10 uger inden for perioden uge 16-25 eller uge 46-3 hvor du derefter har en eksamen i Danmark når du kommer tilbage.

På dit 6. semester kan du vælge at være afsted i 6 uger inden for perioden uge 9-14 eller uge 38-43

På dit 7. semester kan du vælge at være afsted i 3-6 uger inden for perioden uge 35-40 eller uge 6-11

I Sri Lanka har vi et praktiksted som er skræddersyet til din uddannelse. Her kommer du til at være i praktik et Terapi-center. Projektet arbejder konstant på at forbedre og udvikle behandlinger i samarbejde med terapeuter på tværs af grænser. Centret tilbyder behandlinger indenfor følgende kategorier: Hjerneskade, hjerne og rygmarvsskader, tumor relaterede handicaps, medfødte handicaps, følgevirkninger af slagtilfælde. Alternativt kan du komme i praktik på hospitaler i lang række lande, ligesom vi i blandt andet Vietnam tilbyder praktikophold på forskellige hjem for handicappede børn.

 

Radiograf:
Som radiografstuderende på UCL SUND har du mulighed for udveksling 1 gang på din uddannelse på 7. semester. Her kan du vælge at være 6 uger afsted uger inden for perioden uge 35-40 og uge 6-11. Vi har et praktiksted på et hospital i Tanzania, der er skræddersyet til din uddannelse. Hvis du gerne vil andre steder hen, så kontakt EXIS for oplysninger om, hvilke destinationer der kan modtage praktikanter indenfor din studieretning.

 

Bioanalytiker:
Som bioanalytikerstuderende på UCL SUND har du mulighed for udveksling 1 gang på din uddannelse på 7. semester. Her kan du vælge at være 6 uger afsted uger inden for perioden uge 35-40 og uge 6-11. Vi har et praktiksted på et hospital i Tanzania, der er skræddersyet til din uddannelse. Hvis du gerne vil andre steder hen, så kontakt EXIS for oplysninger om, hvilke destinationer der kan modtage praktikanter indenfor din studieretning.

 

Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis hvis der er noget du skal have uddybet.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Udlandspraktik inden for følgende fag:

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.