Tilbage til projekt-oversigt

Praktik inden for sport og idræt

EXIS arrangerer praktikophold inden for sport og idræt. Som praktikant kan du arbejde med sport og idræt i Kenya og i Peru.

I Kenya kan du vælge mellem arbejde på et sportsakademi og arbejde med akrobatik- og danseuddannelse i et cirkus i Nairobi.

Sportsakademi:
Sportsskolen underviser både i forskellige sportsgrene (primært fodbold) og fungerer samtidig som almindelig skole og som rehabiliteringscenter for børn og unge fra Nairobis slumkvarterer.
Læs mere om arbejdet på sportsakademiet i Kenya her.

Cirkus:
Den professionelle akrobatikuddannelse er for børn og teenagere. De får mulighed for at deltage i kunst og sport og lærer et fag, som de kan leve af. De får kost og logi under deres toårige uddannelse.

De studerende deltager i workshops med børn og optræder på lokale skoler. Projektet har også til formål at undersøge betydningen af sport og kunst og er en del af et terapiprogram for dem, der har oplevet voldelige konflikter eller fået traumer af den daglige fattigdom.
Læs mere om arbejdet i cirkus i Kenya her.

Læs artikel om praktikanter på fodboldskole i Kenya her.

Peru

I Peru kan du arbejde på en fodboldskole udenfor Cusco.

Fodboldskole
På Martin Gracia’s fodboldskole i Cusco kan sportsglade frivillige hjælpe med at undervise børn i alderen 6 til 12 år. Bemærk, at arbejdet her kun er på deltid; hvis du vil have fuldtidsarbejde, er det derfor nødvendigt at supplere op med et andet arbejdssted også.
Læs mere om arbejdet på fodboldsskole i Peru her.

Arbejdsopgaverne osv. varierer en del fra land til land og fra arbejdssted til arbejdssted og bliver tilpasset dine uddannelseskrav. Bemærk, at praktikophold i Latinamerika indledes af et spanskkursus af minimum 2-4 ugers varighed afhængigt af dit spanskniveau.

Siden 2008 har EXIS, i samarbejde med forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i Danmark, sendt studerende i praktik i udlandet. Hvis din praktik-vejleder ikke kender til os, er du meget velkommen til at få ham/hende til at kontakte os, så vi kan tage en snak om mulighederne for udlandspraktik.

Udlandspraktik inden for følgende fag:

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.