Tilbage til projekt-oversigt

Praktik inden for pædagogik

Udlandspraktik er en enestående mulighed for at udvikle dig personligt, bruge dine faglige kompetencer og få indsigt i en anden kultur.

Ny viden og spændende oplevelser

Er du pædagogstuderende, og har du lyst til at prøve dig selv af i udlandet? Udlandspraktik er en enestående mulighed for at udvikle dig personligt, bruge dine faglige kompetencer og få indsigt i en anden kultur. Du får ny viden, en masse spændende oplevelser og kan være med til at hjælpe at forbedre fremtidsmulighederne for udsatte børn.

Generelt om udlandspraktik

Det har en stor betydning for dem, du arbejder med, at du kommer fra den anden ende af verden for at gøre en indsats. Men arbejdet er i høj grad givende for begge parter – det er en fantastisk følelse at se din indsats gøre en forskel! Samtidig får du mulighed for at rykke dine grænser, blive klogere på både dig selv og dit fag og møde en masse mennesker, der udvider din horisont. Et praktikophold giver dig mulighed for at komme helt tæt på en anden kultur – på en måde som ikke lader sig gøre som turist.

Mødet med en anden kultur, andre livsvilkår og et ukendt sprog sætter eget liv og egne holdninger i perspektiv, og du møder udfordringer, du ikke ville støde på i Danmark. På institutionerne vil du opleve en anden holdning til pædagogik og helt andre vilkår, end vi kender til herhjemme. Det er en udviklende proces, da du er nødt til at tænke ud af boksen, selv tage initiativ og finde kreative løsninger.

Hvor kan du arbejde?

EXIS arrangerer udlandspraktik for pædagoger på institutioner verden over. For eksempel kan du komme i praktik på børnehjem, ungdomscentre, i børnehaver, vuggestuer, med mere. I udlandet er faggrænserne mellem pædagogik og undervisning ofte ikke så opdelte, så du har også mulighed for at arbejde på skoler. Opgaverne på institutionerne kan være alt lige fra den daglige omsorg, arrangering af leg og aktiviteter, personlig pleje til undervisning og praktiske gøremål.

Her du kan læse et par artikler om at arbejde med børn i udlandet:

Phenia – Børnehjem i Sri Lanka
David – Børnehjem i Vietnam

Bemærk, at hvis du vælger et praktikophold i Latinamerika eller i Tyskland indledes dit ophold med et sprogkursus (minimum 4 uger). Dette er naturligvis inkluderet i prisen.

Kontakt os
Kan du ikke finde et relevant arbejdssted for dit praktikophold, vil vi meget gerne prøve at skræddersy et tilbud, der passer lige præcis til dine behov. Det meste kan lade sig gøre, hvis bare du fortæller os, hvad du er på udkig efter!

Siden 2002 har EXIS, i samarbejde med forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i Danmark, sendt studerende i praktik i udlandet. Hvis din praktikvejleder ikke kender til os endnu, er du meget velkommen til at få ham/hende til at kontakte os, så vi kan tage en snak om mulighederne for udlandspraktik for pædagogstuderende.

Udlandspraktik inden for følgende fag:

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.