Tilbage til projekt-oversigt

Praktik inden for jura

Udlandspraktik er en enestående mulighed for at udvikle dig personligt, bruge dine faglige kompetencer og få indsigt i en anden kultur.

Personlig udvikling og spændende oplevelser

Er du jurastuderende, og har du lyst til at prøve dig selv af i udlandet? Udlandspraktik er en enestående mulighed for at udvikle sig personligt, bruge sine faglige kompetencer og få indsigt i en anden kultur. Du får ny viden, en masse spændende oplevelser og kan være med til at hjælpe at forbedre fremtidsmulighederne for lokale NGO’er.

Hvor kan du arbejde med jura eller menneskerettigheder?

EXIS arrangerer jura- og menneskerettighedsrelevante praktikophold i Cambodja og Tanzania. Vi arbejder også på at tilbyde lignende muligheder i Sydamerika.

Generelt om udlandspraktik

Det har en stor betydning for dem, du arbejder med, at du kommer fra den anden ende af verden for at gøre en indsats. Men arbejdet er i høj grad givende for begge parter – det er en fantastisk følelse at se din indsats gøre en forskel! Samtidig får du mulighed for at rykke dine grænser, blive klogere på både dig selv og dit fag og møde en masse mennesker, der udvider din horisont. Et praktikophold giver dig mulighed for at komme helt tæt på en anden kultur – på en måde som ikke lader sig gøre som turist.

Mødet med en anden kultur, andre livsvilkår og et ukendt sprog sætter eget liv og egne holdninger i perspektiv, og du møder udfordringer, du ikke ville støde på i Danmark. På institutionerne vil du opleve en anden holdning til pædagogik og helt andre vilkår, end vi kender til herhjemme. Det er en udviklende proces, da du er nødt til at tænke ud af boksen, selv tage initiativ og finde kreative løsninger.

Siden 2008 har EXIS, i samarbejde med forskellige uddannelsesinstitutioner, sendt studerende rundt om i Danmark i praktik i udlandet. Hvis din praktik-vejleder ikke kender til os, er du meget velkommen til at få ham/hende til at kontakte os, så vi kan tage en snak om mulighederne for udlandspraktik.

Udlandspraktik inden for følgende fag:

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.