Tilbage til projekt-oversigt

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Kan man rejse flere sammen?

En del frivillige er i tvivl om hvorvidt man kan rejse sammen med en eller flere venner/veninder. Det kan man sagtens, og faktisk er det vel ca. halvdelen af vores frivilige der rejser sammen to og to eller tre og tre. Vi har også af og til frivillige afsted som rejser i endnu større flok, fx. 5 eller 6. I langt de fleste tilfælde er det muligt at komme til både at bo og arbejde sammen – især hvis man sørger for at tilmelde sig i god tid.

Hvordan er tilmeldingsproceduren?

Når du har fundet ud af hvilket EXIS program du kunne tænke dig at deltage i, er det allerførste du skal gøre, at udfylde et tilmeldingsskema (det finder du under hvert enkelt land), hvor du bl.a. angiver hvor du gerne vil hen, hvornår, hvor længe og hvilken slags frivilligt arbejde/sprogkursus/praktikophold du ønsker. Inden for en dag eller to, vil du – hvis eller der er plads på det pågældende program – modtage en bekræftelse og i langt de fleste tilfælde en håndbog med informationer om det pågældende land, samt en faktura. Hvis du har tilmeldt dig til frivilligt arbejde, vil du lidt senere i forløbet modtage oplysninger om lige præcis den arbejdsplads du skal være på.

Afholder EXIS informationsmøder?

Som du nok har set, gør vi alt hvad vi kan for at holde priserne i bund, så det ikke behøver koste en bondegård at komme ud i verden. Derfor afholder vi ikke ret mange informationsmøder – Men det sker! Hold øje med vores Facebook-side for detaljer.

Vi svarer til gengæld meget gerne på alle spørgsmål via e-mail ([email protected]) eller telefon (5122 1221). Vores tidligere frivillige er dog af og til at finde rundt omkring i landet, hvor de kan finde på at holde foredrag om deres oplevelser med EXIS.

Kan jeg få rabat?

Da EXIS i forvejen gør alt hvad vi kan for at holde priserne i bund, kan vi desværre ikke ret ofte tilbyde individuelle rabatter. Undtagelserne er:

A) Hvis du tilmelder dig to (eller flere) destinationer på samme tid, opkræver vi kun vores depositumsbeløb én gang. Du vil således få rabat på destination nr. 2 (og 3, og 4 osv). Depositumsbeløbet er typisk kr. 2.250,- for frivilligt arbejde og kr. 1.650,- for sprogkurser, men bemærk, at enkelte programmer har andre priser.

B) Hvis I er en flok (mere end 4) der tilmelder jer sammen, kan vi nogle gange forhandle os frem til en særpris hos vores samarbejdspartnere i udlandet. I disse tilfælde lader vi naturligvis rabatten gå videre til deltagerne. Denne rabat kan typisk udnyttes hvis man fx. er et helt højskolehold/gymnasieklasse/etc som vælger at rejse ud sammen.

Kontakt os gerne for at høre nærmere.

Kan man komme i kontakt med tidligere deltagere?

Ja – det kan man NÆSTEN altid ?

Når vores deltagere kommer hjem, spørger vi altid dels om en tilbagemelding (se: Feedback) og dels om de vil give tilladelse til at blive kontaktet af folk der overvejer at rejse til det land som de selv har været i. Og der er en hel del der siger ja tak – fordi de gerne vil hjælpe andre deltagere til at få en god tur! Du er mere end velkommen til at kontakte os og høre om vi har nogle kontaktpersoner til lige præcis den destination du overvejer at tilmelde dig til.

 

Skal man købe rejseforsikring gennem EXIS?

Vi blander os ikke i hvilken rejseforsikring du vælger – måske er du allerede dækket af din husstands forsikring (men tjek det lige for en sikkerheds skyld – det er ærgerligt at stå i Bolivias jungle med et brækket ben, og selv skulle finde ud af det hele med hospitalet). Men hvis du ikke har en rejseforsikring i forvejen, vil vi meget gerne tegne én for dig. Det kan også være en god ide at tegne en afbestillingsforsikring der dækker hvis du eller en pårørende fx. bliver alvorligt syg lige inden du skal af sted. Også det hjælper vi gerne med.

EXIS modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.
Vær opmærksom på at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Hvor skal man købe flybilletter?

Det korte svar er, at det må du helt selv om! Men det foregår sådan, at når du har tilmeldt dig hos os, vil du modtage et uforpligtende tilbud fra Intertravel som har rigtig god erfaring med billige flybilletter til frivillige.

Donationer?

EXIS yder direkte støtte til en række projekter rundt om i verden. Senest bl.a. til:

Tegnekonkurrence for fattige børn i Indien
Et børnehjem i Nepal
Et børnehjem i Kenya
En sundhedskampagner i Ghana – hvor vi har sponsoreret trykning af oplysningsmaterialer.
En menneskerettighedskampagne i Cambodja

Derudover er der i programpriserne for frivilligt arbejde i mange lande, inkluderet en “personlig donation” fra den enkelte frivillige til projektet eller den institution man arbejder for.

I nogle lande bliver denne donation udbetalt direkte til arbejdsstedet, mens det i andre lande er den lokale koordinator som sørger for at børnene får for eksempel undervisningsmaterialer, udflugter eller andre nødvendigheder som tøj etc. Præcis hvordan de personlige donationer bliver brugt, afhænger af forholdene i det enkelte land og på den enkelte arbejdsplads, med øje på at modvirke korruption og lignende mest muligt, ligesom vi i størst muligt omfang forsøger at gavne lokalområderne som helhed – Er det for eksempel muligt at få syet tøj til et fodboldhold i et slumkvarter hos en lokal syerske, gavner det både fodboldholdet og den lokale arbejdskraft.

I de lande hvor der ikke er personlig donation inkluderet i programprisen, er deltagere i stedet donorer til de projekter EXIS støtter direkte.

Udover disse ordninger, vil EXIS gerne rette en STOR tak til alle de frivillige, som i årenes løb har gjort yderligere (ofte meget mere end man kunne forvente), ved enten starte indsamlinger hos venner og bekendte, tage Lego-klodser/tandbørster/skolebøger/fodboldsko/ect med, organisere lægebesøg osv.

Sidst men ikke mindst, vil vi gerne takke de danske virksomheder som har doneret til folk i nød gennem enten EXIS og/eller EXIS frivillige:

Lego Charity
Gynzone
Vitten Grafisk

Mangler der nogle på listen, så send en e-mail til [email protected]!

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.