Tilbage til projekt-oversigt

Frivilligt arbejde i udlandet

EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet, hvor mennesker fra hele verden mødes.

Frivilligt arbejde i udlandet

EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet, hvor mennesker fra hele verden mødes. Hvis du går og drømmer om at komme ud og opleve verden og dens forskellige kulturer på nærmeste hold, er frivilligt arbejde med garanti noget for dig. Der findes mange forskellige måder at arbejde frivilligt på og uanset om du ønsker at bruge dine kræfter på et børnehjem, på at undervise på en skole eller på at forbedre menneskerettigheder og levevilkår, findes der et inspirerende og lærerigt frivilligt arbejde der venter på dig ude i verden.

Unik oplevelse

Hos EXIS rejser vi til mange forskellige destinationer rundt omkring i verden, hvor vi samarbejder med spændende organisationer indenfor frivilligt arbejde i udlandet. Du bestemmer selv hvor længe du vil være af sted som frivillig (enkelte arbejdspladser kan dog have tidsbegrænsninger) og du er naturligvis velkommen til at kombinere 2 eller flere destinationer.

For at deltage bør du være selvstændig og udadvendt og have lyst til og mod på at arbejde som frivillig i udlandet. Du må være forberedt på lidt af hvert, forvente det uventede og være fleksibel og positiv. Dette er ikke bare et ferieophold, men derimod en unik oplevelse, der vil give dig mulighed for at lære, at få nye venner og for at gøre en forskel med dit frivillige arbejde.

Find den rette destination

Valget af destination afhænger meget af, hvilken type frivilligarbejde du vil lave. Hver verdensdel har sine egne udfordringer, som du kan hjælpe til med at løse, men uanset, hvor du vælger at lægge dine kræfter, bliver det en oplevelse for livet. Vi har destinationer i både Afrika, Asien, Australien, Latinamerika og USA, hvor du finder et bredt udvalg af frivilligt arbejde.

Hvis du vil vide lidt om hvad tidligere frivillige i de forskellige lande fortæller om deres oplevelser, kan du læse deres feedback her: Frivillige fortæller om deres erfaringer med EXIS.

På de fleste af vores destinationer kan vi også arrangere praktikophold i udlandet, for studerende på en lang række uddannelser.

Herunder kan du se, hvor i verden EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet:

Gør en forskel som frivillig

Når man har et frivilligt arbejde i udlandet gør man en forskel. Det er dog ikke kun for andre du gør en forskel – men også i dén grad for dig selv. At være frivillig i er nemlig en enestående måde at udvikle sig selv, få oplevelser og et perspektiv der ikke rigtig findes andre steder. Som frivillig skal du være forberedt på den store kontrast i forhold til hverdagen herhjemme, hvor man sjældent bliver udfordret af uforudsigelige lokale forhold. Det kan have stor indflydelse på, hvordan man ser verden, når man kommer ud og får lov at arbejde i fremmede kulturer uden for Danmarks grænser. Du og dine rejsekammerater er dermed garanteret en oplevelse for livet, når I både får muligheden for at opleve lokalbefolkningen og lokalkulturen på nærmeste hold, mens I gør et godt stykke frivilligt arbejde.

Hvad skal jeg lave som frivillig?

Hos EXIS samarbejder vi med en lang række forskellige organisationer rundt omkring i verden, så vi kan tilbyde de bredest mulige programmer med frivilligt arbejde. Det betyder, at der altid er et frivilligt projekt der passer dig. Arbejdsopgaverne varierer lige fra omsorgsarbejde, til undervisning, sundhedsarbejde over miljøarbejde til frivilligt arbejde med dyr – og meget, meget mere. Vi samarbejder udelukkende med veletablerede organisationer i udlandet, som alle har det til fælles, at de arbejder i den gode sags tjeneste, så du kan få den bedst mulige oplevelse, uanset hvilken destination du vælger.

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.