Tilbage til projekt-oversigt

Erfaringer med Miljøarbejde i USA

Her kan du læse om tidligere deltageres erfaringer med Miljøarbejde i USA

Har nu været her i over en måned, og jeg nyder hvert eneste øjeblik. ACE er en fantastisk mulighed, til at møde nye, spændende mennesker og rejse rundt i smukke Californien. Jeg har allerede set en hel masse!
Vil opfordre alle der spørg, til at tage af sted.

– Mikael

Det var en helt vild fed tur til Californien, jeg blev både udfordret fysisk og psykisk. Fysisk pga at arbejde med trails og psykisk ved at presse sig selv og hele tiden møde nye mennesker hvilket jeg synes var rigtig fedt.

Det fedeste projekt jeg var på var da jeg skulle arbejde i Sequoia for omkring en måned. Det var i backcountry, så der var ikke noget der hed et toilet eller at få et bad hver dag, hvor den eneste kommunikation til omverdenen var en satellitradio.

Da vi var ude i midten af en kæmpe skov i så lang tid, var det en svedig måde at komme helt tæt på naturen, og bygge en bedre forståelse for hvordan det forgår.

Venlig Hilsen Simon ?

– Simon

Jeg har haft den bedste tur jeg overhovedet kunne forestille mig, og er rigtig glad for at jeg faldt over jeres hjemmeside i sin tid.
Kan helt klart anbefale alle der trænger til at opleve noget anderledes, at tage et ophold hos ACE, da det var utrolig udfordrende, men samtidig og helt vildt sjovt. Der ud over møder man en masse super rare mennesker fra hele verden, og man kommer rigtig tæt med dem.

Selve arbejdet er fysisk hårdt, og dagene er lange, arbejdede i gennemsnit 10 timer om dagen på de fleste af mine projekter. Men man tænker ikke så meget over det, og det er så belønnende når man så endelig får projektet overstået og har en masse fridage hvor man kan lave alt mulig spændende med alle de andre!

Jeg vil gerne give jer tilladelse til at bruge min mail, og give den videre til folk der overvejer at tage afsted ?

Tak for alting

Hilsen Kevin

– Kevin

Det går rigtig godt her. Jeg er på mit sidste projekt før min tid i ACE er slut.

Det er den bedste beslutning jeg har taget at komme hertil og jeg har haft et fantastisk ophold her med så mange oplevelser og nye venskaber.

– Anne Sophie

Jeg kom hjem til Danmark igen d. 28 Juli, og det var med en hel masse spændende oplevelser i kufferten og en masse nye venner rundt omkring i verdenen!

Jeg nød hele den Californiske atmosfære i de 3 måneder mit ophold varede. Jeg arbejdede i de smukkeste omgivelser: helt oppe ved grænsen til Oregon i Lava Beds National Monument, den tropiske ø Catalina ud for LA og tilbragte en måned i Sequoia National Park hvor man var afskåret fra resten af civilisationen. Når jeg ikke var på projekterne, tilbragte jeg min tid i Santa Cruz ved stranden og surfede på bølgerne i Stillehavet. Vi arrangerede også en gruppetur til Yosemite, og jeg tog selv ned til den flotte kyststrækning ved Big Sur syd for Monterey, hvor jeg ‘hitchhikede’ indtil jeg løb tør for mad (og mine vabler på fødderne gjorde også ret nas…) Jeg kan stærkt anbefale at tage afsted, hvis man er til skøn natur og godt kan lide at møde mennesker fra hele verden som har samme opfattelse! Helt klart en oplevelse for livet.

I må gerne kontakte mig hvis der er nogen andre der har spørgsmål til opholdet og hvad man kan blive udsat for i ACE.

Hvis der er noget andet I har brug for kan I jo bare skrive.

Men super fed oplevelse! Er allerede klar til at tage afsted igen på nye oplevelser.

– Mads

Det går super godt her i USA.

Jeg er faldet godt til og har mødt en masse dejlige mennesker. Projekterne er udfordrende, men sjove!

Det eneste jeg vil klage over er at tiden går alt for hurtigt!!
Jeg kan ikke tro jeg allerede har været her en måned.

Venlig Hilsen
Lise

– Lise

Jeg har været rigtig glad for min tid med ACE, Californien. En rigtig god mulighed for at se en masse smukke steder med en masse fantastiske mennesker!

Inden jeg tog afsted var jeg ret nervøs for om jeg overhovedet ville komme ud af det med de andre frivillige, om jeg kunne arbejde godt nok og hvordan USA ville være. Heldigvis viste det sig, at alle var helt ekstra ordinært gode mennesker, og rigtig nemme at være sammen med. Det var også rigtig sjovt at prøve at bo sammen med så mange fra forskellige nationaliteter – opleve forskellene og lighederne. Måden arbejdet blev fordelt på, gjorde at vi kom på projekter der passede til os, og jeg følte mig aldrig fejlplaceret – desuden var de meget fleksible omkring ønsker osv.

Sidst var Californien helt fantastisk smukt, og jeg glæder mig allerede til at komme tilbage!

– Anna

Hej mit navn er Stig og jeg var en af de 3 heldige der blev udvalgt fra det normale ACE Volunteer program til at deltage i et 2 ugers ACE ECO Vactions ophold på Catalina.

Jeg havde aldrig hørt om Catalina, da jeg pludselig fik at vide at jeg skulle af sted og vidste derfor ikke hvad jeg havde i vente. Men alle dem jeg snakkede med sagde det var et fantastisk sted og jeg ville få en rigtig fed oplevelse.

Vi startede med at køre hele vejen fra Santa Cruz til Los Angeles. Vi overnattede på et hotel i nærheden af Long Beach og tog næste dag færgen til øen hvor projektet tog sin start.
Efter at vi havde sejlet i et stykke tid begyndte øen så småt at vise sin silhuet i diset og efterhånden som vi kom tættere på, gik det op for mig, hvilket eventyr jeg var ved at sejle i møde. Det var en ø med meget bakket terræn og klippevægge i forskellige farver ud mod havet. Meget af øen lå øde hen, uden bebyggelse, bort set fra en lille havn som vi var på vej hen i mod.

Vi ankom til havnen Two Harbors hvor vandet var krystalklart og stranden lang og bred, med nogle få mennesker der var ude og nyde vandet. Two Harbors var en meget lille havneby hvor det så ud til der boede få hundrede mennesker. Fra havnen af skulle vi give vores bagage til en truck der så kørte hen til vores campingplads på øen. Herfra vandrede vi selv over til stedet hvor vi skulle bo den første uge.
Første dag gik med at få campen op og på plads og derefter slappe af oven på den lange rejse hertil. Næste dag kom resten af deltagerne til øen og vores supervisor, Tom, holdt en orientering om øen, arbejdet og sikkerheden på stedet.

På tredjedagen startede arbejdet. Vi skulle fjerne en invasive species plante kaldet fennel. Arbejdet var hårdt især pga. den bagende sol vi var opholdt os i hele dagen. Der var kun skygge bag den bil vi kørte i til arbejdsstedet. Vores supervisor var dog flink og lod os gå hen og hvile og drikke vand til hver en tid når vi havde brug for det. Det meste af den uge gik med at arbejde med at fjerne fennel omkring en vej ned mod Two Harbors.

Efter vi havde fået sikkerhedsorienteringen omkring brugen af kayak og snorkel udstyret på USC, som var et marinebiologi institut, havde vi fri lejelighed til at benytte os af deres udstyr hver dag efter arbejdet. Jeg benyttede mig af det hver gang jeg havde muligheden og det var en af de fedeste oplevelser jeg havde på øen. Det var den første gang jeg havde snorklet udenfor skandinavisk farvand og det var derfor en kæmpe oplevelse at svømme i det klare vand og se fisk i alle mulige forskellige farver. Der var mange arter og jeg så til med tigerhajer nogle af gangene, de var dog meget sky sammenlignet med fiskene.

En af dagene tog Tom os også ud på en tur på tværs af øen, hvor man ellers ikke normalt har tilladelse til at opholde sig, da det kræver en speciel tilladelse. Det var rigtig fedt! Vi så både The Airport in the Sky og buffalos på turen. Tom ved rigtig meget om øen og fortalte en masse undervejs. Han var virkelig en fed supervisor som altid var klar til at gøre dét ekstra for at man fik en fed oplevelse mens man var der.

Alt i alt var det en super fed oplevelse som jeg altid vil huske!

– Stig, som fortæller om arbejdet på Catalina Island

Mathias, har arbejdet i Californien og har sendt os et link til sin blog:

Besøg den her

– Mathias

Min oplevelse har været noget af det vildeste, hårdeste, sjoveste og mest spændende jeg i mit liv har gjort. Det har givet en masse erfaringer, som jeg kan bruge senere og så har jeg fået udfordret mig selv på en masse måder. Jeg har også fået venner for livet og fået lært en masse om andre lande, som jeg måske ellers aldrig ville lære noget om eller have interesse i at lære noget om. Jeg fik en masse gode indtryk og oplevelser for livet!

– Annita, som fortæller om arbejdet i Arizona

Jeg var i Flagstaff, Arizona i 12 uger. Og har arbejdet på følgende projekter:

Flagstaff trail 4 dage, Walnut canyon sawing 4 dage, Parashant fencing 8 dage, Zion trail 8 dage, Wutpaki fencing 8 dage, Grand Canyon revegetation 10 dage, Lake Mead fencing 8 dage.

Jeg brugte mine første fridage på at besøge Las Vegas og L.A. Hvorefter jeg havde fået nok af storbyer og i stedet begyndte at besøge Grand Canyon og Zion Nationalpark. Nogle projekter var bedre end andre. Desuden havde supervisors også stor indflydelse på min opfattelse af arbejdet og hvilken indflydelse jeg selv havde på det. På projektet i Zion, var attituden rigtig positiv og rangerne var meget glade for vores arbejde, hvilket gjorde det frivillige arbejde og de udfordringer der dertil fulgte sjovt, for desuden at det fik mig til at føle at jeg havde en positiv indflydelse.

Jeg har fået en masse nye venner rundt omkring i verden, som alle betyder noget helt særligt for mig.Jeg var lige blevet færdig med Gymnasiet og ville gerne ud og se Verden, løsrive mig lidt fra mine forældre og møde nogle nye mennesker. Desuden ville jeg gerne sætte mig selv i uvandte situationer, og måske lære noget deraf/lære mig selv bedre at kende. Jeg føler mig mere sikker på mig selv. Jeg føler at jeg kan gøre ting selv, og hvis jeg ikke kan, er jeg ikke bange for at spørge om hjælp. Jeg er blevet bedre til at snakke med nye mennesker. Desuden har jeg lært, at dét at kunne noget, kommer mere indefra end fra styrken du har: hvis du fra starten siger at du ikke kan, bliver opgaven sværere, end hvis du fra starten siger at du kan.

Det var rigtig trist at komme hjem! Jeg savnede mine nye venner mere end familien og de gamle venner, som jo alle havde jobs og en masse at gøre, hvor jeg havde været vandt til at være sammen med venner hele tiden og bare have det sjovt. Heldigvis havde jeg en veninde som var frisk på at tage til Amsterdam bare en uge efter min hjemkomst.
Som tiden går, falder man dog ind i et mønster og får selv et arbejde. – Jeg savnede dog nok den ustrukturerede dagsplan, hvor man tog det som det kom og lyttede til hvad man havde lyst til lige nu.

Mine bedste fridage var dem, hvor jeg ikke havde nogen planer, men bare fandt nogle søde mennesker og fandt ud af noget hen ad vejen med dem, eller når der var nogen, der skulle et sted hen, der lød godt og jeg bare sagde ja tak til at komme med.

Hvis du en dag keder dig i dit hus, så esøg et af de andre Ace-huse – vær i bange for at opsøge mennesker. Det var nok den bedste oplevelse jeg nogensinde har haft!!

Jeg kan ikke takke nok, for alle de oplevelser jeg har fået de sidste tre måneder!

– Nanna, som fortæller om opholdet i Arizona

Opholdet har i allerhøjeste grad levet op til mine forventninger. Det er en næsten ubeskrivelig oplevelse at være af sted. De første uger var jeg bare store øjne og ører. Alt var så spændende og himlen synes så stor.
Landskaberne er så smukke og varierede, at det synes umuligt – hvilket det heldigvis ikke er!

Flagstaff er en sikker og rar by med venlige mennesker og en tilbagelænet atmosfære. Og det har været herligt bare at vandre rundt i byen og suge indtryk til sig. Drikke en Macy´s Special fra kaffebaren, og senere sluge en burger inden turen går til byens bibliotek.

Det hårde arbejde har været hårdt men også udfordrende og lærerigt! Det er sådan set herligt at arbejde hårdt i mange timer, og så med god samvittighed spiser lige hvad hjertet lyster!
Jeg har været alderspræsidenten i den tid jeg har været her. Men det er egentlig ikke noget jeg har tænkte så meget over i forhold til at bo her. Jeg har følt mig taget godt i mod af alle de unge mennesker der er og har været en del af ACE, under mit ophold. Det eneste som har været noget vanskeligt for mig, har været ikke at sætte for mange spørgsmålstegn ved de ting, jeg syntes, kunne fungere bedre. Det gælder både i mødet med de forskellige supervisere, men også undervejs på de forskellige projekter. Her har min alder nok været en lille hæmsko (men det fylder lidt i forhold til de gode oplevelser!).

Jeg har mødt mange her, som jeg gerne vil se igen. Ja, jeg kan kun sige, at jeg virkelig har fået en oplevelse for livet her – og, at jeg er glad for at have fået den: Bedre sent end aldrig!

Mange venlige hilsner

– Vibeke

Jeg er netop kommet hjem fra en fantastisk tur til USA. ACE er et godt program med kanon arbejde og en masse søde mennesker og supervisors. Det bedste er dog helt klart alle de nye venskaber jeg har fået, rundt omkring i verden. Jeg er helt vildt glad for at jeg tog af sted og vil varmt anbefale det til alle jeg kender.

– Cecilie

Det har været en kæmpe oplevelse at komme rundt og se og opleve en masse fede steder

– Jesper

Jeg blev sat mest til at lave trail work, hvilket jeg syntes godt om, men det er fysisk meget krævende og jeg havde jeg ikke besøgt ACE hjemmesiden og læst udførligt havde jeg ikke været klar over hvor hårdt arbejde de forlangte af mig. Jeg var vild med det hårde fysiske arbejde, jeg var bare ikke vant til det. Måske bør I i den forbindelse skrive at de udleverer arbejds-t-shirts til hver frivillig, både langærmede og kortærmede, samt at gammelt slidstærkt tøj ellers er bedst at medbringe til projekterne. Jeg havde en masse t-shirts med selv, som jeg slet ikke fik brug for.

Jeg frøs en del de første projekter, men det vænner man sig til efterhånden, akkurat som man gør det med varmen. Lag på lag kan ikke understreges nok, men især at medbringe uldlag og vindtætte lag er vigtigt.

Jeg blev sendt til Zion National Park tre gange både som del af trail crewet og fencing crewet. Jeg blev sendt til PCT i Californien to gange, Lake Mohave 1 gang. Zion fencing crewet kørte på andendagen til Lake Mead og arbejdede dér. Der er mange ting man lærer undervejs om hvordan man arbejder bedst og genrelt opbygger sine rutiner på projektet, men det er noget man ændrer undervejs og ikke selv ved hvordan skal køres før efter et par projekter. jeg synes at alle supervisorne var gode til at hjælpe én i gang eller lære én nye ting om projekter man kendte meget til i forvejen ellers. Jeg har været meget tilfreds med ACE.

Generelt er det lidt af et chok at komme så hurtigt, så tæt på mennesker du slet ikke kender, men det er det fantastiske ved ACE. Det kan for mig ikke understreges nok. Men på den anden side skal man også være villig til at åbne sig og være god til at forblive positiv selvom situationen er ny. Man skal være klar på at være sammen med folk mange timer i døgnet og ikke have et privat liv som sådan. For mig at se fungerede det sociale ret optimalt. Vi var altid en stor gruppe af mennesker, med forskellige personer fra uge til uge, der spillede fodbold eller ultimate, gik i biografen, bowlede, spiste på restaurant eller gik ud på bar. Alle der ville, blev inkluderet og jeg kendte næsten alle on schedule volunteers fra alle husene. Jeg har fået nogle meget tætte venner og jeg regner mig for meget heldig for at have fået denne mulighed.

Men programmet skal passe til én. Det nytter ikke at komme af sted og tro det er ferie, så bliver man slemt skuffet. der var et par enkelte som ikke helt havde forstået dét, heldigvis endte det med at de var meget glade for programmet.

Der var et par problemer med rengøringen af husene, synes den ansvarlige, kaldet Matt Dupont. Han gjorde bestemt ikke en god figur for ACE, og jeg fortryder at jeg ikke fik sagt til ledelsen i Flagstaff, at han behøver at ændre attitude.

Lake Mead projektet var jeg ikke tilfreds med, men det var mest idet at varmen var svær at håndtere for mig. Ellers har alle de andre projekter været udbytterige og virkeligt gode oplevelser. Jeg har lært så meget. Jeg anede ikke at at det var en sidegevinst ved opholdet, men i høj grad har jeg lært alskens ting om praktisk arbejde, redskaber, sikkerhed, overlevelse, camping, trail work, fencing, om naturen i South West og om conservation af den.

Jeg vil jo nødig skrive en roman, det kunne jeg let komme til ? Jeg vil meget gerne besvare andre spørgsmål eller hjælpe på anden måde hvis jeg kan.

Det har været en fantastisk tur og jeg ville ønske jeg skulle af sted i morgen igen ?

Mange tak for al din hjælp – det sætter jeg meget pris på.

– Emilie

Er netop vendt hjem fra et helt fantastisk ophold i USA, beriget med en masse gode oplevelse og i den grad en masse dejlige venskaber, som jeg vil gøre alt for at holde kontakten med. I skal have mange tak for at give folk muligheden for at tage derover, og udover det for fremragende, meget professionel service.

– Frederik

Jeg kan klart sige at opholdet levede op til mine forventninger, det oversteg dem milevidt. Jeg har haft en virkelig fantastisk tur.

– Emilie

Jeg havde det rigtig godt i ACE. Det var en kæmpe oplevelse og et virkeligt godt projekt de kører der. Flagstaff er en dejlig by at bo i og alle er flinke og rare. Projekterne var til tider hårde men utrolig spændende. Det er den smukkeste natur jeg har set i mit liv. Så jeg kan kun anbefale det til andre.

Jeg fik også muligheden for at besøge deres nye hus i Santa Cruz fordi jeg den sidste måned har været ude og rejse i Californien. Der var ingenting i huset da vi kom men de var lige ved at starte det op der. Santa Cruz er også en dejlig by med en lækker badestrand. Generelt har det været en super god tur og jeg har fået en masse venner fra hele verden. Det er bare lidt hårdt og komme hjem efter alle de oplevelser og alle de mennesker man har lært at kende er langt væk. Men jeg har da allerede fået set en del af dem igen efter turen og på vores rejse i Californien.

– Morten

Jeg kan kun anbefale folk at tage af sted og arbejde ved ACE. Programmet er for alle. Der har været folk som en bankmand der ville ud at opleve noget, en tidlige vicechef i en Blair tænketank, engelsklærer fra Japan, rengøringsdame fra Sverige osv.

Det skal dog siges, at det er hårdt arbejde, og man skal være indstillet på at arbejde i 10 timer om dagen uden løn. Man får kost og logi på arbejdsdagene, på fridagene skal man betale for sin egen mad.

– Mikkel

Jeg er sandelig glad for at være her J. Er lige kommet hjem fra en weekendtur til Grand Canyon – vi vandrede ned i bunden, camperede og vandrede op igen i dag, søndag. Hårdt, men smukt!

Jeg havde fået lov af Chris til at køre derop i en af ACE’s store biler, vi var 9. Det var helt fantastisk, fuldstændigt anderledes end bare at se det hele fra kanten.

– Søren

Og lige tak for den gode service, min tid i ACE var virkelig en oplevelse uden lige, jeg har kun gode ting at sige om ACE og EXIS.

– Anders

I fem uker arbeidet jeg for ACE og det var fem fine uker! På denne tiden fikk jeg delta på tre ulike prosjekter. Vi var ca 50 deltagere fra hele verden og bodde i to hus i Flagstaff.

Mitt siste prosjekt gikk til en kjent nasjonalpark med navnet Zion som ligger i staten Utah. Her er det ikke så goldt som i Grand Canyon, derimot har Zion mer vannfall og grønt areal. Vi arbeidet på en meget spennende trail som heter ’The Subway’. Noen plasser må man så godt som klatre fordi det er så bratt, svømme gjennom elven i bunnen av canyonen og bruke tau og rappellere noen av fjellveggene.
Her arbeidet vi med stein og bygde trappetrinn for å bevare stien og gjøre den mer tilgjengelig for folk Det mest vanlige er at man arbeider i åtte dager og har fri i seks dager.

På fridagene arrangeres det en del utflukter. Jeg var bl.a. til Sedona, et sted med vakker natur, jeg deltok på en dags-hike gjennom en canyon der vi badet i elva, vi var på baseballgame i Phoenix og dessuten reiste vi til Las Vegas.

Jeg likte også å handle klær i Flagstaff, fordi alt er så utrolig mye billigere enn i Norge. Utstyr til camping er også mye billigere, f.eks. var liggeunderlaget (thermarest) mitt nesten halve prisen ’over there’.

En liten oppsummering: jeg opplevde fantastisk og annerledes natur, jeg lærte om å ferdes og overleve i naturen, jeg fikk praktisert engelsken min og jeg fikk venner fra hele verden!

– Marit, Norge

Projekterne gav god mening og det var superfedt at være sammen med alle de her mennesker fra hele verden. Søde og seje supervisors. Flagstaff er et dejligt sted. Superfedt. Kan kun anbefale det, overvejer selv at tage en tørn til.

– Kristian

Så er jeg kommet tilbage fra mit 3 måneder lange ophold i USA og det var det hele værd! Fantastisk tur hvor jeg ikke kun har oplevet en utrolig natur, men også oplevet flot fællesskab af mange nationaliteter!

– Natasja

I absolutely feel that ACE offered an interesting and rewarding rotation of projects. I got to try fencing, trail work, working with the American CREC program, and even roofing.

I got to see both the North and South Rims of the Grand Canyon, Zion, which is the most beautiful place on Earth, and my last project was in the Utah desert where I found the peace and quiet to reflect over my time with ACE.

I am a city girl. When I came here I was not used to long, heavy, hiking, or using tools like the pick mattock, etc. Now I feel comfortable using tools doing extensive hiking, and I’m looking forward to going hiking in the Swedish mountains next summer.

Also with CREC I learned valuable skills. They took the time to explain why we were doing what we were doing. And in Zion I learned a lot about planting, etc. I have already recommended ACE to my friends. The project in New Mexico was a real challenge for me but I felt so good on completion. Great crew, beautiful nature, we got to see cowboys in the wild and Josh is the best supervisor ever, so supportive and motivating.

The most positive aspect of ACE is that you grow as a person; you get to know yourself, what your limits are, what you’re good at etc. I’ve never experienced anything like this before. I lost track of how many times I spontaneously started crying out of happiness to be here. It’s a great experience and you will remember ACE for the rest of your life”.

Mit ophold hos ACE var rigtig spændende og sjovt. Jeg er specielt glad for de mange helt unikke naturoplevelser, og det var også rigtig dejligt at møde så mange flinke mennesker fra hele verden. Jeg håber på en dag at vende tilbage til ACE.

– Asger

It has been amazing!!! Probably the best project was in the Grand Canyon 9. Actually I don’t have word to explain.

People are friendly and projects interesting!!! Great!!

– David, Spanien

Mit ophold med ACE var rigtig godt! Det var et endnu bedre sted og jeg endte med at opleve så meget mere end jeg havde turde håbe på da jeg engang i sommers meldte mig til efter at have set jeres hjemmeside.

Mange tak for hjælpen med det hele, og for at jeg overhovedet fandt ud af at ACE eksisterede! Nu har jeg ikke prøvet at arbejde som frivillig andre steder, men har svært ved at forestille mig at det kan gøres bedre end dette her.

– Svend

Jeg kom tilbage til Danmark for lidt over en uges tid siden efter et rigtigt godt ophold i USA med ACE. Fed oplevelse! Det er et godt projekt.

– Bodil

Det har været fantastisk oplevelse. Har altid været en bymenneske, og kunne til at begynde med ikke engang sætte telt op på egen hånd. Men det ændrede sig! Kan nu bygge stier, overleve “outback” 8 dage straight med kun det vand og mad man selv kan bære. Havde aldrig troet at det var muligt for mig, at blive sådan en fan af naturen.

– Johannes

Jeg må sige at jeg kun har udelukkende gode ting at sige om ACE og at mit ophold har været helt perfekt. Jeg kunne ikke have brugt min tid bedre. Jeg har mødt så mange dejlige mennesker og jeg har virkelig nydt min tid derovre og sat pris på det arbejde jeg blev sat til.

ACE virkede altid dejligt organiseret og der var en god indre opbygning af organisationen hvor man aldrig var bange for at spørge til råds. Jeg har virkelig haft en super tid og jeg kan kun anbefale ACE.

– Anders

I had a great time in many ways: getting to know people from so many countries, the beatiful landscapes of America and its National Parks, the experience of dealing with another culture, the feeling of doing something to preserve the enviroment. I have also learn some things about myself (for example, I´m in a really good shape!!) I think the ACE experience is a challenge, an adventure, a lesson…a life experience. I enjoyed almost every minute, even when the projects were hard (and two, were really, really hard) but that´s part of the experience. Dealing with some problems, testing your limits…

The people working in ACE is friendly, positive and helpful so I´m very thankful to them (specially Kazuko and some supervisors like Tom Wilson, Diana Di muro, Chris Burling, John… I´ve learnt a lot from them and I hope, maybe, they´ve learnt something from me)

I´ve made a lot of friends as well. People I didn´t even know they exist four months ago, but after sharing some amazing experiences I feel vey close to them now.

So in conclusion, for my, ACE has been a life experience I´ll never forget.

– Yago, Spanien

Jag hade det otroligt bra i Arizona!! Det enda tråkiga är att jag är tillbaka i Sverige igen. Det var helt fantastiskt att jobba i ett så otrolig landskap! Jag har lärt mig så mycket! Och utvecklasts otroligt mycket! Man har ganska mycket tid att tänka och komma till insikt om saker! Särskilt när man ligger där under stjärnorna eller i sitt tält och ska sova, i ett fantastiskt landskap och efter en dag av mycket hårt arbete.. Det är verkligen en helt underbar känsla!

Jag kommer särskilt komma ihåg när vi jobbade nere på bottnen av Grand Canyon, vi var tvungna att gå ner med all vår packning (25 km)! (en helikopter körde ner vår mat så att vi slapp att bära ner den!). Jobba där nere i 6 dagar med att reparera vandringsleden (vi fick en dag ledigt för att vi hade jobbat så bra och gick på upptäcktsfärd till olika vattenfall!) och sen hika upp igen!!! Det var verkligen en utmaning!

Vi gick upp klockan 2 på morgonen sista dagen, åt frukost och packade ihop våra tält och saker och började hika upp igen 3.30 för att vi skulle slippa den värsta värmen.. 2 timmar utmed floden på bottnen av Grand Canyon och sen 5 timmar i stort sett rakt upp (inkl några pauser)!

Sen var vi uppe på rimmen igen! det gick mycket lättare än vad jag hade föreställt mig det, men oj vad lättad och stolt jag var! Ja, jag har nog bara positiva händelser att komma ihåg! Det har helt enkelt varit en upplevelse för livet!!! Och jag har träffat jätte mycket bra folk från hela världen som jag hoppas jag kommer hålla kontakten med! Och alla supervisiors har också varit jätte bra! Jag hade tre underbara månader!!! Tack för att ni gav mig den här möjligheten!

– Maria, Sverige

Det var en fantastisk oplevelse at være i USA. Det hele forløb meget fint og med masser af forskellige naturoplevelser. Folk er pænt repræsenteret fra det meste af Europa, Nordamerika og nogle få fra Asien. Det er et spændende møde med fremmede mennesker og kan skabe kontakter på tværs.

Ved at være længere tid i Nationalparkerne end de fleste turister er, opleves det meget intimt og på en måde der ikke kan opnås uden hårdt arbejde. Man får mulighed for at opleve et land som på mange måder er storslået og skønt bag den politiske facade og bør bevares.

Tak for formidlingen til ACE. Det er værd at bruge tid på og vil være en erfaring der kan bruges resten af livet og huskes positivt.

– Mikkel

Så er jeg tilbage fra Arizona, men Danmark føles så flad, grå og trist efter sådan en fantastisk oplevelse!

– Christina

Lige en lille mail fra USA, hvor jeg nu har været på to projekter. Første projekt var i Grand Canyon, hvor vi arbejdede langs Grand Canyon det meste af tiden, hvorfor udsigten var storslået hele tiden. Det var for fire dage og arbejdet med at sikre fremtiden for parkens planter via indsamling af frø på forskellige lokationer var ikke fysisk hårdt, hvorfor det var et dejligt projekt at starte med.

De sidste otte dage har jeg været i Bryce Canyon, som måske er endnu flottere end Grand Canyon, hvor vi på fem dage hikede ca. 35 miles med værktøj, idet nationalparken gerne vil have os til at udbedre de “farlige” steder for turisterne på en række trails som parkens folk ikke selv kendte noget til. Så Bryce var en hård tur, hvilket lige var noget for mig. Endelig skal det siges, at alle trails er utrolig flotte.

Så alt i alt er jeg utrolig glad for mit ophold hos ACE, hvor alle mennesker er søde – så mange tak for hjælpen ifm. at komme til USA.

– Søren

Hej EXIS! Jamen jeg nyder det bare så meget at 2 måneder simpelthen ikke er nok, alle er så flinke og projekterne er bare så fede…. det kunne ikke være meget bedre ?

Dejligt at jeg kan være her yderlige en måned.

– David

Friday night I had to say goodbye to the last ACE-people Julian, Vanessa and Sarah in the airport in Phoenix. The people I knew best after my time in Flagstaff. It was very sad, but without ACE, I never would have met these people. Therefore, I am ACE thankful for this.

In relation to ACE and the projects, I cannot complain about anything. It was a nice time and I enjoyed the work and the heat. It is awful to be back in Denmark with cold weather and my studies. I would have preferred a week or two more in Bryce Canyon or another project.

Because of my impressions of ACE as a program and the work, you and the volunteers are doing, I would like to spread out the knowledge of ACE in Denmark. If you think, it is a good idea and need more volunteers from Denmark? I know that EXIS is the cooperating partner for you in Denmark, but I never have seen a poster or an advertisement about ACE and for me and maybe others its just great luck if we see the website for Exis and through that get the possibility to join ACE. I just thought about it and of course, it is your decision.

– Søren

I min sommerferie fra Handelshøjskolen i Århus synes jeg, at det kunne være spændende med frivilligt arbejde kombineret med muligheden for turist-mæssige oplevelser i fritiden. Igennem EXIS fik jeg arrangeret en rejse til Flagstaff (i staten Arizona), hvor organisationen American Conservation Experience (ACE) har basecamp.

I ACE arbejdede jeg med andre unge fra hele verden som frivillig og kom på forskellige projekter i eksempelvis Grand Canyon og Bryce Canyon national-parker. Arbejdet i parkerne bestod for eksempel i vedligeholdelse af trails eller konserveringsarbejde i forbindelse med parkernes planteliv. Da opholdet hos ACE var en kombination af arbejds- og ferieophold var der rig mulighed for at arrangere ture til de omkringliggende stater sammen med andre frivillige fra hele verden.

Alt i alt bød opholdet ved ACE på udfordringer såvel fysisk, sprogligt som samarbejdsmæssigt. Gennem ACE har jeg fået en fantastisk oplevelse for livet samt mange nye kontakter verden over. Sommerferien 2006 vil jeg aldrig glemme. Jeg kan varmt anbefale et ophold hos ACE.

– Søren

Jeg har haft en fantastisk tur. En helt igennem fantastisk oplevelse….og må jo indrømme at du havde ret. 5 uger var slet ikke nok. Jeg var overhovedet ikke parat til at rejse hjem da de 5 uger var gået. Nu var jeg lige faldet til og havde mødt en masse dejlige mennesker og var den “gamle” der viste de nye hvordan man skulle gøre…og så skulle jeg bare hjem. Så du kan roligt fortsætte med at anbefale de nye rejsende at de skal tage et længere ophold hvis det på nogen måde er muligt for dem tidsmæssigt. Økonomisk er det jo ikke nogen besparelse at blive kortere.

Jeg oplevede ACE som en rigtig go’ organisation. Chris var meget meget entusiastisk og energisk. Måske endda liiige en tand for meget nogen gange. Han forsøgte helt sikkert at påvirke de unge, men jeg tror nogen af os “gamle” syntes han forsøgte lidt for meget ind imellem…. men han var rigtig sød også meget social og var sammen med os til fester osv. Staffen var søde unge mennesker som sagtens kunne “hænge ud” med os andre. Project planner Matt syntes jeg gjorde rigtig meget for at imødekomme de forskellige’s behov og ønsker.

Jeg fik nogle meget slemme vabler på en tur til Bryce Canyon. Vores supervisor nægtede at lade mig tage af sted på arbejde i 2 dage. Det gjorde han selvfølelig for min egen skyld selvom jeg på ingen måde havde lyst til at blive hjemme på campen i 2 dage og tulle rundt for mig selv. Men jeg havde selvfølgelig fuld respekt for hans beslutning. Og derefter blev jeg kontaktet af Matt som gerne ville vide hvor meget hiking jeg mente jeg kunne klare i forbindelse med mit næste projekt. Syntes det var rart der på den måde blev taget hensyn.

Tingene fungerede også fint på fridagene, men på et tidspunkt tror jeg de fik taget lidt for mange ind da der blev pladsproblemer i husene og vi måtte pakke vores ting sammen før vi tog på projekt for at de kunne bruge det til andre. Jeg havde et lille hjørne af et værelse som var mit eneste private i den periode. Derfor er det ikke fedt at skulle “gi” det væk… og så selvom man ikke er der, så betød det alligevel noget på en eller anden måde… men det var okay og det gik jo også fint. Men de skal måske prøve at sige nej engang imellem til frivillige når de ikke har kapacitet til det… det er jo trods alt ikke alle der ligesom Chris selv vil bo i skoven hele tiden..:)

Jeg mødte en masse fantastiske mennesker som jeg heldigvis stadig har kontakt med. Fridagene går SÅ stærkt. Og når man kun har 5 uger er det bare om at få set en masse mens man kan. Så jeg spildte absolut ikke tiden og var på ture hele tiden.

Hvis I mangler nogen til at fortælle om projektet til nye frivillige må I meget gerne give dem min email. Det vil være en fornøjelse at anbefale den her oplevelse til så mange som muligt…

Tusind tak for din hjælp, råd og vejledning under hele forløbet. Og tak for en fantastisk oplevelse jeg aldrig vil glemme.

– Jennie

Det har været en rigtig fed tur til USA og ACE, hvilket jeg nok aldrig vil glemme igen – så det er et rigtig godt stykke arbejde I laver!

– Troels

Har været her 6 uger nu og nyder det i fulde drag. Har det mægtig fantastisk. Forsæt endelig med at sende folk herud, de er helt sikkert på vej til en god oplevelse.

– Ane

Jeg har haft et fantastisk ophold og mine eventyr er endnu ikke ved en ende. Jeg var med ACE i 2 måneder og mødte en masse forskellige og meget interessante mennesker fra hele verden inklusiv USA. Jeg opholder mig stadig i USA og rejser rundt her på egen hånd og besøger familie og venner. Jeg vil helt sikkert anbefale et ophold med ACE i og med det er en billig løsning hvis man gerne vil se en masse af USA på den billigste måde mulig, men man skal dog være forberedt på at arbejde hårdt.

– Adrian