Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i USA

Gennem EXIS har du mulighed for at tage del i spændende projekter inden for miljøarbejde i USA

Miljøarbejde i USA

**Programmet er desværre midlertidigt suspenderet**

EXIS arrangerer miljøarbejde i USA, i samarbejde med American Conservation Experience. Vi startede programmerne i 2004 med miljøarbejde i Arizona og har siden udvidet til både Californien, Utah, Texas og North Carolina.

Vi håber at kunne tilbyde disse fantastiske programmer igen, i løbet af de kommende år.

Programmet henvender sig til dig, som er mellem 18 og 35 år, har lyst til at gøre en indsats for at bevare naturen og er i fin fysisk form.
Der sammensættes grupper af motiverede frivillige fra alle verdensdele, både internationale og amerikanere.

Deltagelse er mulig året rundt, men antallet af pladser er meget begrænset.

Ankomstdatoer 2021

Hold 1
Ankomst: 20. marts 2021 – 8 ugers program.
Centrale Californien (Boulder Creek).
Slutdato: 15. maj 2021.

Hold 2
Ankomst: 15. maj 2021- 12 ugers program.
Centrale Californien (Boulder Creek).
Slutdato: 7. august 2021.

Hold 3
Ankomst: 7. august 2021 – 8 ugers program.
Centrale Californien (Boulder Creek).
Slutdato: 1. oktober 2021.

Hold 4
Ankomst: 2. oktober 2021 – 10 ugers program (du betaler kun for 8 uger, fordi der er ferieuge fri i forbindelse med Thanksgiving i slutningen af november).
Centrale Californien (Boulder Creek).
Slutdato: 11. december 2021.

Flere startdatoer følger muligvis i løbet af året.

Indkvartering

Under arbejdet på projekterne slår de frivillige lejr nær arbejdspladsen. Telte og udstyr bliver udleveret. Man skal dog selv sørge for at have en sovepose og liggeunderlag med. De fleste arbejdssteder ligger afsides. Nogle har varme brusebade, mens andre er helt uden faciliteter.

En komplet pakkeliste sendes efter tilmelding.

På fridage mellem projekterne bor man i frivillighuset i Redwood Forest på flermandsværelser med fælles køkken- og badefaciliteter. På fridage skiftes de frivillige til at lave mad sammen, eller tager på udflugter.

Det frivillige arbejde

Programmet starter i frivillighuset, hvor deltagerne grundigt oplæres i grundlæggende vedligeholdelsesteknikker, såvel som mere avancerede teknikker som opbygning af tørbyggede støttemure, brobygning, brug af mekanisk værktøj, bore i sten etc.. Herefter inddeles deltagerne i mindre hold, typisk omkring 12 af blandet nationalitet, som så sendes ud på projekter i området.

De enkelte projekter varer typisk to uger, hvor man bor i lejre ude i naturen, hvorefter deltagerne kommer tilbage til frivillighuset. Projekternes varighed er i de fleste tilfælde på 2 uger, hvorefter man roterer til et nyt. På denne måde får man set en masse forskelligt og prøvet en række forskellige typer arbejde under sit ophold.

Efter de enkelte projekters afslutning kommer deltagerne tilbage til frivillighuset for at slappe af i et par dage, inden det næste projekt begynder.

Projekterne foregår i nationalparker, på økologiske gårde, i by- eller regionale parker og på andre ”non profit” miljøbeskyttelsesprojekter.

Projektlederne fordeler de frivillige over de forskellige projekter og forsøger så vidt muligt at imødekomme den enkelte deltagers interesser. Eftersom alle projekter foregår udendørs og vejret kan være uforudsigeligt, kan programmernes forløb variere.

 

Projekterne

Bemærk at følgende beskrivelser af projekter blot giver et generelt indtryk af projekter og steder. Der tages forbehold for løbende ændringer. Alle frivillige vil skifte mellem flere projekter for at få en fornemmelse af hvor meget vedligeholdelses- og restaureringsarbejde, der kræves.

 

Heartwood Institute Fuels Reduction

Hvert år sender ACE et hold op til det smukke Garberville campus i Humboldt County, som i de californiske tørkeperioder er meget udsat for skovbrande. Med en kombination af ukrudtshakker, motorsave og andet værktøj ryddes de truede områder for vildtvoksende græs, ukrudt og andre letantændelige småplanter. På dette projekt bor frivillige i teltlejr, men har adgang til toilet, brusebad og endda en swimming pool. Dette er et 8-dages projekt. Medbring langærmet bluse!

 

Jasper Ridge Biological Preserve

Jasper Ridge Biological Preserve er et “levende laboratorium”, hvor Stanford Universitetet udfører økologisk forskning. Det er også et smukt, alsidigt landskab, hvor undervisere udbyder miljøprogrammer og udfører naturgenoprettelsesprojekter. Det er altid en fornøjelse at hjælpe til her på stedet, og ACE sender af og til et hold afsted for at bistå med at genoprette området til dets naturlige tilstand og for at fjerne invasive plantearter. Forvent at skulle arbejde med at vedligeholde stier og måske endda at konstruere en gangbro til beskyttelse af sårbare vådområder i løbet af arbejdsugen. Deltagere bor på en lejrplads i nærheden.

 

Lake Berryessa Tamarisk

For tredje år i træk, vil ACE-holdet arbejde med at udrydde tamarisk (lyngbusk) på flodbredderne, der leder til Lake Berryessa i det centrale Californien. Projektet indebærer blandt andet nedskæring og sprøjtning af den invasive planteart og at fiske plantens grene op fra flodens vand, så områdets naturlige arter igen vil være i stand til at få fodfæste i det følsomme naturområde. Dagene er varme, så tag rigeligt med drikkevand med, og vær forberedt på at skulle arbejde hårdt – og ha’ i baghovedet, at du arbejder videre på den succes, tidligere hold har knoklet hårdt for at opnå. Om eftermiddagen camperer holdet ved floden og har tid til at bade og køle ned efter arbejdsdagen. På fridage har du mulighed for at udforske Napa og de andre unikke steder i og omkring det centrale Californien.

 

Ventana Coastal Trails

Under dette projekt slåes der lejr i Big Sur bjergene i Californien. Holdet udfører vedligeholdelse af stier i det afsidesliggende Ventana område. Vær parat til at begynde- og afslutte projektperioden med en heldags vandretur, som er nødvendig for at komme til og fra arbejdsområdet. Da man kan risikere at komme i kontakt med giftsumak (Poison Oak), skal du tage et sæt skiftetøj med. Du skal også være forberedt på regnvejr – og huske at medbringe plads til masser af drikkevand (4-6 liter). Bortset fra det: nyd det smukke område og det udfordrende ,men spændende, arbejde på projektet.

 

Swanton Pacific Ranch Trail

Dette stykke jord, beliggende ved kysten omkring 25 km nord for Santa Cruz, blev doneret til Californiens Poly Universitet og bliver nu anvendt til mange forskellige slags forskningsprojekter. ACE har udført en række sti-, naturgenoprettelse- og udplantningsprojekter i årenes løb og vil nu hjælpe med at anlægge en helt ny sti, der skal løbe igennem nogle af de smukkeste og mest øde egne i området. Klimaet kan være alt lige fra meget varmt til meget koldt, så vær forberedt på al slags vejr.

 

Sequoia Kern Canyon Restoration

Dette enestående projekt finder sted i den afsidesliggende Kern Canyon, en 30 kilometers vandretur ind i Sequoia Nationalparks bagland. ACE er på femte år i gang med en succesrig naturgenoprettelsesindsats, hvor den invasive Holcus Lanatus (fløjlsgræs) fjernes fra engene langs adskillige kilometer af Kern flodens bred. På fridage under projektet har du rig mulighed for at udforske nogle af de mest uberørte og skønne afkroge af Sierra Madre bjergområderne. Din holdleder vil samle deltagerne til et møde, et par dage før afrejse, for at fortælle mere om, hvad du skal forvente dig af projektet.

 

Pinnacles National Park Rehabilitation

Pinnacles er USA’s yngste nationalpark og repræsenterer også ACE’s længstvarende partnerskab i Californien. Projektet er en forsættelse af en langvarig indsats med at fjerne en invasiv og ødelæggende tidselart. Frivillige har haft stor succes med at finde og fjerne ukrudtet, inden det sår frø igen, hvilket var et stort problem, inden ACE påbegyndte projektet. Temperaturen i dette område stiger år for år, så vær forberedt på at have plads til masser af vand (6-8 liter) – og husk endelig at drikke det hele! Desuden skal du have støvler på, der beskytter dig mod slangebid! Der er adgang til en swimmingpool efter arbejde.

 

Miljøarbejde i USA

Uger Pris
8 kr. 16.500,-
10 kr. 19.000,-
12 kr. 21.900,-

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Inkluderet i prisen

Miljøarbejde i USA

Indkvartering i telt på arbejdsdage og lejlighed på fridage

Fuld pension på arbejdsdage. Det er intet problem, hvis du er vegetar eller veganer. Den der står for indkøb af mad har en liste med deltagernes madvaner. Det er derfor vigtigt, at du noterer dine madvaner på tilmeldingsskemaet

Transport mellem arbejdsprojekter

Professionelle guides på alle hold

Arbejdsudstyr og telte

Deltagerbevis

Følgende er i ikke inkluderet i ovenstående priser:

  • Rejsen til og fra USA
  • Kost på fridage
  • Rejseforsikring (EXIS sender gerne et tilbud på en police, som passer til dit ophold)
  • Lommepenge
  • Eventuel ekstra overnatning ved ankomst eller afrejse
  • Sovepose
  • Liggeunderlag

Området

Du kommer til at være baseret i Redwood Forest, Santa Cruz, hvor frivillighuset er placeret mellem Boulder Creek og Big Basin State Park, tre kvarters kørsel fra Santa Cruz by, som er kendt for sine palmer, lange strande og gode surf muligheder. Ved stranden er der en forlystelsespark, gode restauranter og barer.

Yosemite parken ligger i Mariposa og Tuolumne county i Californien, ca. 2 timers kørsel fra Santa Cruz. Den dækker et 1.189 km² stort område. Mere end 3 millioner mennesker besøger hvert år Yosemite, som i blev 1984 klassificeret som verdens kulturarv, takket være El Capitan – en bjergvæg, som skyder 900 meter stejlt op, granitklipper, vandfald, klare bække og mammutspor. Omkring 95 % af parken er klassificeret som vildmarksområde.

Udflugter

Fra Santa Cruz er der et par timers kørsel til Yosemite, San Francisco (med Alcatraz-fængslet), Sequoia og Kings Canyon, Point Reyes, Natural Bridges State Beach m.m..
En tur fra Santa Cruz til San Francisco tager 1½ time og koster mindre end $20.

Rart at vide

Klimaet i Californien

Santa Cruz har subtropisk klima med vintertemperaturer på ca. 13-15 grader og sommertemperaturer på ca. 20-24 grader. Santa Cruz har ca. 300 soldage per år.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i USA