Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Ungarn

I Ungarn, som ligger i hjertet af Europa, kan du komme til at arbejde i en park med sjældne og truede dyrearter.

Frivilligt arbejde i Ungarn

EXIS arrangerer frivilligt arbejde i Ungarn i samarbejde med en lokal non-profit organisation, der beskæftiger sig med beskyttelser af udsatte og truede dyrearter.
Dyrene lever i en privat park i nærheden af byen Pécs i det sydlige Ungarn. Parken har specialiseret sig i små eksotiske dyr, krybdyr, pattedyr og rovfugle.

Frivilligt arbejde med dyr i Ungarn er en rigtig god mulighed for frivillige, eller praktikanter med et lille budget, da både programpriserne er rimelige, og flybilletterne typisk er billigere, end hvis du skal rejse længere væk. Du kan evt. vælge at afslutte dit ophold med en storbyferie i Budapest, som på mange måder er en fantastisk og fascinerende by.

Du skal være minimum 18 år for at deltage i programmet, som kan vare mellem 2 og 12 uger.

Hvis du hellere vil arbejde med større dyr, kan du i stedet for Ungarn, vælge at være frivillig i for eksempel Sydafrika, Sri Lanka, Kenya eller Latinamerika.

Praktikpladser kan også arrangeres.

Frivilligt arbejde med dyr i Ungarn

Arbejdsstedet er en “non-profit” organisation, hvor forskellige eksotiske dyr bliver passet.
Mange af disse dyr blev reddet fra mennesker, som ikke havde forstand på, hvad et eksotisk dyr har behov for.

Stedet fungerer også som uddannelsessted, hvor der undervises i pasning af eksotiske dyr. Der arbejdes ligeledes med opdræt af nogle truede og sjældne ungarske dyrearter. Der er blandt andet følgende dyrearter i parken:

Moskusskildpadde, afrikansk skildpadde, afrikanske witbuik pindsvin, amerikansk ulvehund, marsvin, dværgged, dværgmus, æsel, emu, europæisk syvsover, grøn leguan, græsk skildpadde, polarræv, kæmpe firben , rød ræv, skorpion, sonoran slange, taiwansk slange, firstribede firben, vandpython, hvidt hulepindsvin, m.fl.

Dyreparken har ikke åbent for besøgende på dagligt basis, som en normal zoologisk have har. I stedet beskytter man dyrene fra fremmede mennesker og bruger mere tid på dyrenes trivsel.

Din indsats som frivillig giver parken mulighed for at hjælpe flere dyr, og du kommer til at lære meget om de forskellige dyrearter og får mulighed for at få nye ”dyrevenner” fra andre lande. Frivillige og praktikanter kan få følgende daglige opgaver:

 • Tilberedning af mad og fodring af dyrene
 • Vedligeholdelse af parken og rengøring af bure
 • Vedligeholdelse af naturen omkring burene
 • Bygge nye indhegninger til dyrene, eller renovere de eksisterende indhegninger
 • Hjælpe til ved dyrlægehandlinger
 • Hjælpe til med pasning af dyr der ikke kan klare sig selv, typisk yngre dyr
 • Følge undervisning eller hjælpe til med undervisning om dyrene

Indkvartering
Deltagerne indkvarteres i et hus for frivillige, som ligger ved siden af ledelsens hus. Det vil sige, at koordinatoren aldrig er langt væk i tilfælde af spørgsmål eller problemer. Området er lukket for de lokale by beboere. Det vil sige, at du kommer til at bo i et sikkert sted i selve parken. Der er plads til maksimum 6 deltagere ad gangen, og du kommer sandsynligvis til at dele indkvarteringen med andre internationale frivillige.

Der er køkken, spisestue, to soveværelser, badeværelse og toilet. Du får adgang til haven og parken og kan i fritiden nyde områdets natur. Der er indkøbsmuligheder i byen. I fritiden kan du besøge den større by Pécs. Her er der en zoologisk have, mange indkøbs- og sportscentre, swimmingpools, museer mm.

Mad
Du får 3 måltider om dagen under hele arbejdsopholdet, bestående af ungarske og internationale retter. 
Er du allergisk for bestemte madvarer, bedes du informere os om det på tilmeldingsskemaet, så vi kan tage højde for dine behov.

Startdatoer
Programmet starter hver mandag, året rundt, undtagen på nationale helligdage.
Deltagere afhentes i Budapest lufthavn dagen før programstart (dvs. om søndagen). Køreturen til indkvarteringsstedet er på ca. 2 timer. Efter programmets slutning bliver du kørt tilbage til lufthavnen.

Krav
Det forventes, at du ikke er bange for at blive beskidt, er vild med dyr, kan kommunikere på engelsk, og hvis du er praktikant, at din uddannelsesinstitution udfylder nogle dokumenter.

Priser: Frivilligt arbejde i Ungarn

Uger Pris
2 kr. 7.140,-
3 kr. 8.900,-
4 kr. 10.660,-
5 kr. 12.420,-
6 kr. 13.240,-
7 kr. 14.340,-
8 kr. 15.940,-
9 kr. 17.540,-
10 kr. 19.140,-
11 kr. 20.740,-
12 kr. 22.340,-

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Inkluderet i prisen

Helpension

Indkvartering som beskrevet, med vand, elektricitet, TV, etc.

Lokal koordinator

Sengelinned/håndklæder

Wifi (begrænset)

Deltagelsesbevis efter hjemkomst, hvis dette ønskes

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

 • Evt. rejseforsikring (men EXIS laver gerne et tilbud til dig)
 • Rejseudgifter Ungarn tur/retur
 • Lommepenge
 • Tøjvask

Om Ungarn

Republikken Ungarn (Magyarország) grænser mod nord op til Slovakiet, mod øst til Ukraine og Rumænien, mod syd til Serbien og Kroatien, mod sydvest til Slovenien og mod vest til Østrig. Ungarn har siden middelalderen været den vestlige civilisations østlige udpost, og i dag står Budapests caféer og kulturinstitutioner ikke tilbage for byer som for eksempel Wien.
Ungarns hovedstad og største by, Budapest, er en meget populær turistdestination, ikke kun takket være landets lave priser. Turistattraktioner er blandt andet udsigten fra fiskerbastionen på bakketoppen i Budapest, blomstrende mandeltræer, Kiskunag Nationalpark, kunst i Tihany, tyrkiske bade i Pécs og så den ugelange Sziget musikfestival på en ø midt i Donau floden. Ungarn har Europas største varmtvands-sø, Hévíz, hvor vandet året rundt har en temperatur på 30 grader eller mere.

Sprog
Det officielle sprog er ungarsk, som er i slægtskab med finsk og estisk. Derudover er der flere anerkendte minoritetssprog i landet. Mange taler heldigvis også udmærket engelsk eller tysk.

Klima
Ungarn har fastlandsklima, hvilket typisk vil sige varme somre med temperaturer på 34-38 °C og vintre med temperaturer ned til -10-15 °C. Heldigvis er der lav luftfugtighed, så varmen føles mindre trykkende og kulden mindre bidende.

Inden du tager af sted

Det kræver mod og tilpasningsevne at være frivillig i et fremmed land. Især i starten kan det synes overvældende at skulle tilpasse sig helt fremmede forhold, klare sig på et nyt sprog osv.. Tingene fungerer ikke, som du er vant til, folk reagerer ikke, som du ville forvente, klimaet, maden, stemningen – alt er anderledes.

I forbindelse med dit arbejde vil du dagligt få oplevelser og erfaringer, der er meget forskellige fra en almindelig turists. At deltage i programmet kræver modenhed, fleksibilitet, selvstændighed og lyst til frivilligt arbejde. Samtidig giver det dig muligheden for at udføre et meningsfuldt arbejde, få unikke erfaringer og – ikke at forglemme – en oplevelse for livet.

 

Klar til at tage af sted?

Reservér plads på projektet i Ungarn