Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Peru

Hvis du vil se Sydamerika fra en smuk og “oprindelig” side, så tag til Peru! Frivilligt arbejde i Peru er en enestående mulighed for at opleve landet, kulturen og den lokale befolkning på nærmeste hold.

Frivilligt arbejde i Peru

Hvis du vil se Sydamerika fra en smuk og “oprindelig” side, er Peru et godt bud. Opholdet starter med minimum 2 ugers intensiv spanskundervisning, hvorefter du kan vælge mellem mange forskellige slags frivilligt arbejde.

Frivilligt arbejde i Peru er en enestående mulighed for at opleve landet, kulturen og den lokale befolkning på nærmeste hold. For at deltage skal du være selvstændig og udadvendt, fyldt 18 år og have lyst til og mod på at arbejde som frivillig. Du kan naturligvis også vælge udelukkende at deltage i den intensive sprogundervisning.

Du bliver under hele dit ophold indkvarteret hos en nøje udvalgt peruviansk familie, hvilket bidrager til at du både sprogligt og kulturelt får et maksimalt udbytte ud af din tur.

Som noget nyt, tilbyder EXIS at man kan indlede sit ophold med en fantastisk 8 dages rundrejse i Peru – der blandt andet inkluderer de klassiske seværdigheder Machu Picchu og Titicaca-søen – inden man ankommer til sprogskolen i Cusco.

 

Programstart

Der er programstart hver mandag året rundt med ankomst søndagen før. 

Vores projekter i Peru

Herunder kan du læse om de forskellige projekter, som EXIS tilbyder i Peru. Bemærk venligst, at beskrivelsen er vejledende, da indholdet af det frivillige arbejde afhænger af de enkelte institutions behov og dine erfaringer og kvalifikationer.

Sprogkurset

Som frivillig i Peru starter du dit ophold med et spanskkursus på minimum 2 uger, så du er godt klædt på til arbejdet. Du får 20 lektioners undervisning pr. uge i grupper på max. 5. Grupperne sammensættes således, at de altid består af studerende med nogenlunde samme spanskniveau. Lektionerne består af struktureret grammatikundervisning, interaktive aktiviteter, samtale og skriftlige øvelser.

Du kan læse meget mere om sprogkurserne i Peru, her.

 

Indkvartering

Du bliver under hele dit ophold indkvarteret hos en nøje udvalgt peruviansk familie, hvilket bidrager til at du både sprogligt og kulturelt får et maksimalt udbytte ud af din tur.

 

Værtsfamilierne

Værtsfamilierne hører til den peruvianske middelklasse, men de studerende skal tage i betragtning, at levestandarden i Peru er meget lavere end i Europa.

Der vil som regel være 1 eller 2 studerende per værtsfamilie, alt afhængigt af tid på året. Der vil maksimum være 3 studerende hos en værtsfamilie. Du skal muligvis dele badeværelse med en eller to personer. Hvis den studerende ønsker at bo alene i værtsfamilien, vil vi gøre mest muligt for at arrangere dette.

Du får 2 måltider om dagen. (morgenmad og frokost, som er dagens vigtigste måltid i Peru). Bemærk, at aftensmaden består af en let snack, som fx kiks og kaffe. Værtsfamilien tilbyder vask af tøj én gang om ugen.

Det er muligt, mod betaling, at opholde sig ekstra tid hos værtsfamilien, men forsøg at ankomme om søndagen før sprogkursets start, og forlad værtsfamilien om lørdagen, efter sprogprogrammets slutning.

 

Børnehjem

En forening har siden 1997 arbejdet med at forsvare udsatte børns rettigheder. Børn, som enten er forladt eller er i risikozonen får beskyttelse og opmærksomhed. Hjemmet overtager familiens rolle og stimulerer genforening med biologiske forældre eller hjælper med adoption. Børnenes alder er fra spæd til 10 år. Du skal forvente at få travlt. Frivilliges opgaver kan være:

 • Give kærlighed, opmærksomhed og omsorg til børn
 • At bade og made de små
 • At lege og stimulere børne
 • Gå ture med børnene
 • Kreative aktiviteter

Arbejdstiden er typisk fra kl. 07.30 til 12.30 og fra 14.30 til 19.00. Hjemmet ligger ca. 20 minutter fra sprogskolen.

Tilflugtssted for drenge og piger

På dette hjem er der børn, der alle har været igennem en masse i livet. Arbejdet drejer sig derfor om at bringe glæde i deres hverdag.

Frivillige er velkomne til at arrangere aktiviteter og stimulere børnenes selvtillid. I Peru er der desværre mange børn, som er blevet forladt af deres forældre eller er løbet væk fra deres hjem.

Centret tilbyder et sikkert tilflugtssted for disse børn, der ellers er i fare for at bo på gaden med alle de risici, det medfører. Hjemmet giver mulighed for en almen og faglig uddannelse og et stabilt miljø. Der et ca. 65 børn og unge i alderen 6 til 20 år.

Som frivillig har du selv indflydelse på hvilke aldersgrupper, du vil arbejde med. Dagene er aldrig helt ens, men du kan typisk forvente følgende opgaver:

 

 • At lege og synge med børnene
 • At arrangere kreative aktiviteter
 • At hjælpe lærerne med undervisning i matematik og sprogundervisning
 • At hjælpe med afholdelse af workshops, f.eks. indenfor keramik, syning osv.
 • At arrangere og undervise i sportslige aktiviteter
 • At undervise i læsning og stavning
 • At hjælpe med madlavning og oprydning

 

Trods deres unge alder, har de fleste børn haft en meget vanskelig opvækst, og det er vigtigt, at du er tålmodig og i stand til at lytte og tale med dem om deres baggrund, hvis de ønsker det.

Arbejdstiden er normalt om morgenen eller eftermiddagen, men da børnene bor fuld tid på hjemmet, er der altid masser at lave, så du er velkommen til at arbejde så meget, som du kan overkomme. Drengene og pigerne bor opdelt på to forskellige afdelinger.

 

Børnehave på landet

Udenfor Cusco ligger en børnehave for børn for oprindelige befolkningsgrupper, oftest fra dårligt stillede familier.

Der er ca. 35 børn i alderen 3 til 5 og meget få ressourcer. Derfor du skal være kreativ og opfindsom med at arrangere aktiviteter som ikke kræver for meget materiale.

Børnene elsker den opmærksomhed, du kan give, så vær parat til at have travlt. Dine opgaver kan være:

 • At lege og synge sange
 • At danse og spille musik
 • Håndarbejde
 • Sport
 • Arrangere aktiviteter
 • Hjælpe med undervisning
 • Hjælpe til ved spisetider
 • At undervise børnene i personlig hygiejne
 • At hjælpe med oprydning og rengøring

 

Arbejdsstedet er lukket i januar og februar og i midten af marts, sidste uge i juli og første uge i august og i december.

Du er meget velkommen til at medbringe kuglepenne, blyanter, papir osv.. Du vil komme til at arbejde mandag-fredag fra kl. 9.30 til 12.00. Der er busforbindelse til arbejdsstedet. Det forventes, at du arbejder mindst 4 uger for at få et forhold til børnene og personalet.

 

Rehabiliteringscenter

På dette sociale program arbejdes der med at resocialisere kriminelle unge mellem 12 og 20 år. Der arrangeres mange forskellige aktiviteter for de unge, der bl.a. bliver undervist i praktiske håndværk som f.eks. snedkeri, skomageri, syning, håndværk, landbrugsarbejde og computerfærdigheder. Derudover modtager de undervisning i kultur, identitet, økologi, sundhed, kommunikation og engelsk. Formålet er at udvikle de unges selvværd, kulturelle identitet og almene dannelse samt oplyse dem om emner som seksuel adfærd, forebyggelse af alkoholisme m.m.. De unge har mulighed for at deltage i sportsaktiviteter på centret, samt i kreative aktiviteter som dans, maleri, korsang og teater.

Som frivillig bliver du involveret i nogle af disse aktiviteter. Der er brug for frivillig arbejdskraft på alle områder, men engelskundervisning har højeste prioritet. Det er desuden vigtigt, at den frivillige er tålmodig og villig til at arbejde med en udfordrende gruppe unge.

Du kan vælge at arbejde enten fra kl. 8 til 13, eller fra kl. 2 til 5. Minimum ophold er 4 uger.

Børnehave og skole

Denne børnehave og folkeskole blev oprettet af den internationale sprogskole til børn fra fattige familier. Børnene er i alderen fra 4 til 13. Der er typisk ca. 55 børn, men tallet svinger. Frivillige arbejder fra mandag til fredag fra kl. 8.30 til 12.30. Det er vigtigt at være motiveret og kreativ. Opgaverne varierer, men kan f.eks. være:

 • At tilberede morgenmaden op rydde op i køkkenet
 • At undervise de ældre børn
 • At hjælpe med lektier
 • At rette opgaver
 • At lege med børnene og arrangere aktiviteter

Katolsk sundhedscenter og klinik i Wimpillay

Wimpillay ligger i den sydvestlige del af det gamle Inka-imperiet et, både historisk og kulturelt, vigtigt område med arkæologiske udgravninger. Dette er et fantastisk sted for at lære, hvordan inkaerne udviklede deres kultur i det peruvianske samfund. Sundhedscentret blev oprettet på opfordring fra kommunen, som ønskede en lille klinik til den lokale befolkning.

Et katolsk sogn arbejder, sammen med frivillige, fra samme bygning med sundhedskampagner og lægebesøg. Sundhedscentret tilbyder tandlægebehandlinger og fødselshjælp.

Patienterne modtager gratis medicin eller betaler en meget lille pris. Medicinen fås enten i form af gratisprøver fra industrien eller bliver betalt med donationer. Laboratoriet har et røntgenapparat og basal udstyr til blod- og urin analyser.

Arbejdstider er fra kl.08.00 til 13.00 og fra 15.00 til 19.30, mandag til fredag. Frivilliges aktiviteter er afhængige af færdigheder og spansk niveau. Du hjælper centrets ansatte i deres daglige aktiviteter og tilbyder assistance i nogle af de følgende områder:

 • Gynækologiske sygdomme
 • Odontologi
 • Psykologisk obstetrik
 • Rehabilitering
 • Fysioterapi
 • Ultralydsscanninger
 • Oftalmologi
 • Klinisk laboratorium
 • Apotek
 • ”Andes-medicin”

Andre opgaver kan være at hjælpe børnene med deres lektier på biblioteket fra 15.30 til 18.30 eller at hjælpe i haven. Minimum arbejdsperiode er 4 uger. Arbejdstiden er fra mandag – fredag fra 8 til 12 eller fra 14.30 til 18.30. Det tager bussen 20 minutter at komme fra Cusco til Wimpillay.

 

Sundhedsklinikken Huancarani

Landsbyen Huancarcani ligger i Paucartambo provinsen, to timers kørsel i bus fra Cusco. Den høje beliggenhed på 3.800 meters højde isolerer landsbyboerne fra bylivet. Landsbyen er en af de fattigste i Peru.

Børnefamilier lever af kun ca. 170 kr. om måneden. Læger, sygeplejersker og jordmødre kommer fra Cusco til centret hver uge. Der er én ambulance og to lastbiler til transport af patienter eller personale til småbyer. Centret er et hjem og en klinik, bygget i samme stil som landsbyhuse, fordi kvinderne er bange for at komme på hospital. Nogle kvinder bliver et par uger på centret, indtil de føder og tager deres små børn og dyr med, fordi de ikke har et andet sted at få dem passet.

På anden sal er der en lille lejlighed med køkken, spisestue og 2 soveværelser til personalet og frivillige. Nogle laver deres egen mad, andre foretrækker at spise på restauranten landsbyen (Et måltid koster ca. 5 USD). Der er en masse arbejde for frivillige og praktikanter på klinikken, hvor mødre og børn også kommer til kontrol.

Personalet arrangerer også sundhedskampagner i omkringliggende landsbyer og giver oplysninger om prævention. Der arbejdes fra kl. 08.00 til 14.00 mandag til fredag, med en time pause til frokost.

I weekenderne kan du tage tilbage til Cusco eller spørge om en mere fleksibel tidsplan, f.eks. med 4 dages arbejde efterfulgt af fridage i Cusco. Dette er et perfekt projekt for praktikanter!

 

Skole for handicappede børn

På denne skole i Cusco, undervises fysiske og psykiske handicappede børn.

Her er der mange forskellige arbejdsopgaver for frivillige, lige fra undervisning til fysioterapi, organisering af fritidsaktiviteter, hjælpe med maden.
Der er 160 børn i alder fra 6 til 17 år.
Personalet arbejder hårdt for at give disse unge en mulighed for at blive integreret i samfundet.

Der er behov for hjælp med følgende

 • Støtte til lærerne
 • At hjælpe personalet med terapi
 • At hjælpe med måltiderne
 • At hjælpe i køkkenet og oprydning
 • At organisere fritidsaktiviteter og sport

 Arbejdstiderne er fra 8.30 til 13.00.
Skolen har ferie lukket fra den 15. december til den 28. februar og fra den 23. juli til den 3. august.
Det tager ca. 25 minutter i bus at komme på arbejde.

Fødselsklinik i Cusco

På denne klinik i kan gravide mødre med lave indkomster få lægehjælp. Der tilbydes også kontrol af spædbørn, vaccination, pleje, og fødselshjælp både ved naturlige, traditionelle og vestlige fødsler. Der er kun én operationsstue og forholdene er basale, set med vestlige øjne. Klinikken ligger ved Santiago og Belempampa distrikterne, på ca. 30 minutters gåafstand fra skolen og værtsfamilier.

Deltagerne skal huske at tage følgende udstyr med:

Kittel, handsker, og kirurgisk maske, stetoskop, termometer, afhængigt af din specialisering, kan der også kræves et kirurgisk forklæde og kirurgiske sko. En varm sovepose.

Det er muligt at deltage året rundt, men det forventes at du minimum står 3 uger til rådighed. Det forventes at du enten er er sygeplejerske- eller jordemoderstuderende (eller uddannet) og at du har et rimeligt spanskniveau.

Arbejdstider for frivillige er mandag til fredag fra 07.30 til 13:30. Der kan være eftermiddags- eller aftensrotationer, hvis du som praktikant får lov til at komme ind på fødestuen.

Din daglige opgaver kan være

 • At hjælp sygeplejersker med at udfylde patientjournaler og dokumenter
 • At hjælpe sygeplejersker med at måle højde og vægt på nyfødte og babyer
 • At hjælpe læger med vaccination af børn
 • At hjælpe læger med administrativt arbejde på kontoret
 • At hjælpe sygeplejersker med at udfylde patientjournaler og dokumenter
 • At hjælpe til på sundhedscentret med medicinske kampagner som: gynækologi, seksuel reproduktion, prævention og vaccination
 • At kontrollere om mødre som skal indlægges, har alle de nødvendige ting, mad og tøj til pleje af deres baby, når de vender hjem
 • At hjælpe til med amning programmet

Sundheds- og højdesygecentre

Dette medicinske center der er specialiseret i behandling af højdesyge, har afdelinger i både Cusco, i gå-afstand fra sprogskolen, og i Sacred Valley (inkaernes hellige dal), halvanden times buskørsel fra Cusco (der kan arrangeres indkvartering i Sacred Vally under opholdet, så du slipper for at pendle. Du vælger selv, hvilken afdeling du helst vil arbejde på.

Centret har åbent 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Alle læger, sygeplejersker og paramedicinere taler engelsk. De yder også lægehjælp på de vigtigste hoteller og vandrerhjem i byen. Der behandles ambulant, eller med kort indlæggelse med en personlig behandling.

Centret har medicinsk personale til at tage sig af følgende specialiteter:
Anæstesiologi, kardiologi, generel kirurgi, onkologisk kirurgi, plastikkirurgi, dermatologi, gastroenterologi, gynækologi, almen medicin, medicin til behandling af højdesygdom, intern medicin, arbejdsmedicin, pneumologi, neurokirurgi, odontologi, oftalmologi, onkologi, otorhinolaryngologi, pædiatri, radiologi, traumatologi og urologi.

Opgaver for praktikanter og frivillige:

 • Programmering af teamwork for lægerne, sygeplejersker og frivillige
 • Deltage i nødsituationer, besøge internationale patienter på hoteller eller på stedet og støtte personalet
 • Hjælpe med konsultationer og tests på centret
 • Ledsagelse på transport (bus, tog, fly eller i ambulancer)
 • Hjælpe apoteket med det korrekte brug, opbevaring og sikkerhedsstandarder for lægemidler.
 • Hjælpe på det kliniske og patologiske laboratorium.
 • Diagnostisk billeddannelse
 • Ambulancekørsel
 • Behandling af højdesyge

 

 

Private klinikker

I 2019 åbnede klinikken i Machu Picchu med muligheder for behandling af alle medicinske nødsituationer. I 2021 blev der åbnet en afdeling i Cusco’s centrum. Klinikkerne er åbne alle 24 timer. Der kommer også udenlandske patienter, derfor taler nogle ansatte engelsk.

Klinikken har en fantastisk beliggenhed og er på gåafstand fra skolen og værtsfamilierne.
Klinikken I Machu Picchu ligger ved Aguas Calientes eller Machu Picchu by.
Det tager 2 timer med toget fra Cusco og frivillige skal påregne ekstra omkostninger for togbilletten t/r (250 USD) og måltiderne (ca. 100 USD per uge) under deres ophold i Machu Picchu.

Indkvarteringen er i et lille hotel og morgenmaden er inkluderet.

Du skal forvente følgende arbejdstider.
Fra kl. 8.30 til 13.00 eller fra 02.30 til 06.30.

Opgaverne kan være:

 • At skemalægge samarbejdet mellem lægerne, sygeplejerskerne og frivillige
 • At deltage i nødsituationer, besøge internationale patienter på hoteller eller på stedet
 • At hjælpe lægerne og sygeplejerskerne med oversættelser.
 • At hjælpe til på laboratorium
 • At hjælpe med markedsføringsplanen og reaktioner på det sociale netværk
 • At hjælpe med konsultationer og tests

Plejehjem

Dette plejehjem drives af en religiøs orden, og nonnerne på stedet er meget taknemmelige for det arbejde, de frivillige udfører. Der er forskellige arbejdsopgaver relateret til pleje af ældre mennesker, såsom hjælp til personlig pleje, samtaler, servering af mad, rengøring, hjælp med vasketøj osv.. De ældre elsker at have udlændinge omkring sig og møder altid de frivillige med et smil, så snart de træder ind ad døren.

For frivillige med en medicinsk baggrund er der nogle gange mulighed for at blive placeret i en lægestilling. Du vil komme til at hjælpe sygeplejerskerne og lægerne, indtil du føler dig klar til at overtage individuelle patienter. Opgaverne vil som regel bestå i administration af de ældres medicin, måling af blodtryk, generelle lægeundersøgelser, rådgivning omkring helbred, journalskrivning og ajourføring m.m.. Arbejdstiden er fleksibel, men det foretrækkes, at de frivillige arbejder fra kl. 9.00 til 13.00.

Har du ikke medicinsk erfaring, kan du hjælpe med:

 • At gå tur med beboere
 • At arrangere beskæftigelse
 • At hjælpe personalet med forskellige opgaver som rengøring, oprydning og i
  Køkkenhaven
 • At motivere beboerne til at deltage i spil og samtaler
 • At hjælpe med terapi og massage

Zoologisk Have i Cusco

Nu kan EXIS, ligesom i Ecuador, tilbyde mulighed for at arbejde frivilligt eller være i praktik i en zoologisk have i Cusco, hvor du kan arbejde med peruvianske dyrearter. Dette er et perfekt sted for deltagere, som ønsker at få erfaring med vilde dyr, drift af en zoo og miljøforvaltning. Det er mere end 220 pattedyr, bl.a. ulve, bjørne, løver og flere arter af aber, men også skildpadder, fugle og krybdyr.

Du vil arbejde sammen med andre frivillige, studerende og dyrepassere. Arbejdsopgaverne kan, udover at sørge for at dyrene har det godt, være inden for alle områder af zoo-drift, herunder rengøring og rundvisning af turister.

Den zoologiske have ligger kun 15-minutters gåtur fra sprogskolen, og du kan blive boende ved samme værtsfamilie som under det indledende sprogkursusforløb. Minimum arbejdsperiode er 4 uger.

 

Oplysningsprojekt

Det behagelige klima og de frugtbare sletter i Andesbjergene skabte de bedste betingelser for Inkaernes bosættelse i denne dal udenfor Cusco. Dalen er stadig en frodig landbrugsregion, som forsyner byen Cusco med majs, frugt og grøntsager.

Formålet med projektet er at forbedre livskvaliteten for den lokale befolkning ved at udvikle deres evner, interesser og hobbyer. Vejen ud af fattigdom er uddannelse. Det offentlige uddannelsessystem slår ikke til i dette område. Kun få afslutter gymnasiet, og næsten ingen når en universitetsuddannelse. Trods vanskelige levevilkår, sætter familierne pris på uddannelse til deres børn og dem selv. Projektet hjælper de lokale beboere med at lære et fag, så at de kan forbedre deres indtægter.

De forbedrer læse- og skrivefærdigheder og opmuntrer familier til at støtte deres børn til at få en uddannelse. Der oprettes mødesteder, hvor mennesker kan udveksle deres viden, meninger og ideer. Frivillige kan hjælpe med at undervise voksne analfabeter, undervise i engelsk, matematik, geografi, musik, kunst og computerfærdigheder mv..

Der arrangeres også kurser for teenagere om prævention. Arbejdstiderne er fra kl. 14.00 til 19.00 om mandag, onsdag og fredag. Det tager 45 minutter at komme frem i bus fra Cusco.

 

Fodboldskole

På Martin Gracias fodboldskole i Cusco kan sportsglade frivillige hjælpe med at undervise børn i alderen 6 til 12 år.

Undervisningen foregår fra kl. 8.00 til 13.00 i januar og februar måned. Resten af året fra kl.16.00 til 18.00. Det er muligt at arbejde deltid på andre institutioner.

Hvis du brænder for fodbold, er børnene mere end klar til at dele deres entusiasme med dig!
Du kan undervise i sport og hjælpe med træningsprogrammet for børnene.

Symfoniorkester

Orkestret består af 40 musikere fra Cusco. Der optrædes om aftenen i skønne omgivelser, som koloniale kirke, museer og bytorve. Der øves ca. 3 timer hver dag, enten om morgenen eller eftermiddagen.

Studerer du musik, og har du et rimeligt godt niveau, eller er du professionel, er velkommen til at deltage.

Clínica Peruano Suiza

Dette er en privatklinik i Cusco, der tager imod medicin-studerende eller sygeplejersker, som gerne vil i praktik inden for deres fagområde. Klinikken tager også imod uddannede læger og sygeplejersker, som gerne vil dele deres erfaring og viden med peruvianske kollegaer.

Klinikken ligger ca. 40 minutters gang fra skolen (eller 10 minutter med offentlig transport).

Krav til frivillige/praktikanter:

 • Sygepleje- eller medicinstuderende/uddannede læger og sygeplejersker
 • Minimum 4 ugers ophold
 • Du skal være ansvarlig, tolerant, fleksibel med tidsplaner og respektfuldt over for kolleger og
  patienter
 • Spanskniveau: højt niveau

Daglige aktiviteter:

 • Patienttransport (i ambulance samt internt på klinikken)
 • Støtte til læger og sygeplejersker efter behov
 • Udarbejdning af materiale i samarbejde med sygeplejersker
 • Patientbesøg med læger og sygeplejersker
 • Hjælpe patienter med at spise, skifte tøj, rede seng, daglig hygiejne osv.
 • Hjælpe med at oversætte til spansk, når der er udenlandske patienter
 • Undervise kollegaer i engelsk lægeterminologi, når tiden tillader de

 

Som praktikant kan du arbejde på deltid hver morgen eller eftermiddag eller på fuld tid. Vagter kan ligge i tidsrummene fra 8:00 til 13:00 og/eller 16:00 til 20:00 mandag til fredag. Praktikanter kan også arbejde på lørdage.

Som praktikant vil du altid arbejde sammen med andre fagfolk og vil aldrig være alene, hvis du ikke er færdiguddannet læge. Nogle dage vil være meget travle og andre ikke.

 

Praktik

De fleste af de nævnte projekter og arbejdssteder kan modtage praktikanter. Send en e-mail til [email protected], hvor du forklarer dine ønsker og fortæller hvilke krav, din studievejleder stiller. Så vil EXIS finde ud af, hvor du bedst vil kunne passe ind.

 

Frivilligt arbejde i Peru
Standardpriser (de fleste projekter)

Sprogkursus (antal uger) Frivilligt arbejde
(antal uger)

Pris

 

2 2 13.000
2 4 16.150
2 6 19.300
2 8 22.450
2 10 25.600
4 4 20.575
4 6 23.725
4 8 26.875
6 2 21.850
6 4 25.000
6 6 28.150
8 2 26.275
8 4 29.425

Frivilligt arbejde/praktik i Peru
Sundhedsprojekter

Sprogkursus (antal uger) Sundhedsprojekter
(antal uger)

Pris

 

2 2 16.000
2 4 20.650
2 6 25.300
2 8 29.950
2 10 34-600
4 4 25.075
4 6 29.725
4 8 34.375
6 2 24.850
6 4 29.500
6 6 34.150
8 2 29.275
8 4 33.925

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Helligdage:
Sprogskolen holder lukket på følgende officielle helligdage:
2024: 1/1, 28/3, 29/3, 1/5, 30/5, 24/6, 29/7, 30/8, 1/11 og 9/12.
Skolen holder lukket fra d. 25. december 2024 til d. 5. januar 2025.

Inkluderet i prisen

Frivilligt arbejde i Peru

Indkvartering ved omhyggeligt udvalgt værtsfamilie med halvpension (morgenmad og frokost) samt tøjvask

Intensiv sprogundervisning med højt uddannede, kompetente og meget motiverede lærer

Bøger og undervisningsmateriale

N

Test og ugentlige evalueringer

Diplom og niveaubedømmelse ved afsluttet kursus

Postafsendelse samt opbevaring af bagage og værdigenstande

Råd og vejledning fra skolen før og under det frivillige arbejde

Personlig donation til din arbejdsplads

Håndbog før afrejse 

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

 • Flybilletter
 • Vaccinationer
 • Forsikringer (EXIS sender gerne et tilbud på en rejse- og eller afbestillingsforsikringer, som passer til dit ophold)
 • Eventuelle udgifter til transport til arbejdsplads, hvis ikke i gåafstand
 • Tillæg ved tilmelding til to forskellige arbejdspladser 100 USD
 • Administrationsgebyr til praktikplads ca. kr. 1.400,- (200 USD). Bemærk: er allerede inkluderet i prisen ved sundhedsprojekter

Landet

Peru grænser op til Ecuador, Colombia, Brasilien, Bolivia, Chile og Stillehavet. Landet er opdelt i tre forskellige regioner; det snævre kystbælte langs Stillehavet, de udstrakte Andesbjerge og Amazonas-regnskoven. Peru er med sine cirka 30 millioner indbyggere det tredjestørste land på det sydamerikanske kontinent og var hovedsædet for det mægtige og storslåede Inka rige. Den dag i dag, bliver der jævnlig fundet rester af bebyggelse – nogle gange endda hele byer – fra den tid. Nogle af de ældste og mest udviklede civilisationer på den vestlige halvkugle stammer fra det nuværende Peru.

 

Cusco

Cusco var tidligere den store inkacivilisations hovedstad, men er også hjemsted for imponerende eksempler på kolonial arkitektur. Inkatemplernes stenfundamenter er stadig synlige i de koloniale bygninger i og omkring byen.

Mange turister tiltrækkes af Cusco på grund af byens beliggenhed tæt på de berømte Machu Picchu ruiner og Inka-stien. På grund af byens beliggenhed i ca. 3300 meters højde er aftenerne og nætterne kolde, mens dagtimerne er solrige året rundt. 

Sproget

Det officielle sprog er spansk, men der tales også flere oprindelige sprog.

EXIS i Peru

Exis’ projekter i Peru er centreret omkring byen Cusco.

Klimaet

Peru har tre klimazoner. Kysten byder på tørre og varme somre med 25-35°, mens vintrene er køligere. I bjergene falder temperaturen efterhånden, som man kommer højere op. I junglen er det altid varmt og fugtigt vejr.

 

Befolkningen

Den peruanske befolkning er multietnisk og består af indfødte folk, europæere, afrikanere og asiater.

Inden du tager af sted

At deltage i frivilligt arbejde kræver modenhed, fleksibilitet, selvstændighed og lyst til socialt arbejde. Det er følelsesmæssigt krævende at arbejde med dårligt stillede mennesker, men det giver samtidig mulighed for at udføre et meningsfuldt arbejde, få unikke erfaringer og ikke at forglemme – en oplevelse for livet.

Især i starten kan det synes overvældende at skulle tilpasse sig helt fremmede forhold, klare sig på et andet sprog etc.. Tingene fungerer ikke, som du er vant til, folk reagerer ikke, som du ville forvente. Klimaet, maden, stemningen – alt er anderledes. Det er en stor udfordring og kræver gode tilpasningsevner at bo og arbejde i et udviklingsland.

I forbindelse med dit arbejde vil du dagligt blive konfronteret med en barsk social virkelighed og få oplevelser og erfaringer, der er meget forskellige fra turistens. Forvent ikke, at der ligger et færdigt program til dig, når du begynder på arbejdet. Har du bestemt dig for at arbejde med børn, er det godt, at du selv har en idé om, hvordan man beskæftiger børn – håndarbejde, sport, leg eller hvad du ellers kan finde på. Brug din fantasi, og vær kreativ.

Det er vigtigt at forstå, at børnenes vilkår på børnehjem i fattige lande er meget anderledes end i Europa. De basale behov som mad, tøj og et tag over hovedet opfyldes, men personalet er enten ikke uddannet eller har ikke tid til flere opgaver. I nogle lande arbejder personalet endda på frivilligt basis. Vi vil gerne gøre alle særligt opmærksom på, at mangel på personale og/eller mangel på personalets uddannelse kan være årsag til at disciplinen opretholdes på gammeldags facon, dvs. med fysisk afstraffelse. Som frivillig kan du være med til at vise personalet andre positive metoder til at opretholde disciplinen.

Selvom EXIS altid bestræber sig på at levere den bedste service, kan man ikke forvente europæiske standarder. Arbejdet er ikke, som i Europa, tilrettelagt efter ugeskemaer og lignende. For at få alt til at fungere optimalt, kræves der en personlig indsats fra deltagernes side.

Klar til at tage af sted?

Reservér plads på et af projekterne i Peru