Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i New Zealand

New Zealand betragtes som et de smukkeste lande i verden, med en helt unik natur. Her kan du deltage i en lang række projekter med frivilligt miljøarbejde, med internationale deltagere.

Information

3 startpunkter – skiftende projekter

Fra 2 uger

Fra kr. 8.852,-

Miljøarbejde i New Zealand

EXIS arrangerer miljøarbejde i New Zealand i samarbejde med en anerkendt NGO, hvis formål er beskyttelse og vedligeholdelse af miljøet, herunder restaurering af landskaber, habitater, arter og naturarv.

Her arbejder frivillige fra hele verden sammen på mange forskellige projekter, hvor du får indsigt i miljøarbejde og tilegner dig praktiske færdigheder. Du møder mange nye mennesker så det sociale aspekt er en vigtig del at opholdet.

Er du interesseret i at gøre en indsats for miljøet er der mange projekter til bevarelse af landets enestående flora og fauna. Du skal være mellem 18 og 70 år og kunne kommunikere på engelsk. Forudgående erfaring er ikke nødvendig.

Programstart & datoer

Der er programstart hver fredag, året rundt. Vi anbefaler at du som minimum ankommer 1-2 dage før, så du er frisk og veludhvilet. Opholdet begynder kl. 11 om formiddagen på kontoret i det startpunkt du har valgt (enten Auckland, Christchurch eller Wellington). Her gennemgår du et introforløb sammen med de øvrige nye deltagere, hvor der gives oplysninger om de kommende projekter – herunder vigtige sikkerhedsoplysninger. Du får også lejlighed til at møde medarbejderne på programmet. Derefter er der frokost på indkvarteringsstedet, hvor du kan slappe af og lære de andre frivillige at kende i løbet af weekenden. Selve arbejdet begynder om mandagen. Holdet rejser med bus eller med tog til projektets arbejds- og indkvarteringssted enten mandag morgen eller i løbet af søndagen (afhængigt af, hvor langt væk det pågældende projekt ligger).

Vi tilbyder følgende muligheder for frivilligt arbejde i New Zealand:

Kost og logi

Indkvartering og mad er inkluderet under hele arbejdsopholdet, fra fredag middag og indtil afslutningen. Morgenmad består af kornprodukter, brød eller toast, te og kaffe. Frokost består normalt af hjemmelavede sandwich og frugt. Om aftenen spiser og tilbereder deltagerne aftensmaden sammen, typisk pasta, grillmad eller vegetarretter. Man hygger sig ved bordet og det forventes at alle hjælper til med madlavning, rengøring og opvask. Vær ikke bekymret, hvis du ikke er en stor kok. Alle kan vel finde ud af at hakke grøntsager. Der bruges videst muligt friske råvarer. Kødretter kan ikke garanteres hver dag, særligt på fjerntliggende projekter langt fra butikker. Det er muligt at få vegetarmad, men hvis du har meget specifikke kostbehov, er veganer eller allergisk for bestemte fødevarer, kan det være du er nødt til at lave mad til dig selv (husk at noter det på tilmeldingsskemaet).

Indkvarteringsstederne varierer alt efter projekt og sted. Der overnattes typisk i campingvogne, på vandrehjem, på steder som tidligere blev brugt til omrejsende fåreklippere eller i telte på campingpladser og lignende. I weekenderne bor man enten på hostels eller i frivillighuse.

Din fritid

Projekterne varer normalt fra mandag til fredag. På fjerntliggende projekter sker dog, at frivillige tilbringer 10 dage i træk på et sted, efterfulgt af flere fridage. 

Man arbejder normalt fra kl. 08.00 til kl.16.00.

Weekender (og typisk også aftener) er fri til at slappe af eller til sightseeing, sociale aktiviteter  osv..

Spørg din lokale koordinator, hvis du har brug for ideer til aktiviteter eller udflugter!

Områder & projekter

Når du rejser til New Zealand som frivillig med EXIS, har du mulighed for at kombinere projekter i forskellige dele af landet. Her kan du se de tre startpunkter du kan vælge imellem.

Startpunkt Region
Auckland Nordøen
Wellington Nordøen
Christchurch Sydøen

Projekterne i New Zealand er organiseret ud fra startpunkter i tre forskellige byer/regioner, nemlig Auckland, Wellington og Christchurch. Ved tilmelding vælger du hvilket eller hvilke startpunkter du vil have – og i hvor mange uger hvert sted. Fra de enkelte startpunkter kommer deltagerne ud på forskellige projekter med forskellige typer opgaver, typisk af 1-2 ugers varighed. Det betyder altså, at en frivillig under et ophold på f.eks. 6 uger typisk vil komme til at arbejde på 3-4 forskellige projekter, forskellige steder i den region man har valgt. 

Du kommer til at være sammen med op til 9 andre deltagere på de enkelte projekter, som enten kan være i byområder, i regionale centre eller endnu fjernereliggende steder. Uanset hvad, er der naturligvis altid en team-leder til stede, til at sætte deltagerne ind i arbejdet.

Fleksibilitet

Der er indbygget så meget fleksibilitet som muligt. Du er velkommen til at kombinere forskellige startpunkter, så du får set så meget af landet som muligt. Det kunne f.eks. være 4 uger i Christchurch, 2 uger i Wellington og 3 uger i Auckland – gerne med noget tid indlagt til at rejse rundt på egen hånd. Vi anbefaler dog at man mindst har 2 ugers ophold på hvert startpunkt. Bemærk: al transport på projekterne er inkluderet i programprisen, men rejsen mellem de forskellige startpunkter, ved tilmelding til mere end ét startpunkt skal du selv stå for.

 

Arbejdsopgaver

De forskellige projekter kan f.eks. handle om:

 • Træplantning
 • Indsamling af frø
 • Opsætning af hegn
 • Beskyttelse af truede pante- og dyrearter
 • Ukrudtsbekæmpelse
 • Anlæggelse af vandrestier
 • Flora- og faunakontrol
 • Restaurering af bevaringsværdige områder
 • Miljøovervågning 

Vær indstillet på at deltage i al slags vejr og husk passende tøj. Alle får lært, hvordan man sikkert bruger redskaberne og udstyret. Alt vigtigt sikkerhedsudstyr bliver uddelt og du bliver instrueret i at bruge det.

Miljøarbejde i Auckland

Frivillige, som vælger at starte i Auckland, vil tilbringe mandag til fredag hver uge på en af de fire fantastiske steder i Auckland regional Parks-netværk. Hvert sted har sine egne særlige funktioner, som hver især giver en unik oplevelse. Her vil du lære om kulturhistorie, landbrug i fortid og nutid og om biodiversitetens udfordringer. Atiu Creek Regional Park er et spektakulært sted omgivet af smukke skove, vådområder og vandløb. Her plantes træer, fjernes ukrudt, skabes vandrestier, indsamles frø eller repareres hegn. Waitākere Ranges byder på uberørte buske, blomstrende indfødt dyreliv og robuste sorte sandstrande (som er glimrende til surf). Dette fantastiske landskab er habitat for mange af vores truede fuglearter, herunder den store papegøje kendt som Kākādue.

Du vil blive indkvarteret på en række forskellige steder i de regionale parker og i weekender er du enten på en smuk gård i engelsk landlig stil ved Kaipara, eller  i en historisk hytte en halv time fra Auckland City med smuk udsigt over Manukau Havn. Begge steder tilbyder bjergtagende lokale vandreture og udsigter.

Miljøarbejde i Wellington

New Zealands hovedstad Wellington, er et blomstrende knudepunkt for kunst, natur og kultur. Her kan du hjælpe med at genoprette New Zealands biodiversitet og forbedre habitater for truede arter. Andre dage kan bruges til at arbejde ved nogle af de smukke kyst restaureringssteder, hvor du samtidig får et indblik i Maori-mytologi og traditionel brug af lokale planter.
Der er mange forskellige projekter i og omkring Wellington og man kommer typisk også en dag eller to forbi Zealandia reservatet, som er hjemsted for mere end 40 forskellige fugle- og krybdyrarter. På
Mount Victoria, en smuk bakke med udsigt over byen Wellington, kører et projekt med plantning af 65.000 træer, som vil give habitat til den sjældne papegøje art Kākā. Her er også oprettet en planteskole, hvor du vil lære at få frøplanter til at vokse. De vil blive plantet i skoven fra maj til september. Om foråret og sommeren bliver der samlet frø, udplantet i planteskolen, og oprettet plantesteder.
Du indkvarteres i det historiske Truby King House, der ligger på toppen af en bakke med udsigt over en surf strand og fjerntliggende bjerge. Lokale butikker er på gåafstand og ellers kan du tage bussen til Wellington centrum.  

Miljøarbejde i Christchurch & Punakaiki

Christchurch er en pulserende by og genvej til Sydøens fantastiske naturlandskab. Du kan være med til at skabe områder med oprindelig beplantning for truede fuglearter på halvøen eller plantning af træer langs byens berømte Avon-floden. Det omgivende landskab er simpelthen fantastisk. Med udsigt over Christchurch ligger Banks-halvøen, som består af to gigantiske vulkaner. Landskabet er robust og består af mange isolerede bugter og bosættelser. Landet er meget vigtigt for de lokale Māori. Byens genopbygning og restaurering efter jordskælvet i 2001 har givet en unik mulighed for at genskabe den oprindelige flora og fauna tilbage til byen. Mere end 600 hektar jord er blevet ryddet, og nu skal der plantes en grøn korridor langs Avon-floden, som vil bringe de oprindelige fugle tilbage til byen. Der arbejdes også på at genindføre verdens mindste pingvinart, den lille blå pingvin. Der arbejdes på nogle øer for at installere indlejringskasser, fjerne skadedyr og rovdyr og skabe sikre levesteder til pingvinerne.

Med Christchurch som startpunkt er der også mulighed for projekter i Punakaiki på Sydøens fantastiske vestkyst, hvor frivillige i løbet af de sidste 10 år har plantet over 170.000 træer. Nu hvor projektet går ind i sit andet årti, er der planer om at skabe et netværk af stier og fremstille info-materialer om restaureringsarbejdet, som understreger områdets unikke flora og fauna for offentligheden.

Miljøarbejde i New Zealand

Uger Pris
2 8.852
3 12.527
4 16.203
5 19.879
6 23.555
7 27.230
8 30.906
9 34.582
10 38.258
11 41.933
12 45.609

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Inkluderet i prisen

Programmet med frivilligt arbejde i New Zealand

Indkvartering under hele opholdet (fra fredag til fredag)

Helpension under hele opholdet (fra frokost første dag til frokost sidste dag)

Orienteringsforløb

Hjælp fra en erfaren teamleader

Projektrelaterede rejser: Transport mellem projekter og returrejse til ankomstpunkt

Sikkerhedsvejledning

Deltagerbevis og certifikat efter endt arbejdsophold

 “Wild Life Guidebook”

Følgende er ikke inkluderet prisen:

 • Rejseudgifter til og fra New Zealand
 • Rejseudgifter mellem forskellige startpunkter, hvis du vælger at deltage i mere end ét område
 • Udgifter til turistvisum. 
 • Rejseforsikring (EXIS sender gerne et tilbud på en police, som passer til dit ophold)
 • Sovepose, liggeunderlag, rygsæk, vandflaske (pakkeliste følger efter tilmelding)
 • Lommepenge
 • Indkvartering sidste fredag, efter endt arbejdsophold.
 • Udgifter til tøjvask

Om New Zealand

New Zealand består af to øer, North Island, kaldet “Smoking Island”) og South Island, som går under navnet “Jade Island”. New Zealands landskaber er blandt de smukkeste i verden, og landet er et populært filmsted for filmindustrien, hvilket måske tydeligst ses i Ringenes Herre-trilogien.

Naturen er vigtig for New Zealand og nationalparkerne dækker mere end 30.000 kvadratkilometer af territoriet.

Historien, kort fortalt

Aotearoa, «Den store, hvide skys land», blev befolket i det 9. århundrede af maorier, der ankom fra Polynesien. I årenes løb udvikledes en enestående kultur, der nåede et betragteligt niveau indenfor tekstilfremstilling, husbyggeri, bådebyggeri – kanoer – og inden for havebrug. Miljøet blev respekteret, da maorierne anså sig selv for at være de naturlige ressourcers vogtere og ansvarlige for de efterfølgende generationer. Hollænderen Abel Tasman ankom i 1642 til South Island, som er den største af de to vigtigste øer, men den oprindelige befolknings hårde modstand forhindrede hans landgang. Først i 1769 udførte englænderen James Cook en registrering af de to vigtigste øers kyststrækninger, og medvirkede på denne måde til at åbne dørene for den efterfølgende kolonisering af landet, som Abel Tasman havde kaldt «New Zealand». De første europæere, der slog sig ned var hvalfangere, sømænd og handelsfolk.
Koloniseringen tog fart i begyndelsen af det 19. århundrede, med ankomsten af britiske emigranter og missionærer. Deres tilstedeværelse bragte nye sygdomme, nye normer og nye trosretninger til øerne, hvilket forandrede maoriernes livsførelse radikalt. Kristendommen svækkede stammesamfundenes traditioner, og indførelsen af europæernes handelsformer, havde afgørende og negativ indflydelse på maoriernes livsbetingelser. 

I 1840 proklamerede den engelske trone officielt New Zealand for at være en britisk koloni. Først efter 2. Verdenskrig – i 1947 – bliver New Zealand et selvstændigt land.

Klimaet

Det meste af landet har mere end 3.000 solskinstimer om året. Om sommeren (december-marts) er den gennemsnitlige temperatur 29° C. Sommeren er varmest i den nordlige del af landet. Om vinteren (juni til august) er gennemsnitstemperaturen 13° C i hele landet, med varme dage og milde aftener i de nordlige områder, mens det kan blive køligt og regnfuldt i syd, selvom der stadig er masser af solrige dage.

Befolkningen

I New Zealand bor efterkommere af europæere, asiater og selvfølgelig den oprindelige befolkning, Maorierne.

 

Sproget

Det officielle sprog i New Zealand er engelsk.

 

EXIS i New Zealand

Du finder EXIS’ projekter i på både Nord- og Sydøen – og vi opfordrer alle deltagere til at besøge begge øer i det smukke land.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i New Zealand