Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Nepal

Nepal ligger i Himalayabjergkæden. Her finder du det frugtbare, tropiske lavland Tarai, det centrale højland med græsgange og Himalayabjergene med nogle af verdens højeste tinder. 

Information

Mange projekter

Fra 3 uger

Fra kr. 7.913,-

Frivilligt arbejde i Nepal

Namaste! EXIS arrangerer frivilligt arbejde i Nepal indenfor mange forskellige områder, i samarbejde med en lokal NGO.

Frivilligt arbejde i Nepal er en enestående mulighed for at opleve det smukke land, kulturen og den lokale befolkning på nærmeste hold. For at deltage skal du være selvstændig og udadvendt, fyldt 18 år og have lyst til og mod på at arbejde som frivillig.

 

Programstart, ankomst, introduktion

Programmet starter den første og tredje mandag i hver måned, med ankomst dagen før (søndag), hvor du bliver afhentet i lufthavnen i Kathmandu.

Opholdet indledes med et par introduktionsdage med informationer om dit arbejdssted, NGO’en, kulturforskelle, lidt undervisning i nepali og rundvisning til 2 forskellige kultursteder som for eksempel Patan Square og Pashupatinath. Under introduktionen bor du på et hostel i Kathmandu.

Hver frivillig får efter ankomst tildelt en koordinator, som står til rådighed under hele opholdet. Du kan altid kommunikere med din koordinator enten ansigt til ansigt, eller via e-mail eller telefon.

På ankomstdagen bliver du hentet fra lufthavnen og kørt til hotellet. Efter introdagene bliver du kørt til det sted du skal bo under resten af opholdet. Hver måned er der et fredagsmøde, hvor alle de frivillige mødes.

Projekterne i Nepal

Herunder kan du læse om de forskellige muligheder inden for frivilligt arbejde i Nepal. På de fleste projekter er det muligt at deltage enten som frivillig eller som praktikant i forbindelse med uddannelse.

 

Kost og logi i Nepal

Når du arbejder som frivillig i Nepal vil du være indkvarteret ved en værtsfamilie eller på selve arbejdsstedet. Du skal forvente at skulle dele værelse og badeværelse. Det er ordentlige forhold, men naturligvis ikke europæiske standarder. Under dit arbejdsophold får du 3 daglige nepalesiske måltider.

Frivilligt arbejde i Nepal

Engelskundervisning i buddhistkloster

Munkene på buddhistiske klostre er meget interesseret i at lære engelsk og møde frivillige fra andre kulturer. Som frivillig vil du få erfaring med at undervise i engelsk, men du vil samtidig få et indblik i livet på klosteret. Du vil være omgivet af meditation, ritualer, bønner, sange og få et indblik i munkenes liv, i den buddhistiske religion og livsstil.

Dine daglige opgaver kan være:

 • At planlægge og forberede din undervisning
 • Undervise i engelsk
 • Interagere med de unge munke på klostret
 • Hjælpe lærerne til at blive bedre til engelsk
 • Lære børnene sanitære forhold/hygiejne

Minimum 4 uger.

Frivillig på skole i Nepal

Gode engelskkundskaber er efterspurgte i Nepal, og kan især være meget nyttig i forbindelse med uddannelse og job. Som frivillig på en folkeskole kan du netop være med til at undervise eleverne i engelsk og herved hjælpe dem med at få en bedre fremtid. Dette projekt er særdeles velegnet til frivillige eller praktikanter, der ønsker at få en hands-on-klasseværelse oplevelse.

Dine daglige opgaver kan være:

 • Planlægge undervisning
 • Undervise i engelsk og eventuel andre fag
 • Interagere med børnene fra det lokale samfund
 • Hjælpe lærerne med at blive bedre til engelsk
 • Skabe undervisningsressourcer med de lokale lærere

Skolerne holder lukket pga. ferie i januar måned og nogle dage i april, juli og oktober.

Frivilligt arbejde i Nepal
Frivilligt arbejde i Nepal

Døve-undervisning

Døve-undervisning

Døve mennesker forsømmes desværre stadigvæk den dag i dag af Nepals uddannelsessystem og imødekommer på ingen måde deres særlige behov. Det resulterer i de fleste tilfælde i, at eleverne forlader skolen. På dette projekt vil du som frivillig være med til at give disse personer en ekstra chance og bedre fremtidsudsigter. Du vil få en bred berøringsflade, og dine arbejdsopgaver kan f.eks. være:

 • Engelskundervisning
 • Undervisning i hygiejne
 • Organisere workshops og udflugter.

 

Det er ikke nødvendigt at have kendskab til tegnsprog.

IT-undervisning

Der er en alvorlig mangel på IT-knowhow i Nepal, og der skal en meget stor indsats til for at forbedre og indhente kendskabet til IT. Hvis du er dygtig til IT, og har mod på at give din viden videre, så kan du på adskillige måder gøre en mærkbar forskel. På dette projekt kan du komme til at beskæftige dig med følgende opgaver:  

 • Undervise i grundlæggende IT-kundskaber på skoler
 • Hjælpe i NGO’en med at forbedre deres hjemmeside
 • Undervise lokale lærere i computer- og internetfærdigheder

 

Frivilligt arbejde i Nepal

Undervisning på skoler på landet

På dette projekt vil du få erfaring med at undervise børn i engelsk samt opleve den nepalesiske kultur og samfund fra befolkningens vinkel.

Du vil komme til at bo hos en nepalesisk familie i en landsby og blive en integreret del af familien og lokalbefolkningen. Du vil leve under de samme boligforhold som din værtsfamilie, hvilket ofte betyder uden bruser, toilet uden træk og vask ved brønden. Internetforbindelse har landsbyerne højst sandsynligt heller ikke, så her vil det være nødvendigt at tage til en af de større byer i nærheden.

Din primære arbejdsopgave er undervisning, men du kan også være med til at arrangere aktiviteter for børn.    

Sports-undervisning

De mest populære sportsgrene i Nepal er volleyball, fodbold, kricket og basketball. Du kan som frivilligt arbejde indenfor et af de fire nævnte sportsgrene eller andre indendørs/udendørs sportsgrene efter eget ønske.

Dette projekt kræver en del selvstændighed og planlægning fra den frivilliges side, og du vil komme til at undervise, træne, motivere og arrangere aktiviteter for børn/lærere.

 

Frivilligt arbejde i Nepal

Kunst & design

Dette projekt henvender sig til frivillige med interesse for følgende områder indenfor kunst og håndværk: at tegne, male, kreere gavekort, danse og musik.

Du vil som frivillig få et indblik i nepalesisk kunst og samtidig være med til at udvikle børn og unges kunstneriske færdigheder.

Din primære arbejdsopgave er at undervise i et eller flere af de nævnte områder enten på en skole eller et andet lokalt undervisningssted. Arbejdet kræver en del selvstændighed, planlægning og kreativitet fra den frivilliges side.  

Frivillig på børnehjem

Hvert år flygter tusindvis af fattige børn til Katmandu, på jagt efter job og en bedre fremtid. Mange af dem ender med at arbejde 14 timer om dagen på hoteller eller restauranter.

De fleste børnehjem i Nepal har 20 til 30 børn i alderen 4 til 12 år. Nogle børnehjem er mindre strukturerede og fungerer som uformelle skoler. Indkvarteringen er enten på hjemmet eller hos en værtsfamilie i nærheden.

Der placeres frivillige på forskellige børnehjem i Kathmandu.

Arbejdsopgaver kan være:

 • Undervise i engelsk og/eller matematik
 • Hjælpe børn med deres lektier
 • Undervise i hygiejne
 • Hjælpe med maden
 • Lege med børnene
 • Arrangere kreative aktiviteter som kunst og håndværk
 • Undervise i musik og sang
 • Hjælpe med rengøring på hjemmet
 • Ledsage børn til og fra skolen
Frivilligt arbejde i Nepal
Frivilligt arbejde i Nepal

Arbejde med gadebørn

Alene i Kathmandu er der ca. 1000 gadebørn, som ikke går i skole, men i stedet arbejder på gader, søger mad i affald, sover på gader, og bliver ofre for menneskehandel.

Dette projekt har i høj grad brug for frivillige, der har mod på at give børnene opmærksomhed, omsorg og glædelige oplevelser. Som frivillig kan du gøre en verden til forskel, og dine arbejdsopgaver kan være:

 • Uddannelsesaktiviteter
 • Engagere sig i kreative aktiviteter med børn
 • Undervise i hygiejne
 • Give dem kærlighed og omsorg
 • Arbejde på drop-in centret, som giver basal pleje til disse børn

Sundhedspraktik i Nepal

Dette program henvender sig til studerende med en relevant, sundhedsfaglig baggrund, såsom medicin- eller sygeplejerskestuderende.

NGO’en mobiliserer lokale og internationale frivillige eller praktikanter i de landdistrikter, hvor befolkningen ikke har adgang til sundhedsfaciliteter. Formålet er at forbedre folkesundheden gennem uddannelse. De lokale sundheds-poster får støtte af en sygeplejerske og en læge. Frivillige eller praktikanter vil være med til at yde lægehjælp til de personer, der har størst behov.  

Eksempler på opgaver:

 • Give patienter basal rådgivning
 • Hjælpe lægerne ved at måle blodtryk, temperatur osv.
 • Undervise lokalbefolkningen i landdistrikterne i grundlæggende sundhed og hygiejne
 • Uddele medicin sammen med læger og sygeplejersker
Frivilligt arbejde i Nepal

Plejehjem

Formålet med projektet er at beskytte samt forbedre ældres rettigheder i Nepal, og som frivillig vil du på mange forskellige måder være med til at understøtte dette mål. Du vil først og fremmest komme til at beskæftige dig med en bred vifte af opgaver på et plejehjem med henblik på praktisk at hjælpe de ældre med at opfylde deres sociale og personlige behov. Nogle frivillige vil samtidig også få mulighed for at arbejde for ældresagen på et mere administrativt niveau for forskellige organisationer, afhængig af dine kompetencer.

Eksempler på opgaver:

 • Sørge for deres sundhed og renlighed
 • At fremme et aktivt liv for ældre
 • At bruge tid og få kendskab til de ældre
 • Give dem omsorg og medfølelse
 • Hjælpe støtteorganisationers medarbejdere
 • Gennemføre forskning i eksisterende praksis
Frivilligt arbejde i Nepal

Landbrugsprojekt

Projektets mission er at øge agro-skovbrug, og samtidig reducere Nepals afhængighed af den krævende og mindre rentable traditionelle terrasse landbrug. Agro-skovbrug er en form for jorddyrkning, hvor afgrøder dyrkes blandt træer. Fordelen er blandt andet øget biodiversitet og større høst. Som frivillig kan du netop være med til at indføre de nye metoder og herved forbedre bøndernes liv. Du vil komme til at bo på projektet, og dine arbejdsopgaver afhænger af dine kompetencer, men kan være følgende:  

 

 • At arbejde sammen med dygtige Nepalesiske bønder, dyrke jorden og engagere dig i agro-skovbrug
 • Hjælpe med at vedligeholde projektets indkvarteringssted og omgivelserne
 • Udføre forskningsrelaterede aktiviteter
 • At undervise i skovbrugs teknikker (kun til deltagere med relevant uddannelse eller erfaring)

Byggeri

Infrastrukturen for de dårligt stillede områder i landdistrikterne i Nepal er meget mangelfuldt, særligt efter jordskælvet. Mange huse har ikke ordentlige toiletter og ikke adgang til faciliteter såsom biblioteker og klasseværelser. Hensigten med projektet er netop at forbedre infrastrukturen indenfor de nævnte områder og fremme samfundets udvikling. Arbejdsopgaverne er fysisk krævende og kan være følgende:

 • At arbejde sammen med dygtige lokale håndværkere
 • Ufaglært arbejdskraft såsom at grave og blande beton
 • Bygge toiletter, opføre vægge og klasseværelser
 • Øge befolkningens bevidsthed om sanitetens betydning
Frivilligt arbejde i Nepal

Praktik i Nepal

De fleste af de nævnte projekter og arbejdssteder er også åbne for at modtage praktikanter. Send en e-mail til [email protected], hvor du forklarer dine ønsker og fortæller hvilke krav, din studievejleder stiller. Så vil EXIS finde ud af, hvor du bedst vil kunne passe ind.

 

Priser: Frivilligt arbejde i Nepal

Uger Frivilligt arbejde Kloster, byggeri & sundhed Praktik
3 8.913 10.680
4 9.625 10.525 11,446
5 10.338 11.238 12.213
6 11.050 11.950 12.979
7 11.763 12.663 13.746
8 12.475 13.375 14.512
9 13.188 14.088 15.279
10 13.900 14.800 16.045
11 14.613 15.513 16.812
12 15.235 16.225 17.578

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Inkluderet i prisen

Frivilligt arbejde i Nepal, på et gennemtestet projekt

Kost og logi under hele programmet. 

Hjælp og vejledning af lokalt ansatte under hele opholdet

Intro-forløb

N

Deltagerbevis

Personlig donation til NGO’en i Nepal

Håndbog om Nepal før afrejse

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

 • Flybilletter
 • Rejseforsikring (EXIS sender gerne et tilbud på en rejseforsikring, som passer til dit ophold)
 • Udgifter til visum
 • Vaccinationer
 • Adgangsbilletter til seværdigheder ved udflugter m.m.
 • Eventuelle transportudgifter fra indkvarteringssted til arbejdssted (3-4 US dollar per dag)
 • Vask af tøj

Fakta om Nepal

Nepal ligger i Himalayabjergkæden uden adgang til havet. Det har grænser til Indien i øst, vest og syd og Kina(Tibet) mod nord. Hovedstaden er den gamle kongeby Kathmandu, der ligger i landets vigtigste område, Kathmandudalen, i 1300-1450 meters højde.

Landet var et monarki indtil 15. januar 2008, hvor kongen blev frataget hovedparten af sine beføjelser. Et nyvalgt parlament erklærede 28. maj Nepal for en republik.
Det er et udpræget landbrugsland – ca. 90 % er beskæftiget indenfor dette område. Der dyrkes bl.a. ris, sukkerrør, tobak, jute og korn. Kvægavl, okser og bøfler, har også en stor betydning

Dyrelivet er meget rigt, især i jungle- og sumpegnene; hvor der findes bl.a. tigre, leoparder, bjørne, ulve, elefanter og det meget sjældne indiske næsehorn.

 

Klimaet i Nepal

Den store variation i klimaet, opdeler landet i 3 områder: det frugtbare og tropiske lavland Tarai, det centrale højland med græsgange og skove, samt Himalayabjergene med nogle af verdens højeste tinder.

 

Sproget i Nepal

Det officielle sprog er nepali, men det tales kun af halvdelen af befolkningen. De mange andre sprog svarer til de forskellige folk og kulturer i landet. De veluddannede i Kathmandu taler og forstår som regel engelsk, især de unge. Du skal derimod ikke regne med, at folk i landområderne eller ældre mennesker er i stand til at kommunikere på engelsk.

 

EXIS i Nepal

Vores projekter ligger primært i Kathmandu og omegnen, men enkelte projekter ligger langt ude på landet.

 

Befolkningen i Nepal

Nepal er etnisk, såvel som religiøst, et mangesidet og varieret land. 90 % af befolkningen tilhører hinduismen, derudover er der et buddhistisk, muslimsk og kristent mindretal. Landets mange etniske grupper lever relativt fredeligt side om side.

Det er et af verdens fattigste lande, arbejdsløsheden er meget høj, og omkring 80 % af befolkningen lever uden regelmæssig indkomst. Endnu i dag er omkring tre fjerdedele af befolkningen analfabeter.

Selvom der er skolepligt indtil sjette klasse, kommer en stor del af børnene ikke i skole, da der ofte er brug for deres arbejdskraft i marken, eller fordi der ganske enkelt er for lang vej til skolen. Der er derfor et stort antal tiggere, fattige og gadebørn i Kathmandu og andre store byer.

 

Inden du tager af sted

Det er en stor udfordring at bo og arbejde i et fattigt land. Det kræver mod og tilpasningsdygtighed. Især i starten kan det synes overvældende at skulle tilpasse sig helt fremmede forhold, klare sig på et nyt sprog osv.. Tingene fungerer ikke, som du er vant til, folk reagerer ikke, som du ville forvente, klimaet, maden, stemningen – alt er anderledes.

I forbindelse med dit arbejde vil du dagligt blive konfronteret med en barsk social virkelighed og få oplevelser og erfaringer, der er meget forskellige fra turistens. Forvent ikke, at der ligger et færdigt program til dig, når du begynder på arbejdet. Har du bestemt dig for at arbejde med børn, er det godt, at du selv har en idé om, hvordan man beskæftiger børn – håndarbejde, sport, leg, eller hvad du ellers kan finde på. Brug din fantasi og vær kreativ.

At deltage i arbejdsprogrammet kræver modenhed, fleksibilitet, selvstændighed og lyst til socialt arbejde. Samtidig giver det dig muligheden for at udføre et meningsfuldt arbejde, få unikke erfaringer og – ikke at forglemme – en oplevelse for livet.

Selvom EXIS altid bestræber sig på at levere den bedste service, også i Nepal, kan man ikke forvente europæiske standarder. Arbejdet er ikke, som i Europa, tilrettelagt efter ugeskemaer og lignende.

For at få alt til at fungere optimalt kræves der en personlig indsats fra deltagernes side.

Anbefalet læsning:

The Kathmandu Valley af Kerry Moran.
Mount Everest National Park: Sagarmatha Mother of the Universe af Margaret Jefferies.
The Royal Chitwan National Park af Margaret Jefferies and Hemanta Mishra.
Trekking in the Everest Region af Jamie McGuinness.
Trekking in the Annapurna Region af Bryn Thomas.
Insight Guides: Nepal af Hans Hofer.

 

 

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i Nepal