Tilbage til projekt-oversigt

Erfaringer med EXIS i Thailand

Her kan du læse om tidligere deltageres erfaringer med EXIS i Thailand.

I had a lot of fun while staying here in Ayutthaya. The two days of orientation were great, especially cooking with Auswins family. They were so nice and I will never forget that.

I wish we would have had 2 more days of orientation. Sukanya and Auswin have both been very helpful during my stay.

Working with the kids was both very difficult and wonderful. I just wished I could have had more time with them. I would have liked to work in the kindergarten as well.

I have met so many great people here that will be my friends forever.
This was a great experience.

Thanks for everything

Steinum, Island

I am overall very satisfied with the program and its staff.

The accommodation exceeded my expectations and the other volunteers at the house were great.

Thanks for a great two months in Thailand and for an unforgettable trip!

Unnur, Island

Nå men det var en fantastisk tur, og jeg fandt ud af at udtrykket øst, vest, hjemme bedst ikke altid er sandt. Jeg har også anbefalet det til et par af mine venner, hvoraf en af dem, Alexander, skal af sted.

Det var bestemt en fantastisk tur, særligt den første uge hvor vi var ude og se på templer Marian og jeg sammen med Sukanya og Mr. Kai, og home-stayed ved urai i bangsai village, med Sezal og Marian, var virkelig spændende og en fantastisk oplevelse. Vi lavede faktisk en hel masse hver dag den første uge men det blev aldrig stressende eller anstrengende. Man skulle bare lige vende sig til varmen og de kæmpestore insekter og naturligvis alle myggene. Det var lidt vemodigt at skulle sige farvel til dem den weekend, men det var meget rart at komme tilbage og møde Julia der havde været væk de første par dage den første uge. Sezal og Marian var virkelig søde, men jeg havde jo nok mere tilfælles med Julia da vi jo var jævnaldrende, selvom hun kunne være ufatteligt anstrengende til tider. Men vi havde det sjovt sammen både hjemme ved jeab og i skolen. Tror virkelig det havde været hårdt uden hende.

Nå men skolen var et hyggeligt sted og børnene var virkelig søde, men alt for unge tror jeg til egentlig at lære dem noget. Der var kun en person på skolen der snakkede og forstod engelsk og det inspektøren, men de var alle sammen både søde og hjælpsomme. Eller det vil sige at man for det meste selv fik lov at styre showet og det var ikke altid lige nemt at holde styr på alle børnene når lærerne ikke var i lokalet. Men de var glade for musik så der var stor glæde når jeg havde guitaren med, og jeg tror de plukkede næsten hele blomsterhaven til os den sidste dag vi var der.

Mr. kai var virkelig hjælpsom for det meste når det kom til noget med transport, ikke at vi besværligede ham med småture o.lign., men altså til og fra lufthavnen og råd med hvordan man kom rundt. Sukanya har jeg ikke set siden den første dag hvor hun tog Marian og jeg ud og se på templer. Jeg syntes jeg havde fået at vide at hun ville checke ind på os en gang imellem, men hun har nok haft for travlt. Hun var også på ferie en uges tid, så julia og jeg måtte betale for at komme i skole, men vi fik pengene tilbage senere.

Nå men altså bortset fra at det ikke altid virkede som om der var styr på ret meget og den ene hånd vidst ikke altid vidste hvad den anden lavede (kendte følelsen fra mit gamle arbejde, så generede mig ikke), gik alting jo godt og det var en fantastisk oplevelse. jeg vil bestemt gerne derned igen snarest muligt, men det skulle være på ferie, for at få mere tid til at rejse rundt dernede og jeg tror også at det i sidste ende ville være billigere.

Jeg kan ikke takke jer nok for den oplevelse i har givet mig. Det virkelig været fantastisk.

Jeg ved ikke hvad jeg ellers skal fortælle om. Der jo så meget, men hvis I vil vide mere er i jo altid velkommen til at skrive tilbage.

Casper

Jeg kan med stor glæde fortælle at jeg er blevet optaget på medicinstudiet, som var den største grund til at jeg tog af sted for at arbejde på børnehjemmet. Så det er jeg meget glad for.

Det var et utrolig godt børnehjem at være på. Børnene havde det godt, der var rigtig gode faciliteter og jeg fik, som frivillig, lov til utrolig meget, hvilket jeg er glad for. De talte ikke særlig godt engelsk, men på vores introtur, havde vi lært lidt thai og med det og indstillingen til at imødekomme en ny kultur og et nyt sprog fik jeg 3 rigtig gode måneder på børnehjemmet.

Efter jeg er kommet hjem og får mærket efter føler jeg virkelig at der er sket noget med mig. Jeg har radikalt ændret holdninger til utrolig mange ting. Jeg sætter stor pris på mange ting som jeg før tog forgivet. Blandt andet føler jeg mig utrolig privilegeret over at have haft en god barndom med begge mine forældre. Ting som man tager forgivet indtil man ser hvordan andre mennesker i verden har det. Børnene på børnehjemmet var utrolig glade og meget kærlige. Meget anderledes end børn herhjemme.

Jeg blev meget knyttet til de børn så det var svært at sige farvel til dem da jeg var færdig på børnehjemmet.

Det var også et rigtig godt sted jeg boede. Tilpas afstand til Bangkok som var springbræt for mange af mine udflugter i weekenden Så det passede fint. Der var ting man kunne lave i PakKret, såsom en biograf – der var godt at bruge når man havde brug for en mental pause fra Thailand.

Der var også hele tiden andre frivillige omkring mig, så jeg følte mig ikke alene. Louise og jeg havde det rigtig godt sammen og tog på weekendture sammen forskellige steder i Thailand. Senere da Manja og Line kom, hyggede vi os alle 4 sammen. Så det var helt perfekt at have nogen man kunne dele oplevelserne med og stadig være tæt på når vi kom hjem til Danmark. Vi snakker jævnligt sammen og har set hinanden nogle gange. Det er rart at have nogen at dele oplevelserne med efter man er kommet hjem – for jeg kan mærke at der er mange ting jeg stadig har brug for at fortælle og snakke om efter turen, og det er rart at snakke med nogen om det, som selv var der og har det på samme måde.

Efter at have arbejdet 3 måneder på børnehjemmet rejste jeg rundt i Thailand i 3 uger og kom hjem sidst i april. Noget af tiden rejste jeg sammen med Manja og Line (vi var færdige på børnehjemmet samtidig).

Når man rejser så langt som til Thailand og kommer så tæt på befolkningen og kulturen som jeg gjorde sker der selvfølgelig en masse omvæltninger og man må regne med at det ikke er som hjemme i Danmark.

Alt i alt synes jeg det var en god og lærerig oplevelse. Det har været et både fagligt men også et menneskeligt udviklende ophold.

Det er en tur jeg vil se tilbage på med stor glæde og vemod. Med en stresset og hård hverdag jeg har fået på medicinstudiet er det rart at tænke tilbage på en tid hvor man ”stod stille” og kunne lære sig selv bedre at kende og prøve sig selv af. Det har i hvert fald gavnet mig og vil stadig gavne mig i mit liv fremover. Jeg kan varmt anbefale EXIS til andre som ønsker et udlandsophold.

Mette

I have to say that I had wonderful experiences!
The thing I enjoyed most was to be with the family I stayed with while in Thailand. They took me to weddings, to funerals and other Buddhist ceremonies! It was very interesting to get so close to the culture of the Thai people. Everybody in the family took care of me and was interested in what I am doing or thinking. I felt very comfortable all the time.

We had also a lot of good food together. My voluntary work stay, teaching at the Klong Ban Prao School was very challenging to me. I never taught to kids who couldn’t understand me. But I had a lot of funny situations where we just laughed together! It just takes a while to get used to it. The students were very nice to me and used to come up to me to shake hands or to simply say “Hello, How are you”! The teachers were all very nice and they helped me where they could.

During the first two weeks “culture and language” program, I enjoyed to go out for dinner and lunch to learn about people and culture. I had the chance to ask questions. We went to Bangkok, Ayuthaya and the Floating markets. The staffs here in Thailand are very friendly and nice. Mr. Kai, one of the staff, took me to the future park (shopping mall) even though it was his “day-off”.

Christina

I have nearly finished my first week here and I have loved it. Everyone is so friendly and welcoming and they are so thankful for the help we are giving to the children. It is difficult for the children as they know the English words, but they are unable to pronounce the words. The children are keen to learn and always want to talk to you. The people are kind and proud of their country; they want to show you everything. It is an excellent opportunity to experience authentic Thai life. I am looking forward to seeing how the children get on with their spoken English over the next few weeks and also seeing more of Thailand. Thank you very much for your support during orientation, it gave me a good start to my time stay here in Thailand.

Susanne

On my first day at school, I was immediately surrounded by thirty elementary school students with big round eyes who were afraid to get any closer than ten feet. Throughout the day I’d catch them peeking around doorways and sneaking up behind me to watch my every move. By the end of the first week, however, they were pulling on my arms begging me to sing with them or teach them a new game. Everywhere I’d turn I’d hear a chorus of “Good Morning Sarah.”

Teaching English at a Thai school is certainly a memorable and rewarding experience. I felt like a movie star while knowing I was helping the children of that small community improve their English communication, a skill which has become a necessity for young people in Thailand. I also had the opportunity to teach people about my own culture while being immersed in Thai culture through the homestay experience. Staying with a Thai family allowed me to learn more about Thai culture than I ever could have if I had traveled around from guest house to guest house for two weeks. Without a doubt teaching English at my school and staying with my Thai host family will be experiences I carry with me for the rest of my life.

Sarah