Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Ecuador

Du kan vælge mellem mange slags frivilligt arbejde i Ecuador: På skoler og børnehjem og andre sociale institutioner, i lokalsamfund eller arbejde med dyr og planter, både på fastlandet eller på Galápagos-øerne.

Frivilligt arbejde i Ecuador

I Ecuador har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige former for frivilligt arbejde. Du kan bl.a. vælge at arbejde med gadebørn, fysisk- eller psykisk handicappede, i uddannelsesinstitutioner, stammesamfund i jungler eller i nationalparker.

For at du kan være klædt godt på til at indgå i frivilligt arbejde, starter du dit ophold i Ecuador med et spanskkursus. Det kombinerede sprog- og arbejdsprogram består af minimum 2 ugers standard sprogundervisning efterfulgt af frivilligt arbejde i en periode på typisk 4-24 uger. Afhængigt af arbejdsstedet og dit spanskniveau, er der også i enkelte tilfælde mulighed for at arbejde sideløbende med spanskundervisningen. I løbet af dit sprogophold bliver du forberedt på det frivillige arbejde, i samråd med skolens koordinator, som er ansvarlig for, at det frivillige bliver en berigende og lærerig oplevelse, både for dig og for arbejdsstedet.

Et sprog- og arbejdsophold i Ecuador giver dig ikke blot lejlighed til at bruge sproget aktivt hver dag; du vil komme til at deltage i aktiviteter, som vil give dig vigtige erfaringer, og hvor du bidrager til udviklingen af et land med store problemer og endnu større potentiale. Som frivillig skal du være parat til at give en hånd med overalt. Arbejdet kræver fleksibilitet, initiativ, modenhed og gå-på-mod. Til gengæld får du en unik mulighed for at lære Ecuador at kende indefra.

Under det frivillige arbejde kan du vælge at blive boende hos din ecuadorianske værtsfamilie eller blive flyttet til en anden, hvis dit arbejdssted ligger langt væk. Vælger du at arbejde i en nationalpark eller i junglen, bliver du indkvarteret på arbejdsstedet.

Vores projekter i Ecuador

Nedenfor kan du se nogle eksempler på frivilligt arbejde i og udenfor Quito. Der kommer ofte nye projeker til.

Programstart

Der er programstart hver mandag året rundt, med ankomst søndagen før.

Sprogkurset

Som frivillig i Ecuador starter du dit ophold med et spanskkursus på minimum 2 uger, så du er godt klædt på til arbejdet. Du modtager 20 spansklektioner om ugen i grupper på max. 4 studerende. Undervisningen foregår om formiddagen, og om eftermiddagen er der mulighed for at deltage i skolens aktiviteter eller udforske Quito på egen hånd. Du kan læse meget mere om vores sprogkurser i Ecuador her.

 

Kost og logi

De studerende indkvarteres i et enkeltværelse hos omhyggeligt udvalgte ecuadorianske værtsfamilier. Sprogligt, kulturelt og menneskeligt er dette den bedste måde at få et optimalt udbytte af opholdet. Værtsfamilierne tilhører normalt den ecuadorianske middelklasse og har typisk samarbejdet med skolen i mange år. Værtsfamilerne er åbne og udadvendte og gør alt for, at du aktivt bruger dine nye sprogfærdigheder døgnet rundt.

De studerende er meget glade for det netværk, en værtsfamilie udgør, og de forbliver ofte i kontakt med værtsfamilien efter opholdets afslutning. Værtsfamilierne taler normalt udelukkende spansk, men er vant til at have studerende boende, så kommunikations-barrierer overskrides hurtigt, selv for absolutte begyndere. Du får morgen- og aftensmad hos værtsfamilien, der også sørger for tøjvask. De fleste værtsfamilier bor 5-20 minutters gang fra skolen.

Du ankommer normalt til værtsfamilien dagen inden kursusstart (søndag) og afrejser dagen efter endt kursusforløb (lørdag).

Under det frivillige arbejde kan du vælge at blive boende hos din ecuadorianske værtsfamilie eller blive flyttet til en anden, hvis dit placeringssted ligger langt væk. På nogle arbejdssteder bliver frivillige indkvarteret på arbejdspladsen.

 

Center for gadebørn

Denne NGO blev oprettet i 2004. Formålet er at skabe et sikkert sted for børn og unge fra fattige familier. Forældrene er ofte selv tidligere gadebørn, og kan have været prostitueret. De fleste kom oprindeligt fra landdistrikterne på jagt efter arbejde. Nogle forældre har haft problemer med narkotika- og alkohol.

Uden NGO’ens arbejde ville børnene være i konstant risiko for stofmisbrug, alkoholisme, seksuelt misbrug eller børneprostitution. Derfor er uddannelse en prioritet. Det gives økonomisk støtte til forældrene, så de kan tilmelde deres børn i statsskoler. Hovedaktiviteterne på dette arbejdssted er at passe børn før og efter skole, give dem frokost og lære dem menneskelige værdier.
NGO’en ligger i Quitos den gamle bydel, ca. 50 minutter fra sprogskolen.

Frivillige skal regne med arbejde fra kl. 9 til kl.16. Frokost fra kl. 12.30

Opgaverne kan være:

 • At hjælpe med lektier om morgenen eller eftermiddagen
 • At hjælpe i køkkenet og serverer mad 
 • At lære børn at børste tænder
 • At forberede klassemateriale sammen med læreren.
 • At undervise etiske værdier
 • At købe grøntsager og frugt på markedspladsen

Når børnene er færdige med deres lektier, kan du eventuelt undervise engelsk, hjælpe med ekstra matematik, grammatik, samfundsvidenskab, hjælpe med brug af computer, organisere sportsaktiviteter, tegne og male. 

Minimum arbejdsophold er på 2 uger.

Hjemmet holder lukket i juli måneden og de første 2 uger i august, samt 2 uger i juleperioden.

Efter-skole aktiviteter

Her tilbydes ca. 40 børn i en alder fra 6 til 12 et trygt sted efter deres skoledag. De fleste børn, er fra Chota-dalen (tæt på Carchi og Imbabura-provinsen), hvis kommet til Quito for at finde jagt efter arbejde.
Børnene får frokost og laver deres lektier. I fritiden er der tid tll rekreative aktiviteter. Centret sørger for at de ikke er alene hjemme, mens deres hård arbejdende forældre
arbejder til sent om dagen. Centret ligger i Comité del Pueblo, på 50 minutters afstand med bus fra sprogskolen.

Frivillige arbejder fra mandag til fredag fra kl. 13 til kl.16.

Opgaverne er de sammen som ved center for gadebørn herover.

Minimum arbejdsophold er på 2 uger.
Centret holder lukket i juli måned og de første 2 uger i august, og 2 uger i juleperioden.

Plejehjem

Har du lyst til at arbejde med ældre, er der mulighed for at hjælpe på et plejehjem. Hjemmet ligger i Bellavista området, på 30 minutters gåafstand fra skolen.

Her får du lært, hvordan man gør ting som at tage en persons puls eller blodtryk. Der er en altid en sygeplejerske til stede.  Du behøver som frivillig ikke at have en uddannelsesmæssig baggrund.

Udover de medicinske aspekter, vil frivillige også spille spil, arbejde på kunsthåndværksprojekter, læse, og lavet let aerobic med beboerne, for at hjælpe med at skabe en mental, fysisk og følelsesmæssig stimulering.   
Der aftales en tidsplan sammen med ledelsen. Viljen til at tilbringe kvalitetstid med beboerne er et must.
Der arbejdes ellers fra kl. 8 til 13 og fra kl. 14 til 17.
Opgaverne kan være:

 • At hjælpe med personlig pleje og hygiejne.
 • At hjælpe med måltiderne
 • At tage puls og blodtryk
 • Lidt fysioterapi og øvelser
 • At organisere aktiviteter som at male, at læse bøger, hjælpe med håndværk, kortspil, domino, bingo, at se film og fremme diskussioner.

Om lørdagen får damerne manicure og pedicure.

Minimum arbejdsophold 2 uger.

Hjem for unge mødre og deres børn

Når du kommer ind i huset, føles det som om du er kommet ind i et hjem, og det er der god grund til.
Huset er et stort familiehjem, men familien, der bor her, har dedikeret deres tid, hus og lidenskab til at skabe et center for gravide teenagere.
Pigerne som kommer her, er ofte blevet afvist af deres familier, så ud over at have socialrådgivere, terapeuter og advokater til rådighed for disse kvinder, søger dette projekt også at give et familieliv. Fællesrummet og soveværelserne er til kvinder under deres graviditet og det første år med deres barn. Der kan være op til fem piger ad gangen, og ud over at forberede dem på livet som mor, lægges der også vægt på at forsøge at genoprette forbindelsen med deres familier. Frivillige arbejder sammen med kvinderne og personalet i huset. Hjemmet drives af en kristen organisation, og der er derfor er kun adgang for kvindelige, kristne frivillige.
Arbejdstider er fra kl. 8.30 til 13 og 14 til 17.

Opgaverne kan være:

 • At hjælpe pigerne i køkkenet med at tilberede måltider
 • At hjælpe med at pleje babyer
 • At hjælpe med aktiviteter som lektier, workshops og gruppemøder.
 • At organisere fritidsaktiviteter i fritiden.
 • At hjælpe med havearbejdet og vedligeholdelse.

Minimum arbejdsopholdet er 2 uger.

Lokalsamfund: Børnehave i regnskoven

Børnehaven ligger i Mindo i Pichincha-provinsen i det nordlige Ecuador. Der er ca. 2500 indbyggere som lever af kvægavl, landbrug og turisme. Mindos skønne natur er især kendt for ”Mindo Nambillo Protected Forest”, et økosystem med af ca. 500 fuglearter, 90 sommerfuglearter og et væld af forskellige orkideer og andre planter. Her ligger den lokale Mindo børnehave, som  arbejder med børn i alderen 1-4 år.  De 50 børn er delt op i fem grupper, hvor hver stue har alderssvarende materiale fra dukketeatre og stofbøger til puslespil og plakater af alfabetet. Murene har strålende farver, og det nyrenoverede badeværelse har endda en tandbørstestation. Børnene får frokost og en snack og naturligvis mulighed for en middagslur.

Frivillige arbejder med børnene som omsorgspersoner og som pædagogmedhjælpere De deltager i alle skolens daglige aktiviteter.  Der lægges vægt på samfundsuddannelse, derfor kommer mødre og fædre ofte til lektioner og foredrag. På den måde er fællesskabet i stand til at tage sig af både børnene og deres forældre. Hvis du elsker små børn og leder efter en måde at tilbringe lidt tid uden for Quito i et smukt og indbydende samfund, er dette et perfekt projekt. 
Opgaverne er:

 • At hjælpe børn med hygiejnen
 • At passe babyer
 • At ledsage børnene i pausen
 • At hjælpe med frokost
 • At organisere spil og aktiviteter
 • At lege med børnene

Arbejdstiden er fra kl. 9 til 13, mandag til fredag.
Mindo ligger omkring 3 timers bustur fra Quito. Du får hjælp fra en ansat første gang du skal tage bussen frem og tilbage til Quito. Indkvartering med helpension hos lokal værtsfamilie.

Sommerferien er i juli og august og der er 2 ugers juleferie sidst i december.

Downs Syndrom Center

Det private uddannelsescenter tilbyder uddannelsesmæssige, erhvervsmæssige og arbejdsmæssige inklusionsmuligheder til personer med moderate og svære intellektuelle handicap, Downs syndrom og autisme. Der arbejdes med ca. 15 elever fra 6 år og opad.

Centret fokuserer på tidlig stimulering; grundlæggende uddannelse; værksteder (håndværk, keramik, bageri og dans); fysisk, tale, psykologisk og ergoterapi.
Jobtræning med værksteder og håndværk med formål til salg for at forbedre deres livskvalitet og fremme deres uafhængighed og selvværd gennem social inklusion.

Arbejdstider er fra kl. 9 til 13.

Dine opgaver kan være:
At støtte læreren under aktiviteterne.
At hjælpe i frikvarteret og snacktid.
At hjælpe eleverne med deres jobtræning
At støtte forskellige terapier (fysisk, erhvervsmæssig, psykologisk og taleterapi).

Engelskundervisning på grundskoler og gymnasier

Offentlige og private skoler i Quito tilbyder engelskundervisning på forskellige niveauer.

Der er stort behov for vestlige frivillige der kan undervise i engelsk. Frivillige kan hjælpe lærerne på skolerne ved at bistå i undervisningen og ved at organisere aktiviteter som at lære engelsk gennem leg, kunst, musik etc.). Der er specielt behov for at forbedre elevernes mundtlige niveau

 

Folkeskole ved kysten

Skolens formål er at forbedre læsefærdigheder for alle børn i fiskerbyen Machalilla. De fleste børn her har nemlig ikke engang adgang til bøger. På skolen er der et læserum, hvor børnene kan lære at sætte pris på litteratur og læsning. Skolens indstilling er at børn, der tidligt lærer at læse, bliver kritisk tænkende voksne, så læsning har hovedfokus, men der er også adgang til musik, kunst, workshops og spil. Machalilla er en lille by med ca. 18.000 indbyggere. For at nå frem til byen, skal du tage en 7 timers bustur fra Quito til Puerto López, hvor koordinatoren kommer og henter dig.

Din arbejdstider er typisk fra 9.30 til 11.30 og igen fra 14.30 til 17.30. Der er ca. 50 børn tilknyttet til skolens projekter og de ankommer på forskellige tidspunkter, og frivillige kan derfor vælge forskellige aktiviteter efter interesse.

Arbejdsopgaver kan f.eks. være at:

 • Læse for børnene
 • Vejlede i aktiviteter
 • Deltage i workshops for forældre
 • Besøge folkeskoler i området

Indkvarteringen er i et hus i nærheden af arbejdsstedet. Du får eget værelse og badeværelse og deler de øvrige rum i huset med andre gæster. Der er adgang til Wi-Fi.

Fodboldskole

På en privat fodboldskole, med børn og unge fra 6 til 16 år, hjælper frivillige med at træne fodbold, sammen med idrætslærere og fodboldtrænere. Hovedformålet er naturligvis at hjælpe børnene med at blive bedre til fodbold, men også at undervise i vigtige værdier, sikker træning og sund udvikling hos børn. Udover træningen på banen, arbejdes der også i undervisningslokaler, hvor de enkelte spilleres styrker analyseres, for at bestemme hvilke positioner på banen der skal besættes af de enkelte spillere.

Arbejdstider er fra kl. 14 til 18.

Tandlægeklinik

På denne klinik er der fokus på forebyggende og helbredende odontologi. Der tilbydes behandlinger, profylakse eller tandrensning og tandregulering. Formålet er specialiseret tandpleje af høj kvalitet, med fagfolk på højt niveau, som sikrer sundhedspleje med patienttilfredshed.

Er du tandlægestuderende, kan du opholdet bruges som praktikophold.

Klinikken ligger på 5 minutters afstand fra sprogskolen.

Dine opgaver kan være

 • At hjælpe med periodontale behandlinger
 • Profylakse eller tandrensning
 • Ortodonti restaureringer

Rehabiliteringscenter med heste og hunde

Højt oppe i Quitos by er der en offentlig park med en smuk udsigt over Andesbjergene. Her ligger et ridecenter hvor lokale kan gå til ridning. Derudover fungerer stedet også som shelter for hjemløse hunde. Overskuddet fra rideundervisningscentret bliver brugt til at give fysisk og følelsesmæssig terapi til handicappede børn. Som frivillig hjælper du både med at passe hestene og hundene, og også med at ride med de handicappede børn gennem parken, hvilket giver mulighed for at skabe kontakt, selv med børn som normalt er meget svære at skabe kontakt til.

Der kræves ingen forudgående uddannelse, og om nødvendigt, kan du endda selv få rideundervisning på dette arbejdssted..
Det forventes at du er glad for børn og dyr.
Dine opgaver vil være:

 • At hjælpe med rengøring af stalde
 • Børstning og pasning af hunde og heste
 • At støtte aktiviteterne og terapier 
 • At assistere og ledsage børn under terapisessioner.

 Parken ligger på en times gåafstand fra sprogskolen.

Offentligt hospital

Der er stor kvalitetsforskel på hospitalerne i Ecuador.

På dette offentlige hospital, som ligger på 30 minutters afstand med bus fra centrum, modtages næsten udelukkende patienter med begrænsede midler, som ikkhar råd til et privathospital. 

Der er følgende afdelinger på sygehuset:
Fødsel og spædbørn, Akut modtagelse, Stomatologi, Onkologi og radioterapi, Neurologi, Urologi, Nephrologi, Gastroenterologi, Opftalmologi, Obstetrik, Kardiologi, Rehabilitering, Kirurgi og en afdeling for smitsomme sygdomme.

Er du uddannet sygeplejerske/læge eller søger du et praktikophold, er du velkommen på hospitalet. De første 2 dage følger du en orientering og møder personalet. Opgaverne afhænger af din uddannelse og spanskkundskaber.

Arbejdstiderne er fra kl. 7 til 13 og 14 til 18.

Opgaver kan være:

 • At følge læger og sygeplejersker og modtage instruktioner
 • At give medicin til patienter
 • Afhængigt af dine kvalifikationer kan du derefter hjælpe med enkle opgaver som at tage blodtryk og ledsage lægerne under operationer

Der er vigtigt at du har handsker og masker med.

Børn og unge med adfærds- og indlæringsvanskeligheder

På dette center tilbydes hjælp til børn og unge med adfærds- og indlæringsvanskeligheder. Nogle af børnene er også fysisk handicappede. Centret arbejder sprogterapi, fysioterapi, ergoterapi og tandpleje.

Der organiseres reintegrations aktiviteter, såsom udflugter til parker, indkøbscentre og busstationer. Deltagerne kan forvente opgaver såsom evaluering af børnene, hjælp med sprogterapi, modtagelse af forældre til evalueringssamtaler og aktiviteter med børnene, som hurtigt taber koncentration og kommer til at kede sig. Centret ligger på 30 minutters afstand fra sprogskolen.

Museum

Fundación Guayasamín ligger i den nordlige del af Quito, ca. 20 minutter fra sprogskolen. Oswaldo Guayasamín, en af Ecuadors mest berømte malere, har skabt fonden for at bevare Ecuadors store kulturelle arv.

Fonden har tre museer med præcolumbiansk, kolonial og nutidskunst samt et kunstbibliotek, en butik, et auditorium og en café.

Som frivillig vil du blive oplært inden for den kunst, der udstilles på de tre museer, så du kan fungere som guide for de besøgende.

Dette er en god mulighed for at udvikle spanskkundskaber, samtidig med at du får viden om ecuadoriansk kunsthistorie. Du vil komme til at arbejde mandag-fredag enten om formiddagen fra 9 til 13 eller om eftermiddagen fra 15 til 17.

 

Lokalsamfund: Andeansk landbrugssamfund

Dette projekt ligger i Imbabura provinsen, ca. 110 km fra Quito, hvilket svarer til en 4 timers bustur. Kwichwa Otalo samfundet er kendt for deres kendskab til alternativ medicin. Arbejdsopgaver for frivillige kan være at hjælpe til med bevarelse af den andeanske landbrugkultur, besøge familier og fremme kendskabet til de gamle skikke og traditioner, hjælpe børnene med at komme i skole, undervise børn og forældre i engelsk, deltage i workshops, hjælpe til i den økologiske urtehave, hjælpe med madlavning og lære om alternativ medicin.

Alle frivillige indkvarteres hos en Kwichwa Otalo familie. Der er ingen varmt vand, og du skal have det fint med at undvære luksus. Bustransporten til området koster ca. 3 USD. Temperaturen varierer typisk fra 21-23 grader om dagen, og om natten falder den til ca. 6 grader.

 

Lokalsamfund: Andeansk landbrugssamfund

Dette projekt ligger i Imbabura provinsen, ca. 110 km fra Quito, hvilket svarer til en 4 timers bustur. Kwichwa Otalo samfundet er kendt for deres kendskab til alternativ medicin. Arbejdsopgaver for frivillige kan være at hjælpe til med bevarelse af den andeanske landbrugkultur, besøge familier og fremme kendskabet til de gamle skikke og traditioner, hjælpe børnene med at komme i skole, undervise børn og forældre i engelsk, deltage i workshops, hjælpe til i den økologiske urtehave, hjælpe med madlavning og lære om alternativ medicin.

Alle frivillige indkvarteres hos en Kwichwa Otalo familie. Der er ingen varmt vand, og du skal have det fint med at undvære luksus. Bustransporten til området koster ca. 3 USD. Temperaturen varierer typisk fra 21-23 grader om dagen, og om natten falder den til ca. 6 grader. 

Galápagos Nationalpark

Du kan arbejde som frivillig på øen San Cristobal på Galápagos. Det 200-hektar store reservat ligger på øens højdedrag, hvor der stadig er oprindelig vegetation. Indkvarteringen er primitiv, og der er plads til maksimum 40 personer af gangen.

I habitatområdet er frivillige med til at bevare og genoprette naturen. Målsætningen er, at reservatet senere hen skal være et eksempel for andre reservater på beboede Galápagos øer. Der er oprettet et ”Plant Conservation Centre” til produktionen af de oprindelige plantearter. Et yderligt samarbejde mellem reservatets ledelse og lokale jordejere har som målsætning at udvikle alternative uskadelige landbrugsprodukter som grøntsager og frugt til erstatning af produkter fra fastlandet, som truer de oprindelige plantearter.

Ledelsen sørger for, at de frivillige kommer til forskellige områder i reservatets nærhed som lagune, oprindelige skove, strande, lokalsamfund osv.. Deltagerne vil blive undervist i den økologiske og menneskelige udvikling af Galápogos. Indkvarteringen er i dobbelt- eller 4 personsværelser med badeværelse. Nogle deltagere vælger at tage ind til byen i weekenderne, hvor man kan få et værelse på et hostel for ca. 15 USD. Der serveres ikke mad på stedet, men deltagerne har adgang til køkkenet og må plukke frugt og tage grøntsager fra gården. Der er indkøbsmuligheder i nærheden. Flybilletten Quito-Galapagos arrangeres af skolen efter tilmelding. Prisen for en billet tur/retur Quito-Galapagos er ca. 550 USD.

Cloud Forest: Fugle- og plantereservat

Reservatet ligger 90 km fra Quito i Pichincha Provinsen, i den vestlige del af Andes. Her findes hundredvis af forskellige fugle- og plantearter. I det 814-hektar store reservat arbejder man for at bevare denne fantastiske mangfoldighed igennem nyplantning og genopbygning af ødelagte områder, samt oplysning/uddannelse om miljø og igangsættelse af miljøvenlige smålandbrug til gavn for lokale indbyggere. Området betragtes som et af de 5 vigtigste hvad angår biodiversitet i verden. Opgaverne kan være:

 • Indsamle, så og opdyrke planter
 • Vedligeholde gartneri samt medicinsk og økologiske have
 • Indsamle og analysere flora og fauna
 • Opbygge og vedligeholde stier
 • Producere økologisk gødning og pesticider
 • Økologisk landbrug: høst af banan, kaffe og sukkerrør
 • Husdyravl: fodring af dyr, plante afgrøder til foder, bygge hegn, malke køer og geder og bringe mælken til byen
 • Fødevareproduktion. Ost, smør, yoghurt, chokolade, kaffe, pasta, brød, pizza, tørrede frugter.
 • Assistere ved alternative energi-projekter

Du kommer til at bo i et hus for frivillige, hvor der serveres 3 måltider om dagen. Du deler værelse med op til fire andre frivillige. Om aftenen samles de frivillige ofte omkring et lejrbål. Du kan prøve ridning eller rafting, tage på natlige vandreture, besøge nærliggende strande, termiske vandhuller og vandfald. Alkohol er ikke tilladt på arbejdsstedet. Det tager 3 timer i bus at komme til reservatet.

 

Wildlife Rescue Center i junglen

I et meget smukt område, mellem regnskoven og tågeskoven, findes et rednings- og rehabiliteringscenter for dyr fra Amazonas. Centret tager imod dyr som politiet eller miljøministeriet har reddet fra smuglere. Der er aber, honningbjørne, papegøjer og mange andre dyr.

Frivillige hjælper med alt forefaldende arbejde såsom fodring, rengøring, oprettelse af nye indhegninger og etablering af stier. Arbejdsopgaverne varierer fra uge til uge, afhængigt af dyrenes og centerets behov. Af og til er det også muligt at assistere dyrlægen med mindre opgaver.

Centrets mål er at sætte dyrene tilbage i deres oprindelige habitat, men er de alvorligt skadede, sørger centret for, at de kan leve så naturligt og komfortabelt som muligt. Centret beskæftiger sig også med uddannelse og forskning og med at gøre lokalbefolkningen mere opmærksom på miljøbevarelse.

Indkvarteringen er basal, men komfortabelt med varmt brusebad og en generator, der sikrer et par timers elektricitet hver dag. Der er mulighed for at komme til byen hver søndag. Det er nødvendigt at være i god form, fordi arbejdet indebærer tunge løft, brug af skovle og jungleknive og lange vandreture. Få lidt junglesnavs under neglene, og hjælp til på et tilflugtssted for dyr i nød!

Botanisk Have i Quito

I Quitos bypark, på få minutters gåafstand fra sprogskolen, er der en botanisk have, hvis formål er at bevare den ecuadorianske flora og samtidig sørge for, at kendskabet til den bevares.
Frivillige forventes at deltage i alle opgaver, inklusiv at rundvise skolebørn eller grupper, at luge ukrudt, at gøde og at hjælpe gartneren med andre opgaver.

Praktik

De fleste af de nævnte projekter og arbejdssteder kan modtage praktikanter. Send en e-mail til [email protected] hvor du forklarer dine ønsker og fortæller hvilke krav, din studievejleder stiller. Så vil EXIS finde ud af, hvor du bedst vil kunne passe ind.

Derudover kan man på sprogskolen selv komme i praktik som erhvervs- eller markedsføringsstuderende. Virksomheder i Sydamerika er lige nu i massiv vækst, og skolen er et spændende sted at få praktisk erfaring i en international virksomhed og dets marketings-strategier.
Marketingsafdelingen giver dig mulighed for at få kendskab til de forskellige markeder og produkter. Dine opgaver kan for eksempel omfatte: international business, management, administration, marketingsstrategier, offline markedsføring, markedsresearch og branding. Du vil være en del af et team, få viden om markedstendenser og kunder i forskellige lande, udvikle dine spanskkundskaber, som er vigtige, når du arbejder i international business.
Minimum arbejdshold er 8 uger. Det er en betingelse, at du studerer markedsøkonomi eller lignende.

 

Her er standardpriserne for de fleste projekter i Ecuador. Nogle af projekterne har sær-priser, som du kan se lidt længere nede på siden. Hvis du er interesseret i andre kombinationer end de viste her, kan du kontakte EXIS for at høre nærmere.

 

Frivilligt arbejde – standardpriser

Sprogkursus 
uger
Frivilligt arbejde
uger
Pris
2 4 kr. 16.150,-
2 8 kr. 22.450,-
4 4 kr. 20.575,-
4 8 kr. 26.875,-
6 4 kr. 25.000,-
6 8 kr. 31.300,-
8 4 kr. 29.425,-
8 8 kr. 35.725,-

Cloud Forest, lokalsamfund, projekt ved kysten

Sprogkursus uger Frivilligt arbejde
uger
Pris
2 4 kr. 19.155,-
2 8 kr. 28.450,-
4 4 kr. 23.575,-
4 8 kr. 32.875,-
6 4 kr. 28.000,-
6 8 kr. 37.300,-
8 4 kr. 32.425,-
8 8 kr. 41.725,-

Hospitals-praktik

Sprogkursus uger Praktik
uger
Pris
2 4 kr. 23.613,-
2 8 kr. 35.913,-
4 4 kr. 28.000,-
4 8 kr. 40.300,-
6 4 kr. 32.388,-
6 8 kr. 44.688,-
8 4 kr. 36.775,-
8 8 kr. 49.075,-

Galápagos 

Sprogkursus uger Frivilligt arbejde
uger
Pris
2 4 kr. 20.800,-
2 8 kr. 32.125,-
4 4 kr. 26.050,-
4 8 kr. 36.500,-
6 4 kr. 30.475,-
6 8 kr. 40.975,-
8 4 kr. 34.900,-
8 8 kr. 45.400,-

Helligdage

Sprogskolen holder lukket på følgende officielle helligdage:

2024: 1/1, 12/2, 13/2, 29/3, 3/5, 24/5, 9/8, 11/10, 1/11, 4/11 og 6/12. Skolen holder lukket fra d. 25. december 2024 til 2. januar 2025.

 

 

Detaljer

Priser er beregnet med standardkurser. Det er naturligvis muligt at vælge andre kursustyper (intensiv eller 1-1) eller andre kombinationer af antal uger. Kontakt [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold, eller hvis du er interesseret i andre kombinationer end de viste i skemaet.

Inkluderet i prisen

Frivilligt arbejde i Ecuador

Intensiv sprogundervisning med højtuddannede, kompetente og meget motiverede lærere

Kost og logi som angivet

Hjælp af lokal koordinator under hele opholdet

Bøger og undervisningsmateriale

N

Starttest og ugentlige evalueringer/eksaminationer

Diplom og niveaubedømmelse ved afsluttet kursus

Adgang til skolens ugentlige fritidsaktiviteter: Latinamerikanske danse, ecuadoriansk madlavning, udflugter til museer, kulturelle begivenheder, den gamle by og andre seværdigheder i Quito, sportsarrangementer (udgifter til adgangsbilletter m.m. kan forekomme)

Fri afbenyttelse af alle skolens faciliteter

Længere ekskursioner og specielle aktiviteter til kostpris

Postafsendelse, opbevaring af bagage og værdigenstande, e-mail og WIFI service

Forberedelsestimer til dit projekt

Håndbog før afrejse

Parkgebyr, ved tilmelding til Galápagosøerne

Følgende er ikke inkluderet i priserne:

 • Flybilletter
 • Rejseforsikring (EXIS laver gerne et tilbud til dig)
 • Tillæg ved tilmelding til to forskellige arbejdspladser: 100 USD
 • Eventuelle udgifter til transport til arbejdsplads, hvis ikke på gåafstand
 • Fly Quito – Galapagos t/r. Prisen i lavsæsonen fra den 1.5 til den 14.6 og 15.9 til den 31.10: ca. USD 500. Resten af året: ca. USD 550. Vi tager forbehold for løbende prisændringer på flybilletter
 • Kørsel til og fra Quito lufthavn, ved arbejde på Galapagos

 

Husk at læse vores betingelser og generelle oplysninger her.

Landet

Selvom Ecuadors areal kun er ca. 7 gange så stort som Danmarks, er landet i geografisk, biologisk og etnisk sammenhæng et af verdens mest varierede.

En lang dagsrejse fra vest mod øst bringer dig fra afroecuadoriansk kultur ved Stillehavets lange sandstrande over Andesbjergenes snedækkede vulkaner og grønne dale og ned på den anden side til Amazon-bassinets tropiske regnskov og små indianersamfund. Den fjerde økoregion, Galapagos-øerne, ligger 1000 km ud for kysten og har den helt unikke flora og fauna, som Charles Darwin studerede og beskrev i forbindelse med formuleringen af evolutionsteorien.

Ecuadors flora og fauna er præget af ekstrem diversitet – landet er et af de mest artsrige i verden. Her findes omkring 20.000 plantearter – mere end på hele det nordamerikanske kontinent tilsammen. De mere end 1500 forskellige fuglearter er dobbelt så mange som det nordamerikanske, det europæiske eller det asiatiske kontinent kan fremvise.

Alt efter økoregion kan du være heldig at støde på kæmpeskildpadder, søløver, jaguarer, kondorer, lamaer, brillebjørne og en række forskellige abearter.

Quito

Ecuadors hovedstad ligger omkranset af Andesbjergene i 2850 meters højde og er dermed, efter La Paz i Bolivia, verdens næsthøjest beliggende hovedstad. Med sine ca. 1,7 mio. indbyggere er byen landets andenstørste, kun overgået af den store havneby Guayaquil ved Stillehavskysten. Den gamle del af byen er ikke uden grund af UNESCO udnævnt til “Patrimonio Cultural de la Humanidad” – en verdenskulturarv.

Enorme kirker og katedraler fyldt med guldornamenteret kunst og store pladser omkranset af 400 år gamle bygninger vidner om den betydning, som koloniherrerne tilskrev byen som centrum for deres ekspansion i området. Efter en lang periode med forfald og slunkne statskasser postes der nu, i samarbejde med FN, store summer i restaureringen af den historiske bydel.

Efter en gåtur i de smalle gader i den gamle by er den moderne bydel en overvældende og meget sydamerikansk forvirring af skopudsere, osende busser, hasarderede taxachauffører, madboder, skyggefulde parker, hoteller, skyskrabere og lejlighedskomplekser og mennesker på vej. Quito er en storby og byder på alle metropolens faciliteter og fornøjelser. På grund af den geografiske beliggenhed og den voksende økoturisme i landet er Quito i stadig stigende grad en magnet for sprogstuderende, unge rejsende og europæere og nordamerikanere på oplevelsesferie.

På de fleste gadehjørner kan man stå i skyggen af en palme og betragte Pichincha-vulkanen, der tårner sig op over byen. I klart vejr kan man nyde synet af de sneklædte Cotopaxi-, Antisana- og Chimborazo-vulkaner, der når op i mere end 6000 meters højde.

Sproget

Det officielle sprog er spansk, men der tales også flere oprindelige sprog.

Klimaet

Ecuador er et geografisk varieret land, og det afspejles i klimaet. På sydkysten finder man et køligt klimaet, men det på nordkysten er varmt året rundt. I bjergregionerne er det ligeledes køligt, mens junglen byder på varme men også regn.

 

Befolkningen

Som i de fleste andre lande i Sydamerika er Ecuador historien om mødet mellem europæiske opdagelsesrejsende og den indfødte befolkning. De historiske bygninger og kirker fra kolonitiden, som kan ses i de fleste større byer, og inkaruinerne i højlandet, vidner om vidt forskellige civilisationer og mødet mellem disse.

Ecuador, der mod nord grænser op til Colombia og mod syd og øst til Peru, har ca. 16 mio. indbyggere af europæisk og indiansk afstamning. Officielt er landet 95 % katolsk, men de oprindelige folkeslag har ofte bibeholdt ofte deres gamle religioner og levevis. Ved Stillehavskysten er befolkningen en blanding af mestizer – indiansk og europæisk blandingsblod – og afroamerikanske efterkommere af slaver.

Den dominerende befolkningsgruppe i højlandet er spansk og quechua-talende indianere og mestizer, mens Amazonbassinet stadig er et wild west område, hvor mange forskellige små indianersamfund kæmper om retten til enorme landområder og traditionel levevis mod “udviklingens” repræsentanter – internationale olieselskaber, taiwanesiske tømrerfirmaer og folk fra andre egne af landet, der tiltrækkes af de åbne vidder.

EXIS i Ecuador

Mange af vores projekter ligger i Quito, men vi har også flere projekter i junglen, ved kysten og på Galápagos.

 

Inden du tager af sted

At deltage i frivilligt arbejde kræver modenhed, fleksibilitet, selvstændighed og lyst til socialt arbejde. Det er følelsesmæssigt krævende at arbejde med dårligt stillede mennesker, men det giver samtidig mulighed for at udføre et meningsfuldt arbejde, få unikke erfaringer og ikke at forglemme – en oplevelse for livet.

Især i starten kan det synes overvældende at skulle tilpasse sig helt fremmede forhold, klare sig på et andet sprog osv.. Tingene fungerer ikke, som du er vant til, folk reagerer ikke, som du ville forvente. Klimaet, maden, stemningen – alt er anderledes. Det er en stor udfordring og kræver gode tilpasningsevner at bo og arbejde i et udviklingsland.

I forbindelse med dit arbejde vil du dagligt blive konfronteret med en barsk social virkelighed og få oplevelser og erfaringer, der er meget forskellige fra turistens. Forvent ikke, at der ligger et færdigt program til dig, når du begynder på arbejdet.

Har du bestemt dig for at arbejde med børn, er det godt, at du selv har en idé om, hvordan man beskæftiger børn – håndarbejde, sport, leg, eller hvad du ellers kan finde på. Brug din fantasi, og vær kreativ.

Det er vigtigt at forstå, at børnenes vilkår på børnehjem i fattige lande er meget anderledes end i Europa. De basale behov som mad, tøj og et tag over hovedet opfyldes, men personalet er enten ikke uddannet eller har ikke tid til flere opgaver. I nogle lande arbejder personalet endda på frivilligt basis. Vi vil gerne gøre alle særligt opmærksom på, at mangel på personale og/eller mangel på personalets uddannelse kan være årsag til at disciplinen opretholdes på gammeldags facon, dvs. med fysisk afstraffelse. Som frivillig kan du være med til at vise personalet andre positive metoder til at opretholde disciplinen.

Selvom EXIS altid bestræber sig på at levere den bedste service, kan man ikke forvente europæiske standarder. Arbejdet er ikke, som i Europa, tilrettelagt efter ugeskemaer og lignende. For at få alt til at fungere optimalt, kræves der en personlig indsats fra deltagernes side.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i Ecuador