Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Ecuador

Du kan vælge mellem mange slags frivilligt arbejde i Ecuador: På skoler og børnehjem og andre sociale institutioner, i lokalsamfund eller arbejde med dyr og planter, både på fastlandet eller på Galápagos-øerne.

Frivilligt arbejde i Ecuador

I Ecuador har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige former for frivilligt arbejde. Du kan bl.a. vælge at arbejde med gadebørn, fysisk- eller psykisk handicappede, i uddannelsesinstitutioner, stammesamfund i jungler eller i nationalparker.

For at du kan være klædt godt på til at indgå i frivilligt arbejde, starter du dit ophold i Ecuador med et spanskkursus. Det kombinerede sprog- og arbejdsprogram består af minimum 2 ugers standard sprogundervisning efterfulgt af frivilligt arbejde i en periode på typisk 4-24 uger. Afhængigt af arbejdsstedet og dit spanskniveau, er der også i enkelte tilfælde mulighed for at arbejde sideløbende med spanskundervisningen. I løbet af dit sprogophold bliver du forberedt på det frivillige arbejde, i samråd med skolens koordinator, som er ansvarlig for, at det frivillige bliver en berigende og lærerig oplevelse, både for dig og for arbejdsstedet.

Et sprog- og arbejdsophold i Ecuador giver dig ikke blot lejlighed til at bruge sproget aktivt hver dag; du vil komme til at deltage i aktiviteter, som vil give dig vigtige erfaringer, og hvor du bidrager til udviklingen af et land med store problemer og endnu større potentiale. Som frivillig skal du være parat til at give en hånd med overalt. Arbejdet kræver fleksibilitet, initiativ, modenhed og gå-på-mod. Til gengæld får du en unik mulighed for at lære Ecuador at kende indefra.

Under det frivillige arbejde kan du vælge at blive boende hos din ecuadorianske værtsfamilie eller blive flyttet til en anden, hvis dit arbejdssted ligger langt væk. Vælger du at arbejde i en nationalpark eller i junglen, bliver du indkvarteret på arbejdsstedet.

Vores projekter i Ecuador

Nedenfor kan du se nogle eksempler på frivilligt arbejde i og udenfor Quito. Der kommer ofte nye projeker til.

Programstart

Der er programstart hver mandag året rundt, med ankomst søndagen før.

Sprogkurset

Som frivillig i Ecuador starter du dit ophold med et spanskkursus på minimum 2 uger, så du er godt klædt på til arbejdet. Du modtager 20 spansklektioner om ugen i grupper på max. 4 studerende. Undervisningen foregår om formiddagen, og om eftermiddagen er der mulighed for at deltage i skolens aktiviteter eller udforske Quito på egen hånd. Du kan læse meget mere om vores sprogkurser i Ecuador her.

 

Kost og logi

De studerende indkvarteres i et enkeltværelse hos omhyggeligt udvalgte ecuadorianske værtsfamilier. Sprogligt, kulturelt og menneskeligt er dette den bedste måde at få et optimalt udbytte af opholdet. Værtsfamilierne tilhører normalt den ecuadorianske middelklasse og har typisk samarbejdet med skolen i mange år. Værtsfamilerne er åbne og udadvendte og gør alt for, at du aktivt bruger dine nye sprogfærdigheder døgnet rundt.

De studerende er meget glade for det netværk, en værtsfamilie udgør, og de forbliver ofte i kontakt med værtsfamilien efter opholdets afslutning. Værtsfamilierne taler normalt udelukkende spansk, men er vant til at have studerende boende, så kommunikations-barrierer overskrides hurtigt, selv for absolutte begyndere. Du får morgen- og aftensmad hos værtsfamilien, der også sørger for tøjvask. De fleste værtsfamilier bor 5-20 minutters gang fra skolen med gode busforbindelser til skolen.

Du ankommer normalt til værtsfamilien dagen inden kursusstart (søndag) og afrejser dagen efter endt kursusforløb (lørdag).

Under det frivillige arbejde kan du vælge at blive boende hos din ecuadorianske værtsfamilie eller blive flyttet til en anden, hvis dit placeringssted ligger langt væk. På nogle arbejdssteder bliver frivillige indkvarteret på arbejdspladsen.

 

Center for børn i Quitos park

Centret tilbyder ca. 50 børn i alderen 5 til 12 år, som opholder sig i en park tæt ved sprogskolen, et trygt værested, frokost og tøj. På centret får de lært sociale færdigheder, og de bliver behandlet for deres stofafhængighed. Professionelle og frivillige arrangerer aktiviteter for dem og opfordrer dem til at genoptage skolegang. Derudover tilbyder centret fritidsbeskæftigelse, seksualundervisning og oplysninger om beskyttelse mod hiv.

Hvis børnene ikke er forældreløse, forsøger man at få dem til at genoptage kontakt med deres familie. Børnene mangler selvtillid og har behov for meget opmærksomhed. De har set vold, har været misbrugt i deres opvækst og har mange ar på sjælen.

 

 

Comité del Pueblo

Projektet ligger ca. 20 minutter i bus fra skolen, i et kvarter kaldet Comité del Pueblo.

Frivillige kan vælge mellem forskellige arbejdsområder, som børn og unge, ældre eller på projektets hospital.

Vælger du at arbejde med børn og unge, vil dine arbejdsopgaver primært bestå i at hjælpe dem med deres lektier og undervise dem i matematik, historie, spansk, engelsk eller idræt.

På stedet er der også et bibliotek samt en kantine, hvor børnene får frokost.

Vælger du at arbejde med ældre mennesker, vil arbejdet bestå i at deltage i aktiviteter som f.eks. maling, læsning, dans, håndværk og i at lave mad til dem. Projektet har desuden et hospital, som modtager frivillige med medicinsk erfaring.

I juli og august er der ferielukket.

Hvis du vælger denne arbejdsplads, bedes du notere, hvilke slags opgaver du er interesseret i.

Gadebørn

En non-profit organisation, som arbejder med gadebørn og unge, der er blevet forladt eller på anden måde er tvunget til at klare sig selv. Projektet finansieres udelukkende med donationer fra religiøse og private organisationer.

På hjemmet er der plads til 50 børn og unge, der er mellem 7 og 17 år. Her bliver de unge undervist i bl.a. træskæring, skrædderi og skomageri. De unge går i skole om eftermiddagen, mens de om formiddagen deltager i undervisningen på hjemmet.

Som frivillig kan du, alt efter ønske og evner, bl.a. hjælpe de unge med lektier, undervise dem i engelsk eller arrangere kreative aktiviteter. Udover at have interesse i at arbejde med børn bør den frivillige beherske spansk på et rimeligt niveau og være i besiddelse af energi, tålmodighed, kreativitet og gerne erfaring i at undervise. Hjemmet holder lukket i august måned.

 

Downs Syndrom Center

En NGO, der arbejder med personer med Downs Syndrom og deres pårørende. Formålet er at integrere ressourcesvage personer i samfundet og give dem muligheder for personlig udvikling. NGO’en tilbyder forskellige former for behandling, råd og vejledning samt optræning m.m.. Alt efter ønske og evner kan frivillige deltage i aktiviteter inden for de forskellige områder. Donationer som f.eks. bøger, notesbøger, tuscher, CD’er og lignende er meget velkomne. Hjemmet er lukket i august måned.

 

Vuggestue og børnehjem

Børnene er delt op i to aldersgrupper. Fra 3 måneder til 3 år og fra 3 til 5 år. Der undervises efter moderne pædagogiske systemer, og der lægges vægt på god mad, hygiejne og kærlige omgivelser. Det tager 45 minutter med bus at komme på arbejde.

 

Skole ved kysten

Skolens formål er at forbedre læsefærdigheder for alle børn i fiskerbyen Machalilla. De fleste børn her har nemlig ikke engang adgang til bøger. På skolen er der et læserum, hvor børnene kan lære at sætte pris på  litteratur og læsning. 

Skolens indstilling er at børn, der tidligt lærer at læse, bliver kritisk tænkende voksne, så læsning har hovedfokus, men der er også adgang til musik, kunst, workshops og spil.

Machalilla er en lille by med ca. 18.000 indbyggere. For at nå frem til byen, skal du tage en 7 timers bustur fra Quito til Puerto López, hvor koordinatoren kommer og henter dig.

Din arbejdstider er typisk fra 9.30 til 11.30 og igen fra 14.30 til 17.30. Der er ca. 50 børn tilknyttet til skolens projekter og de ankommer på forskellige tidspunkter, og frivillige kan derfor vælge forskellige aktiviteter efter interesse. 

Arbejdsopgaver kan f.eks. være at:

Læse for børnene
Vejlede i aktiviteter
Deltage i workshops for forældre
Besøge folkeskoler i området

Indkvarteringen er i et hus i nærheden af arbejdsstedet. Du får eget værelse og badeværelse og deler de øvrige rum i huset med andre gæster. Der er adgang til Wi-Fi.

 

Erhvervsskole i Quito

Denne skole har i 20 år uddannet elever til at være på forkant med udviklingen. Der undervises i lederskab, efficiency, teamwork og konkurrence. Skolen ligger tæt ved Quitos centrum. Frivillige kan hjælpe med engelskundervisning, hjælpe med lektier, arrangere aktiviteter og undervise i human relations. Er du dygtig til at kreeere visuelle undervisningsmaterialer, må du gerne hjælpe til med det.

 

Børnehospital

Børnehospital, der ligger i den nordlige del af Quito, ca. 20 minutters gang fra sprogskolen.

På hospitalet kan du som frivillig deltage i forskellige aktiviteter, afhængigt af dine kvalifikationer og ønsker. Hvis du ikke har forudgående, relevant erfaring, kan du f.eks. hjælpe med at planlægge aktiviteter for børnene, såsom spil, maling, håndværk og lignende. Arbejdstiden er mandag-fredag fra kl. 8 til 12. Hospitalet ser gerne, at den frivillige medbringer spil til børnene, f.eks. puslespil, skak eller lignende.

Offentligt hospital

Der er stor kvalitetsforskel på hospitalerne i Ecuador.

På dette offentlige hospital, som ligger på 30 minutters afstand med bus fra centrum, modtages næsten udelukkende patienter med begrænsede midler, som ikke har råd til et privathospital.

Hospitalet tager imod frivillige med erfaring.

Der er følgende afdelinger på sygehuset:

 • Fødsel og spædbørn
 • Akut modtagelse
 • Stomatologi
 • Onkologi og radioterapi
 • Neurologi
 • Urologi
 • Nephrologi
 • Gastroenterologi
 • Opftalmologi
 • Obstetrik
 • Cardiologi
 • Rehabilitering
 • Kirurgi
 • Afdeling for smitsomme sygdomme.

Er du uddannet sygeplejerske, eller søger du et praktikophold, er du velkommen på hospitalet. De første 2 dage følger du en orientering og møder personalet. Opgaverne afhænger af din uddannelse og spanskkundskaber.

 

Rehabiliteringscenter for børn

Dette hospital, som ligger på 30 minutters afstand fra byens centrum, har forskellige specialafdelinger for børn:

 • Pædiatri
 • Neurologi
 • Neuropædiatri
 • Traumacenter

Rehabiliteringscentret har specialiseret sig i beskæftigelsesterapi, fysioterapi, taleterapi, workshops for mødre og spædbørn og har desuden en terapiafdeling for handicappede børn.

Sygeplejersker eller sygeplejerskestuderende er velkomne. Frivillige uden relevant erfaring kan komme til at arbejde med børnene, f.eks. lege, arrangere aktiviteter og yde omsorg.

 

Børn og unge med adfærds- og indlæringsvanskeligheder

På dette center tilbydes hjælp til børn og unge med adfærds- og indlæringsvanskeligheder. Nogle af børnene er også fysisk handicappede. Centret sørger for sprogterapi, fysioterapi, medicin og tandpleje. Der organiseres reintegrationsaktiviteter, såsom udflugter til parker, indkøbscentre og busstationer. Deltagerne kan forvente opgaver såsom evaluering af børnene, hjælp med sprogterapi, modtagelse af forældre til evalueringssamtaler og aktiviteter med børnene, som hurtigt taber koncentration og kommer til at kede sig. Centret ligger på 30 minutters afstand fra sprogskolen.

 

Børnehjem og adoptionscenter

På dette børnehjem bliver der sørget for børn, som er blevet udsat for omsorgssvigt eller er blevet misbrugt.

Hjemmet arbejder med reintergration, adoption og kæmper generelt for børnes rettigheder. Der er ca. 45 børn i hjemmet i alderen 0 til 3 år. Nogle er handicappede.

Hver ansatte i hjemmet er 24 timer sammen med 5-6 børn og arbejder på skift. Frivillige deltager i alt forfaldende arbejde på alle afdelinger, hjælper i køkkenet, med at made, bade og med at aktivere børnene.

Det tager 40 minutter med bus at komme på arbejde.

Plejehjem

Dette plejehjem har specialiseret sig i behandling og aktivering af ældre med Alzheimers eller Parkinsons. De fleste beboere er over 65 år gamle, og mange har kun behov for medicinering. Der er 14 ansatte, bl.a. 2 sygeplejersker, 1 assistent og 1 kok. Frivillige arbejder mellem 8-16 og tager ikke nattevagter. Opgaverne kan være at deltage i personalemøder, at hjælpe med personlig pleje, med at spise morgenmad og frokost, med fysioterapi og med kreative aktiviteter. Det tager ca. 15 minutter at komme til plejehjemmet.

 

Museum

Fundación Guayasamín ligger i den nordlige del af Quito, ca. 20 minutter fra sprogskolen. Oswaldo Guayasamín, en af Ecuadors mest berømte malere, har skabt fonden for at bevare Ecuadors store kulturelle arv.

Fonden har tre museer med præcolumbiansk, kolonial og nutidskunst samt et kunstbibliotek, en butik, et auditorium og en café.

Som frivillig vil du blive oplært inden for den kunst, der udstilles på de tre museer, så du kan fungere som guide for de besøgende.

Dette er en god mulighed for at udvikle spanskkundskaber, samtidig med at du får viden om ecuadoriansk kunsthistorie. Du vil komme til at arbejde mandag-fredag enten om formiddagen fra 9 til 13 eller om eftermiddagen fra 15 til 17.

 

Lokalsamfund: Indiansk stammesamfund i junglen

Har du lyst til at få rigtigt indblik i et Shuar indiansk stammesamfund i junglen, kan du hjælpe til i Natar, sydvest for Palora ved Pastaza floden. Stammen lever på deres område, 875 meter over havet. Her bor 10 fattige familier efter deres egne kulturelle regler og ancestrale kundskaber, uden noget som helst form for vestlig luksus. Deltagere kan hjælpe med engelskundervisning på den lille skole, organisere vandreture, hjælpe med madlavning, sprede kendskab til økologi og bevaring af naturen, hjælpe i den organiske planteskole, samle medicinske planter i skoven og på specielle datoer deltage i kulturelle ceremonier. Du bliver indkvarteret hos en lokal familie og får lært deres levemåde. Regnsæsonen er fra december til april. Temperaturerne er fra 20 til 24 grader.

 

Lokalsamfund: Andeansk landbrugssamfund

Dette projekt ligger i Imbabura provinsen, ca. 110 km fra Quito, hvilket svarer til en 4 timers bustur. Kwichwa Otalo samfundet er kendt for deres kendskab til alternativ medicin. Arbejdsopgaver for frivillige kan være at hjælpe til med bevarelse af den andeanske landbrugkultur, besøge familier og fremme kendskabet til de gamle skikke og traditioner, hjælpe børnene med at komme i skole, undervise børn og forældre i engelsk, deltage i workshops, hjælpe til i den økologiske urtehave, hjælpe med madlavning og lære om alternativ medicin.

Alle frivillige indkvarteres hos en Kwichwa Otalo familie. Der er ingen varmt vand, og du skal have det fint med at undvære luksus. Bustransporten til området koster ca. 3 USD. Temperaturen varierer typisk fra 21-23 grader om dagen, og om natten falder den til ca. 6 grader.

 

Cloud Forest: Fugle- og plantereservat

Reservatet ligger 90 km fra Quito i Pichincha Provinsen, i den vestlige del af Andes. Her findes hundredvis af forskellige fugle- og plantearter. I det 814-hektar store reservat arbejder man for at bevare denne fantastiske mangfoldighed igennem nyplantning og genopbygning af ødelagte områder, samt oplysning/uddannelse om miljø og igangsættelse af miljøvenlige smålandbrug til gavn for lokale indbyggere. Området betragtes som et af de 5 vigtigste hvad angår biodiversitet i verden. Opgaverne kan være:

 • Indsamle, så og opdyrke planter
 • Vedligeholde gartneri samt medicinsk og økologiske have
 • Indsamle og analysere flora og fauna
 • Opbygge og vedligeholde stier
 • Producere økologisk gødning og pesticider
 • Økologisk landbrug: høst af banan, kaffe og sukkerrør
 • Husdyravl: fodring af dyr, plante afgrøder til foder, bygge hegn, malke køer og geder og bringe mælken til byen
 • Fødevareproduktion. Ost, smør, yoghurt, chokolade, kaffe, pasta, brød, pizza, tørrede frugter.
 • Assistere ved alternative energi-projekter

Du kommer til at bo i et hus for frivillige, hvor der serveres 3 måltider om dagen. Du deler værelse med op til fire andre frivillige. Om aftenen samles de frivillige ofte omkring et lejrbål. Du kan prøve ridning eller rafting, tage på natlige vandreture, besøge nærliggende strande, termiske vandhuller og vandfald. Alkohol er ikke tilladt på arbejdsstedet. Det tager 3 timer i bus at komme til reservatet.

 

Tilflugtssted for dyr i junglen

I et meget smukt område, mellem regnskoven og tågeskoven, findes et rednings- og rehabiliteringscenter for dyr fra Amazonas. Centret tager imod dyr som politiet eller miljøministeriet har reddet fra smuglere. Der er aber, honningbjørne, papegøjer og mange andre dyr.

Frivillige hjælper med alt forefaldende arbejde såsom fodring, rengøring, oprettelse af nye indhegninger og etablering af stier. Arbejdsopgaverne varierer fra uge til uge, afhængigt af dyrenes og centerets behov. Af og til er det også muligt at assistere dyrlægen med mindre opgaver.

Centrets mål er at sætte dyrene tilbage i deres oprindelige habitat, men er de alvorligt skadede, sørger centret for, at de kan leve så naturligt og komfortabelt som muligt. Centret beskæftiger sig også med uddannelse og forskning og med at gøre lokalbefolkningen mere opmærksom på miljøbevarelse.

Indkvarteringen er basal, men komfortabelt med varmt brusebad og en generator, der sikrer et par timers elektricitet hver dag. Der er mulighed for at komme til byen hver søndag. Det er nødvendigt at være i god form, fordi arbejdet indebærer tunge løft, brug af skovle og jungleknive og lange vandreture. Få lidt junglesnavs under neglene, og hjælp til på et tilflugtssted for dyr i nød!

Kæledyr i Quito

Som så mange andre storbyer i verden har Quito et utal af herreløse dyr, som har brug for hjælp.

Denne veterinære organisation hjælper med at forbedre dyrvelfærd i Quito.

Der tilbydes behandling, prævention, førstehjælp og adoption.

Opgaver for frivillige kan være at hjælpe med at bade dyrene, at rengøre bure og fællesarealer og aflevere dyr efter operation.

 

Botanisk Have

I Quitos bypark, på få minutters gåafstand fra sprogskolen, er der en botanisk have, hvis formål er at bevare den ecuadorianske flora og samtidig sørge for, at kendskabet til den bevares.
Frivillige forventes at deltage i alle opgaver, inklusiv at rundvise skolebørn eller grupper, at luge ukrudt, at gøde og at hjælpe gartneren med andre opgaver.

Zoologisk Have

Der er nu også mulighed for frivilligt arbejde/praktikophold i en af Ecuadors bedste zoologiske haver i Banos, et par timer fra Quito.
Dette er et perfekt sted for deltagere, som ønsker at få erfaring med vilde dyr, drift af en zoo og miljøforvaltningen.

Du vil arbejde i alle områder af den zoologiske have, herunder rengøring, ernæring og dyrlægebehandling. Du kommer til at bo i haven og deler indkvartering med andre. Du får tre måltider om dagen. Der er et lille bibliotek og internetadgang.

 

Galápagos

Du kan arbejde som frivillig på øen San Cristobal på Galápagos. Det 200-hektar store reservat ligger på øens højdedrag, hvor der stadig er oprindelig vegetation. Indkvarteringen er primitiv, og der er plads til maksimum 40 personer af gangen.

I habitatområdet er frivillige med til at bevare og genoprette naturen. Målsætningen er, at reservatet senere hen skal være et eksempel for andre reservater på beboede Galápagos øer. Der er oprettet et ”Plant Conservation Centre” til produktionen af de oprindelige plantearter. Et yderligt samarbejde mellem reservatets ledelse og lokale jordejere har som målsætning at udvikle alternative uskadelige landbrugsprodukter som grøntsager og frugt til erstatning af produkter fra fastlandet, som truer de oprindelige plantearter.

Ledelsen sørger for, at de frivillige kommer til forskellige områder i reservatets nærhed som lagune, oprindelige skove, strande, lokalsamfund osv.. Deltagerne vil blive undervist i den økologiske og menneskelige udvikling af Galápogos. Indkvarteringen er i dobbelt- eller 4 personsværelser med badeværelse. Nogle deltagere vælger at tage ind til byen i weekenderne, hvor man kan få et værelse på et hostel for ca. 15 USD. Der serveres ikke mad på stedet, men deltagerne har adgang til køkkenet og må plukke frugt og tage grøntsager fra gården. Der er indkøbsmuligheder i nærheden. Flybilletten Quito-Galapagos arrangeres af skolen efter tilmelding. Prisen for en billet tur/retur Quito-Galapagos er ca. 550 USD.

Praktik

De fleste af de nævnte projekter og arbejdssteder kan modtage praktikanter. Send en e-mail til [email protected], hvor du forklarer dine ønsker og fortæller hvilke krav, din studievejleder stiller. Så vil EXIS finde ud af, hvor du bedst vil kunne passe ind.

Derudover kan man på sprogskolen selv komme i praktik som erhvervs- eller markedsføringsstuderende. Virksomheder i Sydamerika er lige nu i massiv vækst, og skolen er et spændende sted at få praktisk erfaring i en international virksomhed og dets marketings-strategier.
Marketingsafdelingen giver dig mulighed for at få kendskab til de forskellige markeder og produkter. Dine opgaver kan for eksempel omfatte: international business, management, administration, marketingsstrategier, offline markedsføring, markedsresearch og branding. Du vil være en del af et team, få viden om markedstendenser og kunder i forskellige lande, udvikle dine spanskkundskaber, som er vigtige, når du arbejder i international business.
Minimum arbejdshold er 8 uger. Det er en betingelse, at du studerer markedsøkonomi eller lignende.

 

Her er standardpriserne for de fleste projekter i Ecuador. Nogle af projekterne har sær-priser, som du kan se lidt længere nede på siden. Hvis du er interesseret i andre kombinationer end de viste her, kan du kontakte EXIS for at høre nærmere.

 

Frivilligt arbejde – standardpriser

Sprogkursus 
uger
Frivilligt arbejde
uger

Pris

24kr. 14.800,-
28kr. 20.050,-
44kr. 19.000,-
48kr. 24.250,-
64kr. 23.200,-
68kr. 28.450,-
84kr. 27.400,-
88kr. 32.650,-

Cloud Forest og lokalsamfund

Sprogkursus ugerFrivilligt arbejde
uger

Pris

24kr. 18.850,-
28kr. 28.150,-
44kr. 23.050,-
48kr. 32.350,-
64kr. 27.250,-
68kr. 36.550,-
84kr. 31.450,-
88kr. 40.750,-

Galápagos og skole ved kysten

Sprogkursus ugerFrivilligt arbejde
uger

Pris

24kr. 18.125,-
28kr. 24.875,-
44kr. 22.325,-
48kr. 29.075,-
64kr. 26.525,-
68kr. 33.725,-
84kr. 30.725,-
88kr. 37.475,-

Helligdage

Sprogskolen holder lukket på officielle helligdage:

 

 

Detaljer

Priser er beregnet med standardkurser. Det er naturligvis muligt at vælge andre kursustyper (intensiv eller 1-1) eller andre kombinationer af antal uger. Forhør dig om priser og muligheder.

Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold, eller hvis du er interesseret i andre kombinationer end de viste i skemaet.

Inkluderet i prisen

Frivilligt arbejde i Ecuador

Intensiv sprogundervisning med højtuddannede, kompetente og meget motiverede lærere

Kost og logi som angivet

Hjælp af lokal koordinator under hele opholdet

Bøger og undervisningsmateriale

N

Starttest og ugentlige evalueringer/eksaminationer

Diplom og niveaubedømmelse ved afsluttet kursus

Adgang til skolens ugentlige fritidsaktiviteter: Latinamerikanske danse, ecuadoriansk madlavning, udflugter til museer, kulturelle begivenheder, den gamle by og andre seværdigheder i Quito, sportsarrangementer (udgifter til adgangsbilletter m.m. kan forekomme)

Fri afbenyttelse af alle skolens faciliteter: Barbecue-område, sproglaboratorium, bibliotek med bøger og video, cafeteria

Længere ekskursioner og specielle aktiviteter til kostpris

Postafsendelse, opbevaring af bagage og værdigenstande, e-mail og WIFI service

Forberedelsestimer til dit projekt

Håndbog før afrejse

Parkgebyr, ved tilmelding til Galápagosøerne

Følgende er ikke inkluderet i priserne:

 • Flybilletter
 • Rejseforsikring (EXIS laver gerne et tilbud til dig)
 • Tillæg ved tilmelding til to forskellige arbejdspladser: 100 USD
 • Eventuelle udgifter til transport til arbejdsplads, hvis ikke på gåafstand
 • Fly Quito – Galapagos t/r. Prisen i lavsæsonen fra den 1.5 til den 14.6 og 15.9 til den 31.10: ca. USD 500. Resten af året: ca. USD 550. Vi tager forbehold for løbende prisændringer på flybilletter
 • Kørsel til og fra Quito lufthavn, ved arbejde på Galapagos
 • Ved praktikplads: praktikgebyr på USD 250

 

Husk at læse vores betingelser og generelle oplysninger her.

Landet

Selvom Ecuadors areal kun er ca. 7 gange så stort som Danmarks, er landet i geografisk, biologisk og etnisk sammenhæng et af verdens mest varierede.

En lang dagsrejse fra vest mod øst bringer dig fra afroecuadoriansk kultur ved Stillehavets lange sandstrande over Andesbjergenes snedækkede vulkaner og grønne dale og ned på den anden side til Amazon-bassinets tropiske regnskov og små indianersamfund. Den fjerde økoregion, Galapagos-øerne, ligger 1000 km ud for kysten og har den helt unikke flora og fauna, som Charles Darwin studerede og beskrev i forbindelse med formuleringen af evolutionsteorien.

Ecuadors flora og fauna er præget af ekstrem diversitet – landet er et af de mest artsrige i verden. Her findes omkring 20.000 plantearter – mere end på hele det nordamerikanske kontinent tilsammen. De mere end 1500 forskellige fuglearter er dobbelt så mange som det nordamerikanske, det europæiske eller det asiatiske kontinent kan fremvise.

Alt efter økoregion kan du være heldig at støde på kæmpeskildpadder, søløver, jaguarer, kondorer, lamaer, brillebjørne og en række forskellige abearter.

Quito

Ecuadors hovedstad ligger omkranset af Andesbjergene i 2850 meters højde og er dermed, efter La Paz i Bolivia, verdens næsthøjest beliggende hovedstad. Med sine ca. 1,7 mio. indbyggere er byen landets andenstørste, kun overgået af den store havneby Guayaquil ved Stillehavskysten. Den gamle del af byen er ikke uden grund af UNESCO udnævnt til “Patrimonio Cultural de la Humanidad” – en verdenskulturarv.

Enorme kirker og katedraler fyldt med guldornamenteret kunst og store pladser omkranset af 400 år gamle bygninger vidner om den betydning, som koloniherrerne tilskrev byen som centrum for deres ekspansion i området. Efter en lang periode med forfald og slunkne statskasser postes der nu, i samarbejde med FN, store summer i restaureringen af den historiske bydel.

Efter en gåtur i de smalle gader i den gamle by er den moderne bydel en overvældende og meget sydamerikansk forvirring af skopudsere, osende busser, hasarderede taxachauffører, madboder, skyggefulde parker, hoteller, skyskrabere og lejlighedskomplekser og mennesker på vej. Quito er en storby og byder på alle metropolens faciliteter og fornøjelser. På grund af den geografiske beliggenhed og den voksende økoturisme i landet er Quito i stadig stigende grad en magnet for sprogstuderende, unge rejsende og europæere og nordamerikanere på oplevelsesferie.

På de fleste gadehjørner kan man stå i skyggen af en palme og betragte Pichincha-vulkanen, der tårner sig op over byen. I klart vejr kan man nyde synet af de sneklædte Cotopaxi-, Antisana- og Chimborazo-vulkaner, der når op i mere end 6000 meters højde.

Sproget

Det officielle sprog er spansk, men der tales også flere oprindelige sprog.

Klimaet

Ecuador er et geografisk varieret land, og det afspejles i klimaet. På sydkysten finder man et køligt klimaet, men det på nordkysten er varmt året rundt. I bjergregionerne er det ligeledes køligt, mens junglen byder på varme men også regn.

 

Befolkningen

Som i de fleste andre lande i Sydamerika er Ecuador historien om mødet mellem europæiske opdagelsesrejsende og den indfødte befolkning. De historiske bygninger og kirker fra kolonitiden, som kan ses i de fleste større byer, og inkaruinerne i højlandet, vidner om vidt forskellige civilisationer og mødet mellem disse.

Ecuador, der mod nord grænser op til Colombia og mod syd og øst til Peru, har ca. 16 mio. indbyggere af europæisk og indiansk afstamning. Officielt er landet 95 % katolsk, men de oprindelige folkeslag har ofte bibeholdt ofte deres gamle religioner og levevis. Ved Stillehavskysten er befolkningen en blanding af mestizer – indiansk og europæisk blandingsblod – og afroamerikanske efterkommere af slaver.

Den dominerende befolkningsgruppe i højlandet er spansk og quechua-talende indianere og mestizer, mens Amazonbassinet stadig er et wild west område, hvor mange forskellige små indianersamfund kæmper om retten til enorme landområder og traditionel levevis mod “udviklingens” repræsentanter – internationale olieselskaber, taiwanesiske tømrerfirmaer og folk fra andre egne af landet, der tiltrækkes af de åbne vidder.

EXIS i Ecuador

Mange af vores projekter ligger i Quito, men vi har også flere projekter i junglen, ved kysten og på Galápagos.

 

Inden du tager af sted

At deltage i frivilligt arbejde kræver modenhed, fleksibilitet, selvstændighed og lyst til socialt arbejde. Det er følelsesmæssigt krævende at arbejde med dårligt stillede mennesker, men det giver samtidig mulighed for at udføre et meningsfuldt arbejde, få unikke erfaringer og ikke at forglemme – en oplevelse for livet.

Især i starten kan det synes overvældende at skulle tilpasse sig helt fremmede forhold, klare sig på et andet sprog osv.. Tingene fungerer ikke, som du er vant til, folk reagerer ikke, som du ville forvente. Klimaet, maden, stemningen – alt er anderledes. Det er en stor udfordring og kræver gode tilpasningsevner at bo og arbejde i et udviklingsland.

I forbindelse med dit arbejde vil du dagligt blive konfronteret med en barsk social virkelighed og få oplevelser og erfaringer, der er meget forskellige fra turistens. Forvent ikke, at der ligger et færdigt program til dig, når du begynder på arbejdet.

Har du bestemt dig for at arbejde med børn, er det godt, at du selv har en idé om, hvordan man beskæftiger børn – håndarbejde, sport, leg, eller hvad du ellers kan finde på. Brug din fantasi, og vær kreativ.

Det er vigtigt at forstå, at børnenes vilkår på børnehjem i fattige lande er meget anderledes end i Europa. De basale behov som mad, tøj og et tag over hovedet opfyldes, men personalet er enten ikke uddannet eller har ikke tid til flere opgaver. I nogle lande arbejder personalet endda på frivilligt basis. Vi vil gerne gøre alle særligt opmærksom på, at mangel på personale og/eller mangel på personalets uddannelse kan være årsag til at disciplinen opretholdes på gammeldags facon, dvs. med fysisk afstraffelse. Som frivillig kan du være med til at vise personalet andre positive metoder til at opretholde disciplinen.

Selvom EXIS altid bestræber sig på at levere den bedste service, kan man ikke forvente europæiske standarder. Arbejdet er ikke, som i Europa, tilrettelagt efter ugeskemaer og lignende. For at få alt til at fungere optimalt, kræves der en personlig indsats fra deltagernes side.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i Ecuador