Tilbage til projekt-oversigt

Erfaringer med EXIS i Cambodja

Her kan du læse om tidligere deltageres erfaringer med EXIS i Cambodja.

Jakob & Line skriver:

“Hej Exis.

Vi ville bare lige sige tusind tak for et fantastisk ophold i Cambodia.
Vi var så heldige at prøve to forskellige steder, Joy Day Care Center og Les Restaurante des Enfantes.

4 helt igennem fantastiske og specielle uger.
Hvem skulle tro at man kunne nå at holde af så mange børn på så kort tid?

Vi er i hvert fald klar på prøve det hele én gang til.”

Jakob & Line, frivillige i Cambodja

Hej,
Jeg er faldet rigtigt godt til hernede i Phnom Penh, og jeg har allerede fået set og oplevet en masse spændende. Huset jeg bor i er rigtigt fint med gode forhold, og der er en masse andre søde og flinke frivillige.
Arbejdet var lidt utilfredsstillende de første par uger, fordi jeg bare skulle sidde og rette nogle rapporter, som blev lidt kedeligt, men nu er jeg blevet tilkoblet et mere spændende projekt, omkring klimatilpasning så det er godt.

Jeg har nydt mit ophold i Cambodia rigtig meget. Det har været en kæmpe oplevelse, at få lov til at arbejde i andet land der er så meget anderledes på alle måder. Jeg har fået et rigtigt godt indblik i deres spændende kultur. Jeg har været rundt og se det meste af landet på weekendture og i forbindelse med arbejdet hvor jeg har været ude at interviewe lokalbefolkningen og lavet undersøgelser i nogle landsbyer.
Det er et dejligt land, hvor man både kan få strandferie på nogle virkelig smukke øer, trekking i junglen med elefanter, byliv i Phnom Penh og selvfølgelig de imponerende templer i Angkor Wat.

Jeg vil klart anbefale andre at rejse ud på denne måde.

Vh
Simon

Simon

Jeg undskylder for det meget sene svar, men syntes hellere jeg ville skrive til jer når jeg har oplevet lidt mere end blot en uge hernede. Jeg kan ligeså godt være ærlig at sige, at jeg er helt vild med at være her! For det første så er jeg absolut forelsket i de 18 børn jeg ser hverdag! Selvom de kommer fra kummerlige vilkår formår de alligevel at smile og være til stede i nuet, på en måde som jeg godt kan misunde dem! De er selvfølgelig blot børn, men jeg har lært så meget fra dem, og hver gang jeg får et smil fra dem smelter mit hjerte og alle bekymringer man ellers kan have i hverdagen forsvinder! Jeg arbejder som I ved på et børnehjem som er styret af nonner, og det ser jeg absolut som en fordel. Nonnerne giver dem både kærlighed og grænser, og børnene har alt hvad de har brug for indenfor hvad der er muligt med det budget børnehjemmet har! Jeg har været der i 6 uger nu, og jeg føler mig en del af “teamet”, hvilket gør at jeg føler mig værdig, og jeg føler at jeg rent faktisk gør en forskel ved at hjælpe dem.

Udover det så er huset, jeg bor i, fyldt med fantastiske mennesker som jeg har haft nogle dejlige oplevelser sammen med. Jeg har bl.a. været på tempeltur til Siem Reap og Angkor Wat, været i ø-paradis på Koh Rong, slappet af i Kep, kørt motorcykel i bjergene i Kampot og fodret og badet elefanter samt været på trekkingtur i junglen i Mondulkiri! Jeg er absolut forelsket i landet, naturen og især lokalbefolkningen, som altid giver et smil og hilser når man kommer gående! Landet har meget forskelligt at byde på, og jeg er vild med at jeg både kan få fantastisk hvid strand, travl storby, kulturelle indsigter og naturoplevelser på én gang!

Jeg oplever så meget, og jeg er kun halvvejs i mit ophold her!

Mht. jeres service har jeg været fuldt ud tilfreds! Vi har snakket meget om priser osv. frivillige imellem hernede, og jeg ser at jeg tit har betalt mindre penge men får det præcis samme ud af det som de andre der har betalt mere, og det er jeg så glad for!

Det eneste negative, jeg kan komme i tanke om er transportpengene. I havde på forhånd fortalt mig at jeg skulle betale for tranport til og fra arbejdet, men ikke præcist hvor mange penge det ville være. Da hver tur koster 14 kr., og jeg skal tilbage til frokost, bruger jeg lidt over 50 kroner om dagen på tranport. Når jeg skal være her i 12 uger bliver det omkring 2.500 kr i alt, jeg skal sætte af til transport, og det havde jeg ærligt talt ikke regnet med! Jeg ved at I ikke kan tilbyde fri transport, men jeg opfordrer jer blot til at informere nye frivillige om, at transportprisen er mindst omkring 2 dollars hver vej, og at man kan risikere at skulle tilbage til frokost.
Hvis jeg blot var blevet informeret om denne pris havde det ikke været et problem, og jeg ville have budgetteret derefter. Det er ikke et stort problem for mig, da jeg heldigvis har penge tilovers, men for andre der er på et stramt budget kan dette give dem mindre mulighed for at opleve ting i landet. Og for mit vedkommende er det at leje en cykel eller knallert ikke en mulighed, da jeg simpelthen ikke er tryg ved situationen [Kommentar fra EXIS: Sara har helt ret i, at der på nogle enkelte arbejdspladser kan være transportudgifter på dette niveau; vi har nu opdateret programteksten. Tak for tippet, Sara].

Udover dette er jeg utrolig tilfreds, og jeg vil klart anbefale jer til alle, jeg snakker med!

Sarah

Det var et super fedt praktikophold!
Jeg var rigtig heldig med min NGO og fik rigtig meget ansvar. Jeg føler derfor, at jeg har været med til at gøre en håndgribelig forskel i de 3 måneder jeg var af sted og arbejde, hvilket bare er så fedt!
Derudover fik jeg erfaring med at arbejde fuldtid på en seriøs arbejdsplads. Jeg fik også afprøvet lært teori i virkeligheden.
Jeg har derfor både fået gavn af oplevelsen på et fagligt og personlig niveau.

Camilla, praktikophold i Cambodja

Da jeg ankom til Cambodja blev jeg indkvarteret på Tattoo Guesthouse i Phnom Penh sammen med en masse andre frivillige fra hele verden. Jeg startede faktisk op på et hold med 25 nye frivillige. Jeg var rigtig glad for at bo på Tattoo, da personalet var ekstremt venligt og hjælpsom. Desuden var der altid en masse frivillige, der hang ud i fællesrummene, så man følte sig aldrig alene, og der blev altid planlagt aktiviteter om aftenen og i weekenderne.

Generelt var befolkningen meget venlig. Kunne de ikke selv hjælpe en så fandt de stort set altid en der kunne. Sammenlignet med Vietnam var det også tydeligt at mærke at landet ikke var lige så præget af turismen. Befolkningen var ikke på samme måde fokuseret på at tjene penge på en.

EXIS samarbejds organisation i Cambodja gjorde også et rigtig godt stykke arbejde. De hentede mig i lufthavnen, da jeg ankom og stod for et to dags introduktionsprogram, hvor vi lærte en masse om den Cambodjanske kultur, historie og sproget. Organisationen var rigtig gode til at få os involveret i introduktionen gennem rollespil, lege og cases. Desuden stod introduktionsdagene også på en city tour, hvor vi fik set en række store turist attraktioner heriblandt The Killing Fields. De arrangerede tilmed en velkomstmiddag, en weekendtur i junglen og en aften med danseshow. Organisationens medarbejder kom desuden ofte forbi vores Guesthouse og var hjælpsomme, hvis man havde spørgsmål eller var frustreret over konflikter i forbindelse med ens arbejde. Konflikter kunne naturligvis ikke undgås, når man pludselig skulle arbejde i en helt anden kultur under helt andre forudsætninger, men i sidste ende var de med til at udfordre en og gøre opholdet helt unikt og fantastisk.

Som frivillig arbejdede jeg på et børnehjem, hvor jeg om morgenen og eftermiddagen underviste i engelsk. Inden jeg tog af sted forstillede jeg mig egentlig, at jeg skulle hjælpe til med de daglige gøremål på børnehjemmet, men jeg blev faktisk hurtigt glad for engelsk undervisningen. Børnene var virkelig interesserede i at lære noget og fyldt med energi og gå på mod. Jeg var virkelig imponeret over deres indsats og deres indlæringsevne. Selv i pauserne var børnene vilde med at synge og lege engelske sanglege. Deres indsats skal nok ses i lyset af, at engelsk undervisningen ikke er en del af den almindelige frie statsskole, men virkelig er vigtig for deres fremtid.

I perioden, hvor jeg arbejdede på børnehjemmet, var vi imellem 3 og 6 frivillige på børnehjemmet, så vi opdelte børnene i mindre grupper efter niveau. Det fungerede rigtig godt, da vi dermed fik en lille gruppe på 6-8 børn, så vi virkelig havde mulighed for at give dem alle opmærksomhed. Undervisningen var meget fri. Vi havde nogle bøger som undervisningsmateriale men egne ideer, var også yderst velkommen.

Jeg blev hurtigt knyttet til børnene og mine tre uger fløj af sted, så det var virkelig hårdt at tage afsked med dem igen. Jeg vil derfor klart anbefale mindst at sætte en måned af til arbejdet med børnene. Både for deres skyld og din egen. Det tog mig ca. en uge før jeg rigtig var inde i arbejdet, så jeg følte at de tre uger klart var alt for lidt tid. Desuden kan jeg forestille mig, hvor hårdt det må være for børnene hele tiden at skulle omstille sig til nye ”lærer” og nye måder at gøre tingene på, og ikke mindst konstant at skulle tage afsked med dem, de netop har knyttet sig til.

Alt i alt havde jeg en helt fantastisk tur. Jeg oplevede en masse og fik et godt indblik i kulturen. Jeg er kommet helt ind under huden på Cambodja og har fået oplevelser, som jeg ikke ville have fået, som turist. Jeg vil klart anbefale at tage af sted. Jeg kunne sagtens se mig selv tage af sted igen til Cambodja i fremtiden, evt. i forbindelse med mit jurastudie, da de andre frivillige fortalte meget godt om deres arbejde med menneskerettigheder og lignende.

Katrine

Jeg er faldet godt til i Phnom Penh.
Indkvarteringen på Guesthouse har jeg ingen problemer med. Personalet har været hjælpsomme, mit rum (på nuværende tidspunkt ene rum) opfylder behovet. Kvaliteten og udvalget af maden er tilfredsstillende.
NGO’en har gjort en god indsats for at forberede os på opholdet via et to dages introduktionsarrangement.
I morgen skal vi overvære Khmer Rouge Trial case 2, hvilket de har arrangeret.

Arbejdet hos organisationen forløber tilfredsstillende. Jeg havde mulighed for at vælge at blive tilknyttet klima ændringsprojekter. Første opgave har været at skrive concept / proposal paper til en Japansk organisation for at få økonomisk støtte. Efterfølgende ligger der en tilsvarende opgave for en Koreansk organisation.

Mikkel

I was doing a learning module through Institute for Healthcare Improvement (IHI) for my new job as a physician here in the states and they refer to a quality improvement at Margret Marquart Hospital in Ghana. It’s so amazing that an initiative in Kpando is setting an international example!
“The staff at Margret Marquart Catholic Hospital in Kpando, Ghana — one of the initial hospitals participating in a nationwide improvement initiative in Ghana called Project Fives Alive! — were dismayed when they learned the mortality rate for children under five was 33 per 1,000 admissions. When they investigated, they found most deaths were due to malaria, anemia, and neonatal disease (asphyxia and prematurity) and were primarily attributed to two causes: delays in patients seeking care and delays in clinicians providing appropriate care upon arrival at the hospital.

With the hospital leadership’s full support, a team brainstormed how they could redesign processes to address these barriers to providing care in a timely fashion. Key changes included:

Community education on the importance of seeking care early

Triage and fast-tracking: identifying acutely ill patients and providing prompt treatment

Blood bank readiness: blood donation campaigns amongst the youth and requiring all elective surgery cases to bring two blood donors

As of November 2014, Project Fives Alive! has achieved the following results in 134 hospitals across Ghana:

31% reduction in under-five mortality
37% reduction in post-neonatal infant mortality 35% reduction in under-five malaria case fatality”

John

Jeg havde et fantastisk ophold i Cambodia, hvor jeg blev udfordret personligt, men så absolut også fagligt. Jeg var rigtig glad for mit “placement” og den organisation, som EXIS samarbejder med i Cambodia tog sig rigtig godt af mig. Jeg ville rigtig gerne skrive mere, men har simpelthen ikke tid for tiden.

Til gengæld har jeg vedhæftet nogle billeder af mit kontor og et par fra nogle ture, som jeg tog på i mine “ferier”.

I er meget velkommen til at give min mail adresse videre til potentielle deltagere til Cambodia. Jeg hjælper gerne:-)

Camilla, arbejde med menneskerettigheder i Cambodia

Så har jeg endelig fået taget mig sammen til at skrive til dig. Jeg er kommet godt til Cambodja, og er flyttet ind hos en sød familie i Phnom Penh. Hvor er Cambodja et fantastisk land. Det er virkelig en oplevelse at besøge et land, der er så anderledes. Jeg oplever og ser en masse. Det er skønt!
Jeg har fået arbejde som engelsk lærer på en af skolerne. Skolen har ca. 200 elever, og ligger i udkanten af Phnom Penh, ikke langt fra, hvor jeg bor. Jeg underviser seks og en halv time om dagen på skolen i 2. og 3. klasse. Jeg er rigtig glad for arbejdet på skolen. Både boerne og lærerne er søde, og jeg nyder at komme der hver dag.

Som sagt oplever jeg en masse, og det er skønt at bor og arbejde her. Det har givet mig et godt indblik i kulturen, og givet mig oplevelser, som jeg ikke ville have fået, hvis jeg var her som turist. Du skal have mange tak for din hjælp med at arrangere turen.

Håber alt er vel i Danmark. Vi snakkes ved.

Marie, frivillig på en skole i Cambodja