Tilbage til projekt-oversigt

Erfaringer med EXIS i Australien

Her kan du læse om tidligere deltageres erfaringer med EXIS i Australien.

Thomas’ tur til Australien

5 uger (1 uge Melbourne, 1 uge Warrnambool, 1 uge Narrawong, 2 uger Brisbane).

Jeg startede jo i Melbourne fredag, hvor jeg fik en introduktion på kontoret om sikkerhed og om hvordan den første uge kom til at foregå, samt mødte de andre frivillige jeg kom til at arbejde med. Den var grundig og man fik alt hvad man havde brug for at vide. Man kunne også altid spørge hvis der var noget eller ringe til kontoret, og sådan var det hvert sted. For man er kun, eller jeg var kun 1 uge i samme sted (i Brisbane samme sted i 2 uger, men totalt forskelligt arbejde de 2 uger). Men hvis vi var flere frivillige i den periode ville jeg også kommet ud og campe i Brisbane hvilket var træls men jeg kan jo ikke bestemme hvor mange andre der er. Men jeg kom ud og campe i Melbourne eller rettere sagt Narrawong som var fedt.
Så havde vi jo weekenderne frie og vi kunne lave hvad vi havde lyst til, og nogen af dem vi arbejdede med og teamlederne foreslog ture eller ting at opleve i byen. Så vi ikke kedede os men, samtidig får en fed tur og en masse oplevelser, men bare rolig: der sker altid noget! Der var nogle eksempler af ture på vandrehjemmet, hvor man bor igennem ens forløb. Kan kun anbefale at man mindst tager på en tur. Jeg tog på Phillip Island Penguin parade – var en god tur!
Men bare fordi man arbejder mandag til fredag og kun har weekenden fri, betyder det slet ikke at man ikke laver andet end at arbejde. For som regel kommer man tilbage klokken 16, efter det har man god tid og man kan så gå i byen osv.

 

Udover det udforskede jeg byen og andre områder med de andre internationale frivillige som var fra Japan og Tyskland. De var sjove samt fantastiske mennesker at være sammen med. Man var aldrig alene, man mødte også mange andre fantastiske mennesker fra de forskellige vandrehjem, alle mulige fra så mange forskellige lande, så man fik et stort fællesskab! Man får virkelig knyttet et tæt sammenhold med dem man er sammen med og den dag det slutter er en rigtig græde-dag, for man kommer virkelig til at savne dem og teamlederne. Men vi får selvfølgelig udvekslet numre.

Så længe man er i forløbet får man mere en rigeligt med mad, man laver en liste eller kommer med dem på shopping tur efter mad.
Arbejdet var rigtig godt!! Man kom rigtig væk fra storbyen som var lækkert, så man ikke skulle høre på trafikken og man kunne med større chance se vilde dyr, som regel 45-60 min. kørsel. Man kom ud for mere eller mindre alt. Plante træer, lave kontrol i områder og kontrol til nyplantede træer, samt lave beskyttelse til dem, fjerne træer og ukrudt og kan sige., at nogle steder er der meget ukrudt! ?, fjerne afflad, vande træer osv. Hver dag var et nyt sted, men det kan være man laver en form for samme arbejde men, det er aldrig ens så det var mega fedt. Arbejdet gjorde at jeg kom alle mulige forskellige områder, så jeg så cirka alle former for steder i Australien. I grove træk fra dybe skove til strande, ørken og vådområder. Det var vildt fedt at man kom steder man normalt ikke kommer hvis man bare er på ferie, så jeg har rigtig set Australien.

Man kommer også til at arbejde med en masse lokale, de er rigtig hyggelige at snakke, især når man rigtig kan spørger ind til Australien og hvad man burde se.
Teamlederne var helt fantastiske, sjove, ville lære os at kende, var gode til at holde øje med os og spørger ind til om man eksempel har brug for en pause. Man kunne også spørger dem om alt, hvis der var noget man ville vide området, dyr eller generelt om Australien. De var alle omkring 27-32 år også en 38+. De var alle vildt friske, en af teamlederne tog eksempel mig ud efter arbejde for at hygge og drikke øl. Teamlederne tog os også i pauserne til flotte steder hvor man kunne spise sin madpakke og se nogle vilde dyr og fugle. Som var rigtig fedt. For eksempel efter man lige havde spist sin mad går en tur også får øje på vilde koalaer. Ellers efter arbejde spørger de også om man har lyst/energi til at se ting, de tog os ud til et område hvor man kan se sæler og spændende mindre byer, en strandtur osv. Vildt fedt og hyggeligt. En af tingene var hvor en af teamlederne tog os til Tower Hill som var en fed tur, med emuer, koalaer og kænguruer.

Overall. En mega fed fantastisk tur/oplevelse. Mødte mange fantastiske mennesker og lokale.

Feedback fra EXIS-deltagere i Australien

Melbourne området: selve byen mega lækker, sker noget hele tiden. Plus hvis man kommer der skal man se de forskellige botanic gardens der er. Det er en vildt god kombination med at man kommer et helt nyt sted hen hver uge Melbourne, Warrnambool og Narrawong camping. Elskede de områder/projekter man kom til. Hvor man rigtig kunne se vilde dyr og fugle og i pauserne tog teamlederne os til et sted hvor de som regel ser koalaer og andre dyr vildt fedt. Samt efter arbejde spørger de også om man har lyst/energi til at se ting, for eksempel tog vi en tur til Great Ocean Road, Tower Hill og spændende mindre byer, en strandtur osv. Vildt fedt. Teamlederne og dem på kontoret gjorde et fantastisk job, vildt hyggelige at være sammen med, plus at de tog os steder hen efter arbejde var vildt fedt, en smule hårdt arbejde som var lækkert og en ting jeg så frem til. Vandrehjemmende var lækre og menneskerne der var vildt venlige og imødekommende så man fik hurtigt nye venner. I Melbourne skete der hele tiden noget og man blev aldrig træt af at gå en tur i den.

EXIS feedback Australien

Warrnambool: lækker by, giver virkelig et helt andre indtryk af Australien. Vildt fedt og dem der bor der så venlige!! Én gang hvor vi ikke nåede bussen i en weekend og stod der – åh nej, men så kom der nogen og tilbød et lift samt også engang hvor vi ventede på bussen og en dame spurgte hvor vi var på vej hen og hun skulle åbenbart samme sted så vi fik endnu et lift. ?

Narrawong campingturen: vildt hyggeligt, både projekterne og omgivelserne, samt man bliver rigtig knyttet tæt sammen med de andre. ?

Feedback fra EXIS-frivillige i Australien
Generelt synes jeg arbejdet, områderne og teamlederne var bedst i Melbourne projekterne, der kom man virkelig tæt på naturen og dens vilde dyr ?

Brisbane området: det vildeste vandrehjem, der har den sygeste udsigt over byen! Lækker placering. Byen som aldrig sover, ej ved jeg ikke, men der sker noget hele tiden. Og af en eller anden grund er byen sygt smuk. Der er virkelig gjort en masse for den skal skille sig ud, med lys og alt muligt! Næsten det samme gælder i Brisbane som Melbourne, vandrehjemmet var lækkert og menneskerne der var venlige og imødekommende, så man fik hurtigt nye venner. Brisbane står også for at skulle have de lækreste strande og jeg kan kun sige ja. Det er ikke helt så tæt på som man tror der er cirka 60+ min, til den nærmest strand, men det værd. Hvis du er i tvivl om man skulle være taget til stranden den weekend eller næste så rolig der er en fin chance for man kommer ud og arbejder på de forskellige strande. Efter Melbourne troede jeg, jeg havde prøvet og arbejde de fleste områder men jeg tog så fejl. Meget anderledes, men man kommer ikke rigtig helt væk fra byen, arbejdet forgår i byområdet. Den længste afstand var til strandene men det var selvfølgelig ikke en dårlig ting så man også prøvede at arbejde i byområderne. Men det betyder ikke man går på gaden og arbejder nej overhovedet ikke du kommer til forskellige reservater som adskiller sig helt vildt fra byen, fede områder. Btw udkanten af byen. Jeg så frem til at arbejde med teamlederne og de lokale. Det var vildt hyggeligt!! Samme som i Melbourne gjorde teamlederne og dem på kontoret gjorde et fantastisk arbejde og var vildt hyggelige at være sammen med. Jeg var også så heldig at være der i den uge hvor der var Brisbane festival med koncerter og shows osv. vildt fedt, samt river fire med fyrværkeri fly show som var helt fantastisk! ?

Hvis man kommer til Brisbane kan jeg anbefale at man skal se Brisbane Botanic Gardens Mt Coot-tha. Sindssyg flot og hvis man vil se mange dyr og koalaer og kænguruer tag til Lone Pine Koala Sanctuary, har mere eller mindre alt; rigtig fed tur! ? Lille tip: kom tidligt. I byen gå i igennem Queen Street, hvor der sker en masse og det er ligesom en stor gågade, og selvfølgelig South Bank fedt sted! Der er også et godt museum der.

Erfaring med EXIS i Australien

Mvh,
Thomas

Thomas