Tilbage til projekt-oversigt

Bliv frivillig i Australien

Australien er på mange måder mulighedernes land – med en unik flora og fauna, som skal bevares. Dette arbejde kan du blive del af via vores mange miljøprojekter i landet.

Miljøarbejde i Australien

***BEMÆRK!***
Programmerne med miljørbejde i Australien er desværre ikke tilgængelige for tiden.

Efter skovbrandene sidst i 2019, har vores samarbejdspartner i Australien indstillet alle programmer på ubestemt tid. Vi henviser i stedet til vores lignende programmer i New Zealand og USA – og i øvrigt til vores sprogskole i Perth i Australien.

Vi beklager ulejligheden.

***BEMÆRK!***

EXIS arrangerer frivilligt miljøarbejde i Australien i samarbejde med en anerkendt australsk non profit organisation. Er du interesseret i at gøre en indsats for miljøet, er der mere end 2000 projekter til bevarelse af Australiens enestående flora og fauna. Du skal være mellem 18 og 70 år, kunne kommunikere på engelsk, have en god kondi og en ren straffeattest. Erfaring er ikke nødvendig. Motiverede frivillige fra hele verden arbejder sammen på mange forskellige projekter. Du får indsigt i miljøarbejde og praktiske færdigheder. Du møder mange nye mennesker, så det sociale aspekt er en vigtig del at opholdet.

Programstart

Programmet starter hver uge, året rundt, i alle de nedenstående områder, og du kan deltage i 2 til 12 uger.

 

Kost og logi

Indkvartering og mad er inkluderet under arbejdsopholdet og i weekender. Første måltid og indkvartering er efter orientering. Morgenmad består af kornprodukter, brød eller toast, te og kaffe. Frokost består normalt af hjemmelavede sandwich og frugt. Om aftenen spiser og tilbereder deltagerne aftensmaden sammen, typisk pasta, grillmad eller vegetarretter. Man hygger sig ved bordet, og det påregnes, at alle hjælper til med madlavning, rengøring og opvask. Vær ikke bekymret, hvis du ikke er en stor kok. Alle kan vel finde ud af at hakke grøntsager.

Der bruges videst muligt friske råvarer. Kødretter kan ikke garanteres hver dag, særligt på fjernliggende projekter langt fra butikker. Det er muligt at få vegetarmad, men hvis du har meget specifikke kostbehov, er veganer eller allergisk for bestemte fødevarer, skal du lave mad til dig selv. Husk at give besked om det ved tilmeldingen.

Indkvarteringsstederne varierer alt efter projekt og sted. Der overnattes typisk i campingvogne, på vandrehjem, på steder som tidligere blev brugt til omrejsende fåreklippere og campingpladser, hvor der sørges for telte.

Image credit: cheapsurfgear.com/

Din fritid

Projekterne varer normalt fra mandag til fredag. På fjerntliggende projekter sker dog, at frivillige tilbringer 10 dage i træk på et sted, efterfulgt af flere fridage. Det samme gælder, når det er nødvendigt at rejse til et projektsted i weekenden.

Man arbejder normalt fra kl. 08.00 til kl.16.00.

Weekender er fri til at slappe af eller til sightseeing, sportsaktiviteter osv..

Spørg personalet, hvis du har brug for ideer til aktiviteter eller udflugter!

Områder

Når du rejser til Australien som frivillig med EXIS, har du mulighed for at kombinere flere projekter i forskellige dele af landet. 

Region By
Victoria Melbourne
New South Wales New South Wales Newcastle
Queensland Brisbane & Cairns
Northern Territories Northern Territories Darwin
South Australia  Adelaide
Western Australia Perth
Tasmanien Hobart

Hvis du melder dig til for en længere periode, er du meget velkommen til at vælge mere end ét ”startsted”, så du får set mest muligt af landet. Du kan således melde dig til først at arbejde f.eks. 2 uger i Victoria og derefter fx 4 uger i Western Australia – evt. med en eller flere ugers ferie/fri indimellem. Du står i så fald selv for transporten mellem de forskellige startsteder. På hvert projekt arbejder et hold på typisk 6 til 10 frivillige fra både Australien og andre lande. Man bør være glad for natur, ikke forvente luksus, være uafhængig, fleksibel og i stand til at arbejde i et team. Rejser du sammen med en anden person, kan vi arrangere at I kommer til at arbejde sammen.

Vejret og området bestemmer, i hvilke specifikke projekter man kommer til at deltage. Ved at vælge områder på listen med startsteder kan du få nogen indflydelse på opgaver og vejrforhold, men det er ikke muligt at vælge specifikke projekter. Projekterne slutter næsten altid om fredagen omkring kl. 16. Efter endt arbejdsophold kommer du tilbage til startpunktet. Afstanden til projektet kan dog være rimelig stor, og det er derfor en god ide at regne med, at du først kan rejse videre (eller hjemad) efterfølgende lørdag. Indkvarteringen efter sidste arbejdsdag (fredag) er ikke inkluderet i prisen, men man kan få hjælp til at finde et sted at overnatte.

Projekterne i Australien

De fleste miljøprojekter foregår på landet, langt fra storbyerne. Selvom du vælger at starte i Melbourne eller Brisbane, vil du sandsynligvis ikke komme til at tilbringe længere tid i byen. Der er ingen afhentning i lufthavnen, men du modtager et kort med oplysninger om, hvordan du kommer til kontoret. En arbejdsuge består af 5 arbejdsdage og 2 fridage, som kan bruges til afslapning, sightseeing eller rejse til et andet projektområde. Hver eller hver anden uge er der skift til et andet projekt. De fleste projekter varer som regel 1 til 3 uger. Det betyder, at et 6 ugers arbejdsophold typisk består af mindst 3 forskellige arbejdssteder med 2 eller 3 forskellige projektaktiviteter.

Orientering

Inden du kommer i arbejde, gennemgår du et orienteringsforløb om fredagen kl. 11.00, på hovedkontoret i Melbourne, Newcastle, Brisbane, Darwin, Adelaide, Perth eller Hobart – alt efter hvilket område, du har valgt at arbejde i. Her gives vigtige sikkerhedsoplysninger, og du møder medarbejderne og de andre frivillige. Derefter kan du få en sandwich til frokost på indkvarteringsstedet, slappe af og lære de andre frivillige at kende, før du starter på dit første projekt om mandagen. Holdet rejser enten i bus eller med tog til projektets arbejds- og indkvarteringssted. Alle forberedelser arrangeres for dig. Hele første weekend er normalt fri, med mindre du skal til et fjerntliggende projekt, som kræver afrejse om søndagen. Vær indstillet på at deltage i al slags vejr, og husk passende tøj, både til arbejdet og vejret. Alle får lært, hvordan man sikkert bruger redskaberne og udstyret. Alt vigtigt sikkerhedsudstyr bliver uddelt, og du bliver instrueret i at bruge det.

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver kan være:

 • Træplantning
 • Indsamling af frø
 • Opsætning af hegn
 • Beskyttelse af truede plante- og dyrearter
 • Ukrudtsbekæmpelse
 • Anlæggelse af vandrestier
 • Flora- og faunakontrol
 • Restaurering af bevaringsværdige områder
 • Miljøovervågning

Nogle gange kan du deltage i et stort projekt som fx at plante tusindvis af træer eller at bygge vandrestier, andre gange kan dine daglige opgaver være meget skiftende. Teamledere med en førstehjælpsuddannelse leder arbejdet og forklarer, hvorfor og hvordan arbejdet udføres på sikker made. De er meget motiverede og eksperter i miljøarbejde. Deltagere kan ikke bestemme hvilke opgaver, de ønsker at udføre, fordi projekterne varierer afhængigt af årstiden, vejret og prioriteringer. Det er kun muligt at få indflydelse ved at vælge bestemte områder. Opgaverne forklares ved orienteringen. Du får mange nye færdigheder! Du kommer til at se landet, arbejde hårdt, ofte i fjerntliggende områder uden komfort, og måske under høje temperaturer. Der arbejdes ca. 8 timer om dagen.

Fleksibilitet

Der er indbygget så meget fleksibilitet som muligt. Mange deltagere vælger at kombinere 2 eller flere startsteder. Hvis du vælger denne mulighed, skal du regne med, at rejsen mellem de forskellige startsteder ikke er inkluderet i prisen. Det er en god ide at beregne en uges rejsetid mellem projekter, hvis du gerne vil se mere af landet på egen hånd.

 

Miljøarbejde i Victoria

Victoria, som ligger en times flyvetur fra Sydney, er Australiens næstmindste stat med strande, bjerge og fantastiske nationalparker. Projekterne i Melbourne finder sted i og omkring byområder. Ved ankomst til Melbourne kan du blive kørt til et af de regionale kontorer i Bendigo eller Geelong.
Det var i Bendigo, at guldet blev opdaget for mere end 150 år siden, mens Geelong markerer starten på “Great Ocean Road” – en 243 kilometer lang vej, der følger den sydvestlige kyst.

Hamilton-regionen domineres af den spektakulære “Grampians” bjergkæde med gamle vulkaner, floder, vandfald og bølgende landskaber bevokset af majestætiske, røde eukalyptustræer. Der startes med orientering på kontoret i Melbourne.

Eksempler på projekter i Victoria:

Melbourne vildtreservat
Melbourne vildtreservat. Projektet har til formål at genindføre oprindelige pattedyr som punggrævlinger og pungspidsmus. Opgaverne er at forbedre dyrenes habitat ved at plante træer, bekæmpe ukrudt, opsætte hegn og vedligeholde gangstier. Det er et godt sted at se kænguruer!

The Island
The Island er en stejl, smal højderyg af lava, beliggende i Victorias vulkanske bioregion, nær punktet, hvor Myrniong Creek krydser Werribee floden. Et langsigtet projekt skal gøre det til et paradis for dyrelivet.

Otway National Park
Otway National Park repræsenterer alt, hvad der er specielt ved Otways. Høje, våde skove, gamle regnskove, tørrere skove i de indre løjper og meget forskelligartede hedeområder, alle omkransede af en spektakulær kystlinje spækket med nogle af Victorias kønneste vandfald.

Great Ocean Walk
Great Ocean Walk er et stort projekt, der arbejder med anlæggelse af stier og vedligeholdelse af dette smukke område.

Grampians National Park
I Grampians National Park er der mulighed for at arbejde med beskyttelse og forbedring af biodiversiteten gennem faunakontrol, ukrudtsbekæmpelse og vedligeholdelse af stier.

Miljøarbejde i New South Wales

I New South Wales er der mere end 600 parker og reservater, strande og historiske byer, men også afsidesliggende, tyndtbefolkede og øde områder. Her foregår arbejdet generelt langt væk fra byerne. Ankomst og orientering sker på kontoret i Newcastle.

Eksempler på projekter i New South Wales:

Tidbinbilla
Træplantning i Tidbinbilla naturreservat. Efter skovbrandene i 2003 arbejdes der her på genopretning af dyrelivet og habitaterne.

Nattai National Park
Nattai National Park er et uberørt vildmarksområde, omgivet af spektakulære sandstensklipper. Projekterne bidrager til forbedring af biodiversiteten ved hjælp af genplantning, fjernelse af ukrudt og indsamling af frø. Nogle opgaver omfatter også overvågning af arten “rock wallaby” og opsætning af hegn.

Nobbys Beach
Ved Nobbys Beach skal der fjernes invasiv ukrudt og genplantes oprindelige planter for at forbedre habitatet. Er du heldig, kan du se delfiner i vandet!

Blue Mountains National Park
Blue Mountains National Park hører til verdens kulturarv. Her arbejdes der med at etablere vandrestier.

Miljøarbejde i Tasmanien

Tasmanien er Australiens eneste østat, blot en times flyvning fra Melbourne eller 90 minutter fra Sydney over Bass strædet. 40 % af Tasmanien består af nationalparker, herunder 13800 km₂ vildmark. Vil du undgå høje sommertemperaturer, er Tasmanien ideel. Gennemsnitstemperaturen om sommeren er 21 °C og 12 °C om vinteren. Der er start med orientering på kontoret i Hobart.

Eksempler på projekter i Tasmanien:

Musselroe Bay og Tomahawk Conservation Area
Fra Musselroe Bay og Tomahawk Conservation Area er der et spektakulært udsigt til Tasmaniens nordøstlige kyst. Arbejdet består i registrering af vegetation, strandrensning, etablering og vedligeholdelse af stier.

Cascade
I Cascade, et område med et fantastisk bushland ved foden af Wellington bjerget, bygges vandrestier og gennemføres en undersøgelse af den eksisterende flora og fauna.

Nawrantapu nationalpark
Nawrantapu nationalpark ligger mellem kystnære klitter langs bredden af Bass strædet. Parken har en høj koncentration af flora og fauna, med mulighed for at se wombats og myrepindsvin! Arbejdet omfatter typisk vedligeholdelse og genoprettelse af et vådområde.

Launceston
Launceston har mange “bushland”-reservater, herunder Cataract Gorge. Her genoprettes habitat for oprindelige fuglearter og dyreliv. Truede plantearter beskyttes, og der bygges vandrestier til besøgende. Der plantes træer, og bygges vandrestier i hele staten.

Miljøarbejde i South Australia

South Australia er den tørreste stat. Mere end 20 % består af beskyttede parker og reservater. Der er gode mulighed for at se vilde dyr på outback-projekter. Adelaide er en god by til weekendudflugter. Sydaustralien har middelhavsklima med milde vintre og varme, tørre somre. Særligt i de nordlige dele af staten, som fx “Flinders Ranges” og i Outback områder, kan det være meget varmt om sommeren. Store dele af disse områder er ørken – meget varmt om dagen og koldt om natten. Start med orientering i Adelaide.

Eksempler på projekter i Sydaustralien:

Clare Valley
I projekter i nærheden af ”Clare Valley” dokumenteres bestanden af den truede “Pygmy Blue-Tongue Lizard” (et gråt eller orangebrunt firben).

Brookfield Conservation Park
Brookfield Conservation Park består af kalksten og er et ideelt sted for Hairy-nosed Wombats, Fattailed Dunnart (et mus-lignende pungdyr) og røde kænguruer, som deler parken med et frodigt og sjældent fugleliv. Arbejdet går ud på at indsamle data på wombat huller, fjerne invasivt ukrudt og indsamle frø til genplantning.

Aroona Dam Sanctuary, Leigh Creek
Miljøprogrammet på Aroona Dam har været i gang i mere end ti år. Der fjernes invasivt ukrudt og indsamles sjældne frø. Det enestående landskab i den nordlige Flinders Ranges er hjemsted for rigt dyreliv, herunder den truede Yellowfooted Rock-Wallaby.

Adelaide
Der er mulighed for at arbejde i byområder nær Adelaide. Her arbejdes med beskyttelse og genopretning af den smukke bys miljø og strande.

Miljøarbejde i Western Australia

Perth har flere solskinstimer end nogen anden hovedstad i Australien. Vest-Australien er kendt for sine lange solskinsdage og kønne strande, med mere end 12.000 kilometer krystalklar kyststrækning. Her findes mere end 70 nationalparker og marineparker og utallige rekreationssteder i skovene. Søger du outback oplevelser, tilbydes der i Broome projekter fra maj til oktober, når temperaturerne er ca. 20 til 30° C, luftfugtigheden er lav, og himlen er skyfri. Der er ankomst og orientering på kontoret i Perth. Du er velkommen til at kombinere projekterne i Western Australia med et engelskkursus på vores sprogskole i Perth.

Eksempler på projekter i Vestaustralien:

Shark Bay
Shark Bay blev erklæret World Heritage område i 1991, på grund af sin unikke flora og fauna. Det ligger i Francois Peron nationalparken, hvor frivillige hjælper med en række miljøaktiviteter som erosionskontrol, genoprettelse af klitter, vedligeholdelse af avlekasser i Peron avlscenter og fjernelse af forhindringer, så dyrene kan bevæge sig frit.

Swan Estuary Marine Park
På Swan Estuary Marine Park hjælper frivillige med rehabilitering af Swan-parken og tilstødende naturreservater. I disse reservater yngler fuglene i flok (når de er mange nok) i den oprindelige vegetation i nærheden af Perth.

Belmont
I byen Belmont hjælper frivillige med at øge biodiversiteten og skabe gode betingelser for den oprindelige flora. Beplantning i vådområdet ”Centenary Park” stabiliserer bredden af søen, forbedrer vandkvaliteten og skaber levesteder for vandfugle.

Broome
I Broome koncentrerer man sig om skildpaddeprojekter. Det er sjovt at opspore og overvåge skildpadder.

Miljøarbejde i Northern Territories

Darwin er hovedstad i den nordlige stat og har Australiens nordligste havn, anlagt i 1869. I og omkring Darwin er der nationalparker, strande og bevaringsværdige områder. Der arbejdes også på fjerntliggende steder. Projekter her starter med orientering på kontoret i Darwin. Undtagelsesvis er der her bestemte startdatoer, og kun få pladser!

Eksempler på projekter i Northern Territory:

Nhulunbuy
I Nhulunbuy, East Arnhem Land, foregår der et langsommeligt arbejde med at udrydde skadelige myrearter. Frivillige arbejder sammen med lokale ansatte og videnskabsfolk finder, kortlægger og udrydder de invasive myrearter.

Talc Head
I Talc Head, et tropisk paradis, renses strandene, så havskildpadderne kan avle. Gangstierne til det historiske område renses og vedligeholdes.

Miljøarbejde i Queensland

Queensland kaldes også for solskinsstaten. I det nordlige Queensland er der arbejde nær byen Townsville i regnskove eller på strande. Omkring byen Cairns foregår arbejdet i regnskove på bjergområder, på strande og vådområder. I det sydlige Queensland ligger statens hovedstad, Brisbane, det ideelle sted til deltagelse i projekter i baglandet af ”Gold Coast” og ”Sunshine Coast” og i det sydlige Downs, Toowoomba, Darling Downs og South Burnett. Start med orientering på kontoret i Brisbane eller Cairns.

Eksempler på projekter i Queensland:

St. George
St. George i det sydvestlige Queensland er hjem for Hairy Nosed Wombat, en af Australiens mest truede arter. Der er kun 110 tilbage i Epping Forest National Park, beliggende i det centrale Queensland. Der arbejdes på at etablere en anden gruppe af Wombats i St. George, hvor der anlægges 5 km hegn for at beskytte den nye flok mod dingoer og ræve.

Fraser Island
Fraser Island er verdens største sand-ø med lange uafbrudte hvide strande, farvede sandklipper og ferskvandssøer. Der arbejdes med ukrudtsbekæmpelse i nationalparkens områder og forbedring af vandrestier.

Springsure
I Springsure Koala-reservatet er koalabjørnene blevet alvorligt ramt af tørke, oversvømmelser og brande. Frivillige vurderer de lokale koalaers tilstand og deres habitat.

Stuart Creek
Stuart Creek i Townsville-regionen har en unik tæt skov med baldakintræer. Stuart Creeks flodsletter tilføjer rig alluvial jord, der understøtter denne usædvanlige skovform. Frivillige hjælper med træplantning i de subtropiske omgivelser.

Miljøarbejde i Australien

Uger Pris
2 kr. 7.390,-
3 kr. 9.585,-
4 kr. 12.280,-
5 kr. 14.475,-
6 kr. 17.170,-
7 kr. 19.365,-
8 kr. 21.560,-
9 kr. 23.755,-
10 kr. 26.450,-
11 kr. 28.645,-
12 kr. 30.840,-

Vi anbefaler, at frivillige der ønsker at deltage i 6 uger eller længere, tager sig tid til at rejse mellem projekter, hvis det passer ind i deres rejseplaner. De fleste frivillige deltager i mindst fire uger, men mange bliver meget længere. Du kan reservere plads fra forskellige hovedkontorer og kombinere din egen rundrejse i landet med frivilligt arbejde – og/eller med et sprogophold på vores sprogskole i Perth i Western Australia.

Detaljer
Kontakt venligst [email protected] for oplysninger om priser på længerevarige ophold.

Inkluderet i prisen

Miljøarbejde i Australien

Fælles indkvartering i campingvogne, vandrehjem eller på campingpladser

Frokost og middag på første dag, morgenmad og frokost på din sidste arbejdsdag, og alle 3 måltider under arbejdsopholdet

Orientering på engelsk ved ankomst

Hjælp fra en erfaren teamleader

Projektrelaterede rejser: Transport mellem projekter og returrejse til ankomstpunkt

Sikkerhedsvejledning på engelsk & dansk

Deltagerbevis og certifikat efter endt arbejdsophold

Australsk “Wild Life Guidebook”

Følgende er i ikke inkluderet i ovenstående priser:

 • Rejseudgifter til og fra Australien
 • Rejseudgifter til startpunkter
 • Rejseudgifter mellem forskellige stater, hvis du vælger at deltage i mere end ét område
 • Udgifter til turistvisum. (ca. 400 kr.)
 • Rejseforsikring (EXIS sender gerne et tilbud på en police, som passer til dit ophold)
 • Sovepose, liggeunderlag, rygsæk, vandflaske (se under pakkeliste)
 • Personlige udgifter
 • Lommepenge
 • Indkvartering sidste fredag, efter endt arbejdsophold.
 • Udgifter til tøjvask

Landet

Englænderen James Cook sejlede i 1770 langs den østlige kyst og tog området i besiddelse for den engelske konge, der valgte at bruge det som straffekoloni. Landet opnåede politisk selvstyre i 1856. Det australske kontinent er en del af ”Oceanien”, som, udover Australien, består af Ny Guinea, New Zealand, Fiji og et utal af mindre stillehavsøer. Mere end 80 procent af den australske befolkning, på ca. 23 millioner, bor i de store kystbyer, hovedsagligt i de sydlige områder.

Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne, har beboet kontinentet i mindst 55.000 år. Den engelske kolonialisering blev på mange måder katastrofalt for aboriginerne. Europæerne bragte ukendte sygdomme med sig og manglede forståelse for aboriginernes kultur og levevis. Ligesom Amerikas indianere har aboriginerne stadig svære vilkår. Mange lever i byens slumkvarterer og er plaget af fattigdom og en relativt høj grad af arbejdsløshed og alkoholisme.

I 1967 stemte et overvældende flertal af den australske befolkning for at forbedre levevilkårene for aboriginerne, men først i 1993 fik de ejendomsretten tilbage over deres traditionelle områder, som den britiske kolonimagt fratog dem århundreder tidligere. Ikke før 2008 fik aboriginerne en officiel undskyldning for overgrebene mod dem fra den australske stat.

På trods af den dystre fortid, er Australien på mange måder stadig mulighedernes land – med en unik flora og fauna, som skal bevares for eftertiden! Noget aboriginerne også bakker op om.

Klimaet

Det meste af landet har mere end 3.000 solskinstimer om året. Om sommeren (december-marts) er den gennemsnitlige temperatur 29° C. Sommeren er varmest i den nordlige del af landet. Om vinteren (juni til august) er gennemsnitstemperaturen 13° C i hele landet, med varme dage og milde aftener i de nordlige områder, mens det kan blive køligt og regnfuldt i syd, selvom der stadig er masser af solrige dage.

Befolkningen

I Australien bor efterkommere af europæere, asiater og selvfølgelig den oprindelige befolkning, aboriginerne.

 

Sproget

Det officielle sprog i Australien er engelsk.

 

EXIS i Australien

Du finder EXIS’ projekter i alle delstater i Australien.

Rart at vide

Du skal være mellem 18 og 70 år, kunne kommunikere på engelsk, have en god kondi og en ren straffeattest. Erfaring er ikke nødvendig. Motiverede frivillige fra hele verden arbejder sammen på mange forskellige projekter. Du får indsigt i miljøarbejde og praktiske færdigheder. Du møder mange nye mennesker, så det sociale aspekt er en vigtig del at opholdet.

 

Lommepenge

Beløbet er afhængigt af dine vaner. Nogle bruger penge på at gå ud i weekender, på turistaktiviteter, souvenirs osv.. Mens du er i arbejde, behøver du kun lidt lommepenge til sociale aktiviteter og sightseeing i weekenden. Kost, indkvartering og transport er inkluderet i programprisen på arbejdsdage og i weekenden. Regn kun med lidt penge til tøjvask i møntvaskemaskiner og tørretumblere.

Pakkeliste

Da der kun er begrænset plads, beder vi alle deltagere om kun at medbringe maksimum 15 kg bagage i rygsæk eller en blød taske. Tag også en lille rygsæk med til frokosten, solcreme og vandflaske. Følgende ting er essentielle på alle projekter:

 • Sovepose og liggeunderlag
 • Lange bukser og stærke støvler eller vandresko (arbejdsstøvler med tå-beskytter anbefales)
 • Langærmede T-shirts
 • Regntøj
 • Solhat med brede kanter og arbejds-/havehandsker
 • Rygsæk og lille rygsæk
 • Vandflaske
 • Solcreme (højeste solfaktor anbefales)
 • Solbriller
 • Insektspray
 • Myggenet

Alle frivillige får udleveret sikkerhedsvest.

Kommunikation

I de fleste områder er det muligt, i weekenden, at finde en internet-café eller et bibliotek med internetadgang. Internetadgang er ikke tilgængeligt på overnatningssteder, selvom du har egen PC eller Iphone med trådløst bredbånd. Mobildækning er begrænset uden for større byer.

Klar til at tage af sted?

Reservér en plads på et af projekterne i Australien