Tilbage til projekt-oversigt

Frivilligt arbejde i udlandet

EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet, hvor mennesker fra hele verden mødes.

Frivilligt arbejde i udlandet

EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet, hvor mennesker fra hele verden mødes. Hvis du går og drømmer om at komme ud og opleve verden og dens forskellige kulturer på nærmeste hold, er frivilligt arbejde med garanti noget for dig. Der findes mange forskellige måder at arbejde frivilligt på, og uanset om du ønsker at bruge dine kræfter på et børnehjem, på at undervise på en skole eller på at forbedre menneskerettigheder og levevilkår, findes der et inspirerende og lærerigt frivilligt arbejde, der venter på dig ude i verden.

Få en unik oplevelse

Hos EXIS rejser vi til mange forskellige destinationer rundt omkring i verden, hvor vi samarbejder med spændende organisationer indenfor frivilligt arbejde i udlandet. Du bestemmer selv hvor længe du vil være af sted som frivillig i udlandet (enkelte arbejdspladser kan dog have tidsbegrænsninger) og du er naturligvis velkommen til at kombinere to eller flere destinationer.

For at deltage bør du være selvstændig og udadvendt og have lyst til og mod på at arbejde som frivillig i udlandet. Du må være forberedt på lidt af hvert, forvente det uventede og være fleksibel og positiv. Dette er ikke bare et ferieophold, men derimod en unik oplevelse, der vil give dig mulighed for at lære, at få nye venner og for at gøre en forskel med dit frivillige arbejde.

Find den rette destination

Valget af destination afhænger meget af, hvilken type frivilligt arbejde du vil lave. Hver verdensdel har sine egne udfordringer, som du kan hjælpe til med at løse, men uanset, hvor du vælger at lægge dine kræfter, bliver det en oplevelse for livet. Vi har destinationer i både Afrika, Asien, Latinamerika, Oceanien og USA, hvor du finder et bredt udvalg af frivilligt arbejde – og et par enkelte i Europa.

Hvis du vil vide lidt om hvad tidligere frivillige i de forskellige lande fortæller om deres oplevelser, kan du læse deres feedback her: Frivillige fortæller om deres erfaringer med EXIS.

På de fleste af vores destinationer kan vi også arrangere praktikophold i udlandet, for studerende på en lang række uddannelser.

Herunder kan du se, hvor i verden EXIS arrangerer frivilligt arbejde i udlandet:

Frivilligt arbejde i udlandet

Gør en forskel som frivillig

Når man har et frivilligt arbejde i udlandet, gør man en forskel. Det er dog ikke kun for andre, du gør en forskel – men også i dén grad for dig selv. At være frivillig i udlandet er nemlig en enestående måde at udvikle sig selv på, få oplevelser og et perspektiv, der ikke rigtig findes andre steder. Som frivillig skal du være forberedt på den store kontrast i forhold til hverdagen herhjemme, hvor man sjældent bliver udfordret af uforudsigelige lokale forhold. Det kan have stor indflydelse på, hvordan man ser verden, når man kommer ud og får lov at arbejde i fremmede kulturer uden for Danmarks grænser. Du og dine rejsekammerater er dermed garanteret en oplevelse for livet, hvor I både får muligheden for at opleve lokalbefolkningen og lokalkulturen på nærmeste hold, mens I gør et godt stykke frivilligt arbejde.

Hvad skal jeg lave som frivillig i udlandet?

Hos EXIS samarbejder vi med en lang række forskellige organisationer rundt omkring i verden, så vi kan tilbyde de bredest mulige programmer med frivilligt arbejde. Det betyder, at der altid er et frivilligt projekt, der passer dig. Arbejdsopgaverne varierer lige fra omsorgsarbejde, til undervisning, sundhedsarbejde over miljøarbejde til frivilligt arbejde med dyr – og meget, meget mere. Vi samarbejder udelukkende med veletablerede organisationer i udlandet, som alle har det til fælles, at de arbejder i den gode sags tjeneste, så du kan få den bedst mulige oplevelse, uanset hvilken destination du vælger.

8 fordele ved frivilligt arbejde i udlandet

1. Du får dig en oplevelse for livet

Når du er frivillig i udlandet, oplever du landet på en helt anden måde end du villegøre, hvis du bare tog på charterferie. Frivilligt arbejde i udlandet giver dig nemlig et helt unikt indblik i landet, kulturen og menneskerne, da du ikke blot er der som turist, men virkelig lever i landet som alle andre – og det giver dig uden tvivl en oplevelse for livet.

2. Du støtter en god sag

Man kan støtte en god sag på mange måder. Mange vælger at gøre det fra sofaen,hvor de donerer en 50’er til en velgørenhedsorganisation. Der er dog ingen bedre måde at støtte den gode sag på end ved at tage ud og hjælpe dér, hvor midlerne er små. Det gør en verden til forskel for de mennesker, som du rejser ned og hjælper – og du vil også opleve at det føles meget bedre end at donere den 50’er fra sofaen.

3. Du møder en ny kultur – og oplever den helt tæt på

Det er ikke hver dag at man rejser ud i verden og bliver smeltet sammen med en helt anden kultur på samme måde end når man er frivillig i udlandet. Når du arbejder som frivillig i udlandet, vil du opleve kulturen helt tæt på, og du vil hurtigt få en forståelse for, hvordan de lever. Der er intet, der giver et bedre indblik i kulturen og menneskerne end frivilligt organisationsarbejde.

4. Du møder nye mennesker og udbygger dit netværk

Når du rejser ud som frivillig i udlandet, vil du møde mange forskellige mennesker på din vej – både dem du skal arbejde for, dem du hjælper og de andre frivillige. Frivilligt organisationsarbejde vil give dig venskaber for livet og oplevelser, du aldrig vil glemme – og det kan hjælpe dig med at opbygge et uvurderligt netværk, som du kan have gavn af resten af livet.

Frivilligt arbejde i udlandet
Frivilligt arbejde i udlandet
Frivilligt arbejde i udlandet
Frivilligt arbejde i udlandet

5. Du kan selv vælge, hvad du vil arbejde med

Der findes mange forskellige slags frivilligt arbejde i udlandet, så du kan helt selv vælge, hvor du vil hjælpe og hvad du gerne vil hjælpe med. Du kan bl.a. komme til at arbejde på børnehjem, på skoler og på hospitaler, og du kan komme til at arbejde med både miljø, menneskerettigheder, sundhed, undervisning og meget mere. Vi har et stort udvalg af destinationer over hele verden, og vi har over 180 forskellige projekter, du kan melde dig til.

6. Du opnår ny viden, erfaringer og kompetencer

Når du arbejder som frivillig i udlandet, kan du komme til at arbejde med alt fra undervisning til medicin, og det giver dig de ideelle muligheder for at opnå ny viden, erfaringer og kompetencer, som du kan tage med dig tilbage til Danmark. Du vil derudover også forbedre dine engelskkundskaber, da du hovedsageligt vil komme til at tale engelsk med menneskerne i de forskellige lande.

7. Du får noget på CV’et – og bliver bedre stillet i forhold til job og uddannelse

Udover at du får en masse ny viden med i rygsækken, så kan du også skrive frivilligt arbejde i udlandet på dit CV, så kommende uddannelsesinstitutioner eller arbejdsgivere kan læse det. Det viser ikke kun at du bekymrer dig om andre mennesker, men også at du ikke er bange for at springe ud i nye udfordringer. Derudover er frivilligt arbejde jo også erhvervserfaring – også endda i udlandet – og det er altid en god ting at have på sit CV. Det er dog vigtigt at pynt på CV’et ikke er den eneste motivationsfaktor for at blive frivillig i udlandet, men kun et plus.

8. Du gør en forskel for andre mennesker – og dig selv

Den allervigtigste grund til at blive frivillig i udlandet er dog uden tvivl, at du gør en forskel for andre mennesker. Frivilligt arbejde i udlandet handler i al sin enkelhed om at du tilbyder din arbejdskraft til mennesker og dyr, der virkelig har brug for hjælp. Dit frivillige arbejde er med til at gøre livet bedre for de menneskerog dyr, som du hjælper – og det er det bidrag, der er med til at gøre verden til et bedre sted.

Du vil også hurtigt opleve, hvor givende det er at hjælpe andre mennesker – udenat forvente at få noget igen. Du vil i stedet for at få løn blive belønnet med taknemmelighed og kærlige kram af de mennesker, som du hjælper – og du vil opleve at du faktisk ikke har brug for andet. Det er noget helt særligt at gøre en forskel for mennesker, der har brug for hjælp.

Læs feedback fra de rejsende

Inden du bestemmer dig for at rejse ud i verden, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tidligere deltageres oplevelser og erfaringer med EXIS.