Tilbage til projekt-oversigt

Praktik: Ernæring og sundhed i Tanzania

Uddannelse: Ernæring og Sundhed
Alder: 23 år
Modul/semester: 6. semester

Praktiksted: St. Lucia Centre i Tanzania gennem den danske organisation EXIS. St. Lucia Centre arbejder med Hiv og Aidssyge som ikke har ressourcer til at klare sig selv. Både børnehjemsbørn og familier.

Hvorfor valgte du uddannelsen?
Jeg valgte uddannelsen fordi jeg dengang ønskede at arbejde med overvægtige børn på julemærkehjem og mente at denne uddannelse var det rette sted læse.
Uddannelsen er meget bredere og mere interessant end jeg havde regnet med.

Hvad er det særlige ved at gå på uddannelsen for dig?
Det særlige for mig ved at gå på uddannelsen har været, at jeg kom ind med en klar mening om hvad jeg skulle. Dette har ændret sig markant undervejs. Uddannelsen er meget bredere og mere interessant end jeg havde regnet med. Derfor har jeg, undervejs, fået helt andre ideer til hvad jeg kunne tænke mig at arbejde med i fremtiden.

Hvad betyder det for dig at komme i praktik?
Praktikken har vist sig at være ret vigtig for mig. Det er først her man egentlig finder ud af at man har lært noget på uddannelsen. Jeg har tit spekuleret på om jeg overhovedet kunne noget, om jeg ville være kompetent til et job når jeg er færdig. Det er først i praktikken at det egentlig er blevet klart at jeg har tilegent mig en viden og nogle kompetencer som jeg også kan bruge i praksis.

Hvad arbejder du med i dit nuværende praktikforløb?
I mit praktikforløb på 5./6. semester arbejdede jeg på et center i Tanzania, som beskæftiger sig med Hiv og Aidspatienter med få ressourcer til at klare sig. Her skulle jeg udarbejde en kostmanual til de syge og til medarbejderne på centeret som vejledning til hvilke næringsstoffer, der er særligt vigtige i forhold til deres sygdom og medicinens virkning og hvor de findes. Her var det utrolig vigtigt at tage udgangspunkt i målgruppen situation og hvilke ressourcer de har til rådighed i forhold til at kunne følge manualen.

Tænker du på efter- og videreuddannelse?
Ja det gør jeg. Jeg ville utrolig gerne læse videre på en kandidat.
Jeg ser mig selv arbejde på projekter der skal fremme sundheden blandt etniske minoriteter i Danmark.

Hvor arbejder du om 10 år?
Jeg ser enten mig selv arbejde på projekter der skal fremme sundheden blandt etniske minoriteter i Danmark. Det kunne måske være i en kommune.