Tilbage til projekt-oversigt

Lisa – Spansk i Ecuador & frivillig på Galápagos

Min oplevelse med at rejse med EXIS til Ecuador og Galapagos Øerne – Af Lisa Frost, Randers

Jeg havde gjort mange overvejelser inden jeg besluttede mig, hvor jeg skulle tage hen og opleve en helt anden kultur og samtidig få en oplevelse med dyr og gerne truede og særlige dyr.

Jeg skulle for første gang rejse alene. Med vejledning og gode instrukser fra EXIS kom jeg afsted, som sammen med et flyselskab planlagde min tur meget professionelt og til stor tilfredshed både for mig, men også for mine forældre.

Vi kan til enhver tid anbefale EXIS som rejsearrangør.

Jeg valgte Ecuador på grund af den særlige kultur og natur, der er i Latinamerika. Og jeg ville opleve noget anderledes, når jeg nu skulle bruge alle mine sparepenge, så skulle det være noget særligt.

En måned på Spanskskolen Academia Latinoamericana i Quito blev mit første møde med de sproglige udfordringer. Spansk undervisning på Engelsk – og jeg havde aldrig haft spansk før. Det var noget af en opgave, men med nogle meget forstående og søde lærer, gik det alligevel. Jeg kunne efter 4 uger nogenlunde forstå, hvad der blev sagt, men havde lidt svært ved udtalen. Jeg mødte mange andre unge mennesker af forskellige nationaliteter. Man føler sig velkommen allerede den første dag. Man taler straks med de andre, som om man har kendt dem længe.

Efter de 4 uger med spansk og med mange ekskursioner til omkringliggende seværdigheder, der arrangeres af skolen, som for eksempel en tur på Amazonas floden, bytur og riverrafting m.m drog jeg til Galapagos øerne, hvor jeg skulle bruge de sidste uger med frivilligt arbejde på en plantage på San Cristobal med naturbeskyttelse. Jeg vil arbejde for truede dyr og dyrebeskyttelse og havde brug for at se, hvordan man arbejder i NGO organisationer med beskyttelse af habitater og truede dyr.

Og her var alt også tilrettelagt af EXIS og Spanskskolen med hensyn til billetter, fly og taxi.

En meget imødekommende befolkning på Galapagos Øerne gør det til en super oplevelse. Naturen er helt fantastisk og der er mange muligheder for at se nogle af de dyr, der kun findes på Galapagos og som skal beskyttes for enhver pris. Havskildpadder, pelssæler, Iguaner, lava firben og mange andre særlige dyr, er lige rundt omkring dig både i havnebyerne og uden for bygrænsen. Under havets overflade er der et rigt dyreliv og en tur til Kicker Rock giver dig en uforglemmelig oplevelse for livet. Det snurrer rundt med hajer og rokke under dig.

På plantagen var det med moskitonet på, myggebalsam og gummistøvler. Så blev der ryddet krat og fjernet invasive arter væk fra området. Det bedste var at plukke appelsinerne – de smager helt fantastiske, når de lige kommer fra træet.

I Ca. 3 uger rejste jeg derefter rundt alene på Galapagos Øerne og fik set mig godt omkring. Jeg fik lært nogle lokale familier at kende og det blev til nogle byture med dans og øl og til min store overraskelse, er det så mændene og de unge fyre, der danser mest og fylder dansegulvet med deres salsa. Meget festligt.
Der er både dyre og billige hoteller på Galapagos. Jeg boede på de billigste af hensyn til økonomien. De billigste var så til gengæld ofte hos en lokal, der lejede et værelse ud med morgenmad. På den måde kommer man jo også tæt på de lokale. Og det var en god oplevelse.

At rejse helt alene var en udfordring som jeg fik lært meget af. Det var et stort skidt for mig, at være så langt væk alene og skulle klare mig på et sprog som kun var 4 uger gammelt for mit vedkommende. Men jeg ville gøre det igen. Grænseoverskridende godt!

Jeg kan kun anbefale Ecuador og Galapagos Øerne og at rejse med EXIS.
En fed oplevelse som jeg ofte tænker tilbage på.

Lisa Frost, Randers, Danmark

 

Her kan du kan læse om EXIS-programmer i Ecuador.